• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reprezentativac tzv. Kosova šokirao: Beograd je moj dom!

Autor Dušan Ninković

Ovakve izjave nemamo često priliku da čujemo.

 Reprezentativac Kosovo Beograd moj dom Izvor: MONDO/Facebook/Suad Sahiti

Koliko god da pratite fudbal u Srbiji i ostalim balkanskim zemljama, ime i prezime ovog momka vam neće značiti mnogo. Suad Sahiti je fudbaler Visle iz Plocka.

Ofanzivni vezista poljskog tima je trebalo da bude reprezentativac Makedonije, ali na kraju nije zaigrao za tu reprezentaciju zbog papiroloških prepreka. Nekoliko godina kasnije, debitovao je za tzv. Kosovo.

Možda će vas zanimati

Nije se naigrao ni tamo, pošto je upisao samo jedan nastup, u novembru 2017. godine. Ipak, još uvek je mlad i želja da obuče dres ''nacionalnog'' tima postoji.

Sahiti (25) je rođeni Beograđanin, a u tom gradu je i odrastao. Fudbalski put ga je vodio preko Rabotničkog, Skenderbega, AEL-a iz Larise i bugarskog Septemvrija. Postoji i onaj drugi put, specifičan za nas na Balkanu.

Tako su Poljaci sa sajta ''Pilkarskie Balkany'' verovatno ostali u čudu već posle prvog pitanja u intervjuu koji su uradili.

Tvoj dom...?

''Je u Beogradu'', rekao je Suad i nastavio:

''Rođen sam i odrastao tamo. Takođe, imam porodicu u Prištini. Ovde mi nije lako, poslednjih nekoliko meseci su bili teški. Daleko sam od onih koje volim, privikavam se da živim sam. Dani su mi drugačiji, čujem se telefonom sa familijom, gledam serije i igram igrice.''

A koji pasoš poseduje Sahiti?

''Naravno, imam državljanstvo (takozvanog) Kosova. Da, imam i pasoš Makedonije. Kada sam igrao tamo, oni su mi slali jasne signale da me žele u reprezentaciji. Makedonci su tada imali dobar tim, bili su na Evropskom prvenstvu. Ja sam pomislio 'zašto da ne', želeo sam da probam. Mlad igrač može da promeni reprezentaciju i ja sam bio blizu to da uradim, ali je nastao problem sa papirologijom'', ističe ofanzivac Visle.

Ipak, ta avantura mu je donela i nešto dobro?

''U mlađim kategorijama sam igrao i za Albaniju, a imao sam priliku da igram za Makedoniju. Tada sam dobio njihov pasoš koji i danas koristim'', objašnjava Sahiti.

Izvor: MONDO/Facebook/Suad Sahiti

Ipak, politika ga uopšte ne zanima. Rođen je u Beogradu, odlično priča srpski i ima prijatelje u Srbiji.

''Potpuno sam nezainteresovan za politiku. Imam prijatelje Srbe, imam prijatelje Albance. Ne delim ljude na taj način. Ceo Balkan je predivan i pun fantastičnih ljudi. Imam porodicu Beogradu i Prištini, svi oni bi želeli da se politički problemi rešavaju u miru. Pre 40 godina, u zajedničkoj državi, nije bilo većih incidenata'', rekao je Poljacima mladi fudbaler.

Kao profesionalni fudbaler, Sahiti ne misli da je politici mesto na terenu.

''Moja porodica nikada nije imala problem u Beogradu. Tako treba da bude i u sportu. Ne treba mešati politiku. Nadam se da će se konflikti završiti i da će svi moći da žive u miru'', ističe rođeni Beograđanin.

Kako uporediti Beograd i Prištinu?

''Svi znamo šta je Beograd! Ogroman grad, prepun mogućnosti, u kom je prelepo živeti. Sve što ti treba postoji u njemu. Priština je manja, ali se ja osećam lepo tamo. Ja sam Kosovar. Imam mnogo prijatelja, pričam na svom jeziku, mogu da kažem bilo šta. kada imam mogućnosti, trudim se da provodim vreme sa svojim voljenima u tom gradu'', kaže Suad Sahiti.

Suadov mlađi brat Emir je takođe rođen u glavnom gradu Srbije, ali na drugoj strani reke. On je Zemunac, a trenutno nastupa za Hajduk iz Splita. Emir Sahiti ima 21 godinu, mnogi kažu da je talentovaniji od brata, igra na poziciji krila i do sada je nosio dres mlade reprezentacije Albanije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC