• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

25 miliona razloga - Junajtedu bi bolje bilo da se plasira u Ligu šampiona

Autor Dušan Ninković

Klauzula u ugovoru jednog od najpoznatijih svjetskih klubova i njihovog proizvođača opreme obavezuje momke iz Mančestera da se potrude.

 Mančester gubi 25 miliona funti ako se ne plasira u Ligu šampiona Izvor: Guliver, Mike Hewitt/Getty Images Europe

Kakva će borba tek biti u završnici Premijer lige. Ostala su nam tri kola, 36. počinje već večeras, a tri ekipe gotovo ravnopravno igraju za dva mjesta u Ligi šampiona.

Nakon što je Mančester sitiju ukinuta kazna, žrtva bi mogao da bude njihov gradski rival, koji može da ostane bez evropske elite. I bez mnogo novca, na koji su već računali.

Možda će vas zanimati

Kada su Mančester junajted i Adidas potpisali jedan od najvećih ugovora u istoriji fudbala, ljudi iz kluba su očekivali da će, popravljanjem rezultata, moći da računaju na cjelokupan iznos. Ali nije baš tako.

Klauzula kaže - Ako Mančester junajted ne izbori Ligu šampiona, godišnji ugovor se smanjuje za trećinu. A 33% dogovora je, ni manje ni više, 25 miliona funti!

Ozbiljne pare. Baš, baš ozbiljne.

Mančester junajted i Adidas su ugovor potpisali 2015. godine i on traje narednih deset sezona. Po njemu, klub zarađuje 750 miliona funti od proizvođača sportske opreme, ali ako dvije godine uzastopno propusti Ligu šampiona, ta cifra se umanjuje.

Zato je Ole Gunar Solskjeru i njegovim igračima veoma važno da dobro odigraju finiš sezone.

Pored Junajteda, mjestu u Ligi šampiona se nadaju Čelsi i Lester. Londonski ''Plavci'' imaju 60 bodova, Lester i Mančester junajted imaju po 59, ali ''Lisice'' imaju bolju gol-razliku.

Do kraja sezone u Premijer ligi tim našeg Nemanje Matića će igrati protiv Kristal Palasa, Vest Hema i Lestera, a veliki kiks su napravili u jučerašnjem meču protiv Sautemptona. Gol u posljednjim trenucima meča im nikako nije bio potreban.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC