• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolan rez u Zenici: Čelik seli u KANTONALNU ligu!

Autor mondo.ba

Skupština Zeničana je tako odlučila

 Čelik kantonalna liga Izvor: Anadolija/Haris Badzic

Skupštinski delegati su odlučili – zenički Čelik će naredne sezone igrati u najnižem rangu, odnosno Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona!

Možda će vas zanimati

Klub sa "Bilinog polja" je u sezoni 2019-20 ispao iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, pa je po automatizmu trebalo da nastupa u Prvoj ligi Federacije BiH.

To, međutim, neće biti slučaj jer je Skupština kluba procijenila da je, zbog dugovanja koja pritiskaju klub, potreban potpuni "restart", pa će nekadašnji učesnik ex-yu elite biti u sezoni 2020-21 dio najnižeg ranga u FBiH.

Prije osnivanja Premijer lige BiH, Čelik je tri puta bio šampion i to 1995, 1996. i 1997. godine, te dva puta osvajač kup-takmičenja (1995. i 1996. godine).

NOVI UPRAVNI ODBOR

Na večerašnjoj sjednici Skupštine izabran je novi saziv Upravnog odbora, a za predsjednika je imenovan Armin Gafurović. Osim njega, članovi vodećeg klupskog tijela ubuduće će biti Jasmin Begagić, Refik Begić, Tarik Hadžimahmutović i Harun Kahvedžić.

Nakon formiranja lige na nivou cijele BiH 2002. godine, Čelikov najveći uspjeh su dva finala Kupa - 2011. i 2014. godine.

Klub je kroz istoriju nastupao i na evropskoj sceni, te je prije 45 godina bio jedan od osvajača Intertoto kupa, dok je dva puta bio najbolji u Mitropa kupu - 1971. i 1972. godine, a dva puta je još stizao do finala ovog takmičenja - 1973. i 1980. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC