• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brza "matematika" Atalante: 90 + 300 + 240 = 6:2

Autor mondo.ba

Atalanta će prenoćiti na drugom mjestu na tabeli Serije A poslije ubjedljive pobjede nad Brešom. Papu Gomez sa tribina aplaudirao het-triku Marija Pašalića.

 Serija A 33 kolo Atalanta - Breša 6-2 het-trik Mario Pašalić Izvor: Gianluca Checchi/LaPresse

Samo 90 sekundi bilo je dovoljno ekipi Đanpjera Gasperinija da dođe u vođstvo, a onda još dvije dionice, jedna od 300-tinjak sekundi u prvom i još jedna od oko 240 sekundi u drugom poluvremenu za novih PET golova i više nego ubjedljiv trijumf protiv Breše.

Atalanta je uz het-trik Marija Pašalića sa 6:2 savladala "davljenika" i stigla tamo gdje zaslužuje - na drugo mjesto na tabeli!

Ekipa iz Bergama bar do sutra je na šest bodova iza Juventusa, a da nije bilo onog (ne)srećnog penala u 90. minutu prošle subote razlika bi iznosila TRI boda!

ATALANTA – BREŠA 6:2 (4:1)
/Pašalić 2, 55, 59, De Ron 25, Malinovski 27, Zapata 30 – Toregrosa 8, Špalek 83/

Da pogodak Ronalda za remi 2:2 nije poremetio ekipu Đanpjera Gasperinija vidjelo se već poslije 90 sekundi igre, kada je Pašalić zatresao mrežu za najbrži pogodak Atalante ove sezone.

Gosti jesu uzvratili šest minuta kasnije preko Toregrose, ali ih je "pomračenje" između 25. i 30. minuta koštalo ubjedljivog poraza.

U tih 300-tinjak sekundi Atalanta je zabila tri gola, uredno pazeći da se što više fudbalera upiše u listu strijelaca – De Ron, Malinovski, Zapata.

Ako se pitate kako to da nema Papu Gomeza, razlog je to što ga je Gasperini odmarao, vjerovatno štedeći za realno teže mečeve, pa i završnicu Lige šampiona gdje će u četvrtfinalu igrati protiv Pari sen žermena.

Nije bilo potrebe da Argentinac ulazi u igru pa je opušteno sa tribina aplaudirao potezima svojih saigrača, a na travnjaku se pojavio samo pred početak utakmice da bi preuzeo nagradu za najboljeg igrača Serije A u junu.

Već nakon 45 minuta na tribine je preselio i Zapata, ali daleko od toga da je prestalo rešetanje Breše.

U razmaku od četiri minuta, od 55. do 59. plavo-crni su postigli još dva pogotka za 6:1, međutim, Mario Pašalić "odlučio" je da više ne bude upisanih u zapisniku, već da odnese loptu kući kao strijelac het-trika. Prije njega samo još trojica hrvatskih fudbalera su to uspjeli u Seriji A, Ivan Perišić, Nikola Kalinić i Alen Bokšić.

U takvom odnosu snaga Gasperini je imao prostora i da sredinom drugog poluvremena ubaci u igru trećeg golmana, Frančeska Rosija umjesto Marka Sportijela. U svom prvom nastupu ove sezone Rosi je morao da vadi loptu iz mreže, poslije utješnog pogotka Špaleka sedam minuta prije kraja.

Ovo je prvi put da Atalanta slavi ove sezone sa šest postignutih golova, ali to ne znači da nije bila efikasna. Naprotiv!

"Petarde" su primili Milan i Parma, a po sedam komada Udineze, Torino i Leće, pa ne čudi što je Atalanta najefikasnija ekipa Serije A sa 93 postignuta pogotka! Breša je druga najgora odbrana lige sa 70 primljenih golova, odnosno samo jednim manje od Lećea.

Serija A, 33. kolo

Atalanta – Breša 6:2 (4:1)
/Pašalić 2, 55, 59, De Ron 25, Malinovski 27, Zapata 30 – Toregrosa 8, Špalek 83/

Srijeda

Milan – Parma 19.30
Bolonja – Napoli
Sampdorija – Kaljari
Roma – Verona 21.45
Leće – Fiorentina
Sasuolo – Juventus
Udineze – Lacio

Četvrtak

Torino – Đenova 19.30
SPAL – Inter 21.45

Tabela: Juventus 76, Atalanta (+1) 70, Inter 68, Lacio 68, Roma 54, Napoli 52, Milan 50, Sasuolo 46, Verona 44, Bolonja 42, Kaljari 41, Parma 40, Fiorentina 36, Sampdorija 35, Udineze 35, Torino 34, Đenova 30, Leće 29, Breša (+1) 21, SPAL 19

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC