• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi finansijski rezovi u Zvezdi!

Autor Jovan Terzić

Generalni direktor na početku priprema srpskog šampiona odgovarao na ranije dostavljena pitanja medija.

 Crvena-zvezda-smanjene-plate-igracima-Zvezdan-Terzic-transferi-10-miliona-evra Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Zbog pandemije korona virusa, fudbalerima Crvene zvezde smanjene su plate tokom tri meseca za 50 odsto, ali to nije sve.

Igračima srpskog šampiona sledi novi finansijski rez, najavio je generalni direktor Zvezdan Terzić.

Možda će vas zanimati

"Biće ozbiljnih rezova, već smo svim zaposlenima smanjili plate na 20 odsto, na čelu sa mnom. Smanjićemo igrački kadar, a biće i smanjenja plata. Igrači moraju da shvate da to nije nečiji hir, već se radi da bi klub opstao. Ne znam šta će biti konkretno, ali razgovaraćemo sa igračima i moraju da prihvate da je to realnost", istakao je Terzić tokom prvog treninga ekipe za sezonu 2020/21.

Kao razlog za novo smanjenje plata, Terzić je naveo posledicu ekonomske krize zbog pandemije korona virusa i naglasio da je tako u svim evropskim klubovima.

"Povod je svetska ekonomska kriza, pandemija korona virusa. Ništa neće biti kao što je bilo. Kriza će ostaviti posledice i na fudbal. Mi smo od januara imali minimalne prihode, a rashodi su ostali isti. Od čega da živimo ako tržište u Evropi stane. Šta ako budemo igrali kvalifikacije bez publike", rekao je Terzić.

Pandemija opasnog virusa uticala je i na infrastrukturne planove crveno-belih. Planirana izgradnja novog stadiona ostavljena je za neka bolja vremena...

"Pandemija je uticala na ceo svet, to je kriza sa nesagledivim posledicama. Trenutno je sve stalo, tako da u ovom momentu ne razmišljamo o tome".

Terzić je više puta tokom svog izlaganja konstatovao da je Crvena zvezda tokom njegovog šestogodišnjeg mandata u finansijskom plusu, a nije želeo da se osvrće na temu o dugovanjima.

"Već sam umoram od priče u kakvom sam stanju zatekao klub. Znam da je za ovih šest godina koliko sam tu Zvezda u finansijskom plusu", naglasio je.

 

 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC