• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković bez velikih zahteva - Silva najskuplji?

Autor Jovan Terzić

Crveno-beli ovog leta planiraju da potroše drastično manje nego prošlog, što pokazuje i poređenje u odnosu na isti datum prošle godine.

 Crvena-zvezda-prelazni-rok-leto-2020-2019-Dejan-Stankovic-zelje Izvor: MN PRESS

Prelazni rok Crvene zvezde prošlog leta bio je jedan od najlošijih u poslednjih nekoliko godina.

Svakako najlošiji od kada se za transfere pita direktorski tandem Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela, a to je od leta 2017.

Možda će vas zanimati

Gotovo svi inostrani igrači ispostavili su se kao promašaji, a jedini koji bi to mogao da ispravi je portugalski centarfor Tomane.

Radživ van La Para, Žander i Kanjas odavno su otpisani, dok je Mateo Garsija doprineo ulasku u Ligu šampiona, ali i potom pao u senku pa se trenutno nalazi na izlaznim vratima.

Samo na angažovanje pomenutih imena potrošeno je oko 4.500.000 evra, što je značajno više nego ukupno planiran iznos za ovo leto.

Pored loše finansijske situacije u klubu, delom zbog pandemije korona virusa, na "štednju" utiče i trener Dejan Stanković, koji na svom spisku želja nema igrače za koje je potrebno platiti (pre)visoka obeštećenja.

Srđan Spiridonović je već došao iz poljskog Pogona za 250.000 evra, a najskuplji bi ovog leta mogao da bude napadač portugalskog Famalikaa, Anderson Oliveira Silva, za kog su crveno-beli navodno podigli ponudu sa 600.000 na traženih 800.000 evra, pa se dogovor o transferu očekuje do početka priprema, 11. jula.

Aleksandar Katai i Ogenji Onazi su slobodni igrači, a Mihajlo Banjac iz Inđije ne bi trebalo da košta više od 100.000 evra.

Treba, ipak, imati u vidu da su najskuplji - Garsija (2.200.000) i Van La Para (1.200.000) - dovedeni u finišu prelaznog roka, pa neće biti iznenađenje ako se i ovog leta ponovi slična situacija, odnosno ako "jači" transferi budu ostavljeni za kraj kvalifikacija kao posledica četvrtog uzastopnog plasmana u UEFA takmičenja.

Trenutno su crveno-beli svakako više koncentrisani na prodaju i rasterećivanje nagomilanog igračkog kadra.

Primera radi, iako su kraj minule sezone i početak letnjeg prelaznog roka poremećeni pauzom zbog korona virusa, Zvezda je do 2. jula prošle godine već imala šest novih igrača u svom timu, a ove samo jednog.

POČETAK JULA 2019. - došli:Tomane (750.000), Pankov (300.000), Vasiljević (250.000), Žander (200.000), Krstović (slobodan) i Kanjas (slobodan).

POČETAK JULA 2020. - došao:Spiridonović (200.000).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC