• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednostavno, poigrava se: Dijete Junajteda niže golove i ispisuje istoriju!

Autor mondo.ba, agencije

Golom protiv Vile postao je najmlađi igrač Junajteda još od 1954. godine i Aleksa Dosona koji je uspio da poentira na tri vezane utakmice.

 Mejson Grinvud Aston Vila Mančester junajted Izvor: Pool/Getty Images Europe

Mejson Grinvud, 18-godišnji napadač Mančester junajteda, sinoć je još jednom oduševio ljubitelje fudbala u Engleskoj.

U pobjedi (0:3) nad Aston Vilom, postigao je sjajan pogodak sa "kapice" šesnaesterca u sudijskoj nadoknadi prvog dijela za, praktično, potvrdu sedme pobjede tima sa Old Traforda u posljednjih devet utakmica.

Možda će vas zanimati

Učinak je to koji je tim Olea Gunara Solskjera doveo na bod od Lestera četvrte pozicije, koja naredne sezone sigurno vodi u Ligu šampiona, a samo dva od trećeplasiranog Čelsija.

Pred Grinvudom je, međutim, još dosta utakmica ove sezone, a Solskjer očigledno planira da nastavi da mu daje šansu da pokaže raskošni talent.

"Na njemu je da odluči koliko daleko želi da ide. Dajem sve od sebe da mu pomognem, ali Mejson i sam mora da dadne maksimalan doprinos, a to je da se maksimalno okrene učinku na treninzima, utakmicama i da pravilno živi svoj život. Od njega zavisi koliko daleko želi da ide. Ima 18 godina i naravno da će i dalje napredovati. Radi se o prirodnom talentu, a u klupskoj akademiji je još od malih nogu. Njegov otac mi je pokazao sliku na kojoj sam s njim kada mu je bilo sedam godina. Zna da vjerujemo u njega, a iako je mlad, ne mogu da ga izostavim iz tima kada ima takav učinak", rekao je Solskjer za britanske medije.

Izdanak Junajtedove akademije pokazao je tokom sezone zašto je tako visoko cijenjen u klubu.

Golom protiv Vile postao je najmlađi igrač Junajteda još od 1954. godine i Aleksa Dosona koji je uspio da poentira na tri vezane utakmice.

Takođe, postao je tek četvrti igrač u istoriji koji je sa 18 godina ili manje bio strijelac u tri uzastopne utakmice Premijer lige. Prethodno su to uspjeli Deni Kadamerteri 1997. godine, Majkl Oven 1997. i 1998. i Frensis Džefers 1999. godine.

I na kraju, prvi je tinejdžer nakon 2005. godine i Vejna Runija koji je na tri vezane utakmice matirao protivničke golmane.

David de Hea, golman Junajteda, rekao je za britanske medije da Grinvud ima "sve u svojim rukama".

"Odličan je igrač, vrhunski strijelac. Ne znate da li je bolji lijevom ili desnom nogom. Sjajno je da vidimo dijete kako postiže golove. Naravno, moramo da imamo malo strpljenja s njim."

Grinvud je za seniorski tim Junajteda prve nastupe upisao još prošle sezone, kada je zaigrao u četiri utakmice, ali nije uspio da se upiše u strijelce.

Međutim, ove mu je Solskjer ukazao veliko povjerenje, a mladi napadač mu je vratio sjajnim partijama, posebno po povratku fudbala na Ostrvo.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC