• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji strijelci XXI vijeka: OK, Mesi i Ronaldo, ali ko je TREĆI?

Autor Nikola Janković

Njihova borba i dalje traje, stariji ima više golova, mlađi bolji procenat, a potom slijedi "dubok" jaz do trećeg najboljeg. Ko je to?

 Najbolji strijelci 21. vijeka Kristijano Ronaldo, Leo Mesi, Zlatan Ibrahimović Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi daleko su najbolji strelci XXI veka u vrhunskom fudbalu, s tim da mlađi od njih dvojice ima jači procenat gola po utakmici i uočljivu prednost kada se pogocima dodaju i asistencije.

Portugalac (35), vlasnik pet "Zlatnih lopti", zabilježio je 728 golova za Sporting, Mančester junajted, Real Madrid, Juventus i Portugaliju, dok je dvije godine mlađi i jednu "Zlatnu loptu" uspešniji Argentinac nedavno proslavio 700. pogodak u karijeri u kojoj je nastupao samo za Barselonu i Argentinu.

Izvor: LUCA BRUNO/AP, Tanjug

Ako bismo dopisali i asisstencije, odnos bi bio 1.041 - 1.004 u korist Mesija uz jedan važan podatak - Barsina "desetka" odigrala je 124 utakmice manje od brenda "CR7".

OK, o ovome se pisalo...

Ali, ko je TREĆI najbolji strelac u ovom Milenijumu?

To je Zlatan Ibrahimović, i dalje.

Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Više od 300 pogodaka u ovom Milenijumu postigli su Vejn Runi (364), Didije Drogba (352), Karim Benzema (337), Edin Džeko (334), Miroslav Klose (324)...

Sa 521 golom za (da ne nabrajamo sad...) i Švedsku, "Ibra" na pragu pete decenije nekako odolijeva na poziciji "prvog iza dvojice najboljih", mada mu Robert Levandovski ozbiljno prijeti, jer...

Poljak iz Bajerna i dalje ima vanserijski procenat od preko 0,6 pogodaka po utakmici, dao ih je zbirno 466 za klubove i reprezentaciju, pritom je sedam godina mlađi od Ibrahimovića, pa se može reći da je pitanje vremena kada če uslijediti "smjena".
Međutim, "Leva" nije jedini koji "preti" Ibrahimoviću.

Njemu uz rame godinama je već Luis Suarez (33), koji je dao 459 golova za Nasional, Groningen, Ajaks, Liverpul, Barselonu i Urugvaj uz sličan procenat uspešnosti od 0,64.

Peti bi, da 41 gol nije dao tokom 90-ih, bio Tijeri Anri, ali bez njih nije ni u Top 10 društvu koje trenutno čine još Serhio Aguero (414, 0,56), Samuel Eto (408, 0,50), Klas-Jan Huntelar (399, 0,55), Edinson Kavani (389, 0,58) i David Vilja (386, 0,52).

Ako vam se učinilo da neko nedostaje, u pravu ste. Nejmar Žunior postigao je 305 pogodaka i u 29. godini nalazi se tek na 23. mjestu.

%MCEPASTEBIN%

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC