• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo ima 57 godina i smeta mu Arsenalov status na Facebooku

Autor Nikola Janković

"To više govori o njima", prokomentarisao je menadžer Totenhema.

 Žoze Murinjo Facebook status Arsenal - Totenhem Izvor: Chris Young/Guliver/Getty Images

Jedna naizgled beningna pošalica Arsenalovog "admina" na Facebooku bila je, naravno, tema prve naredne konferencije za medije "zakletog neprijatelja" tog kluba, Žozea Murinja.

Engleski novinari nisu bili "ludi" da Portugalca ne pitaju za običan status na popularnoj društvenoj mreži, kao što ni Portugalac nije bio "lud" da ne odgovori. Ne samo da je odgovorio, već je u svemu uspio da pomene i kolegu Mikela Artetu, kao i nekolicinu fudbalera "tobdžija".

A, šta je bio povod?

...7. Arsenal 49, 8. Šefild junajted 48, 9. Barnli 46, 10. Totenhem 45...

Malo nakon Totenhemovog ubjedljivog ligaškog poraza u Šefildu, na Arsenalovom profilu podijeljen je video izvještaj sa utakmice FA kupa u kojoj je Artetin tim eliminisao borbeni Junajted i nagovijestio odlične rezultate koji su uslijedili u Premijer ligi.

Od ovog vikenda i Arsenal i Šefild junajted nalaze se iznad Murinjovog tima (45), baš kao i skromni Barnli (46), zbog čega se neko na "Emirejtsu" dosjetio da "hajlajtse" objavi uz pošalicu na račun gradskog rivala.

"Nije jednostavno pobijediti Šefild na 'Bramal lejnu", napisano je u večeri u kojoj su "pijevci" nadigrani na istom mjestu.

Murinja nije bilo potrebno pitati dva puta.

"Samo oni koji su u problemu pronalaze zadovoljstvo u tuđim problemima", odgovorio je 57-godišnjak, koji je vatren rivalitet sa Arsenalom izgradio još dok je vodio Čelsi i potom održavao netrpeljivost na zavidnom nivou i kao menadžer Mančester junajteda.

Povratak u London, pa još u severni deo grada, samo je pojačao dozu. Portugalac, koji u karijeri ima skro 10-8-2 protiv Arsena Vengera i njegovih nasljednika, prokomentarisao je da "ta šala više govori o Arsenalu, nego Totenhemu".

"Ne mislim da Arteta ima nešto sa tim, ne mislim ni da je Džaka to napisao, ali neko jeste, očigledno... Da su u vrhu tabele. da se opet bore za četvrto mjesto i da su zbog toga u dobroj atmosferi, vjerujem da im tuđi problemi ne bi bili interesantni", rekao je pred večerašnji duel sa Evertonom na "Vajt hart lejnu" (21.00).

Ipak, kako je zaigrao Artetin tim od nastavka sezone, pitanje je da li na "Emirejtsu" vlada loša atmosfera. Arsenal se sa tri pobjede u nizu probio do sedmog mjesta, dok su "pijevci" ostali na desetom sa skorom 1-1-1.

Istorijski, Totenhem se navikao na ulogu manje uspješnog kluba, a navijačima je u iščekivanju narednog trofeja postalo važno i da osvoje "titulu prvaka sjevernog Londona" - odnosno, završe iznad komšija na tabeli.

"Meni titula prvaka sjevernog Londona  ne znači baš ništa. Morate postaviti sebi veće izazove u životu od toga, a ja konkretno imam mnogo veće ambicije u Totenhemu", odgovorio je menadžer kluba koji je drugu titulu prvaka Engleske osvojio još 1961, a posljednji trofej prije 12 godina osvajanjem Liga kupa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC