• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šukerov nož u leđa Osijeku: "Da se odrekne titule počasnog građanina!"

Autor mondo.ba

"Kuva" u Osijeku

 Zamjenik gradonačelnika Osijeka Šuker da se odrekne titule počasnog građanina Osijeka Izvor: Richard Heathcote/Getty Images Europe

Krajem tekuće nedjelje biće stavljena tačka na takmičenje u elitnom hrvatskom fudbalskom rangu.

Od ranije je poznato da je Dinamo odbranio titulu i da će predstavljati Hrvatsku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok se drugi učesnik kvalifikacionih rundi traži između Osijeka, Lokomotive i Rijeke.

Možda će vas zanimati

Osječani su u najboljoj poziciji, trenutno su drugi sa 62 boda i sutra sa početkom u 21.05 dočekuju Zagrepčane koji su takođe skupili 62 boda.

Osijek je, međutim, ogorčen zbog odluke rukovodstva Saveza da se utakmice posljednjeg kola igraju pred praznim tribinama, uprkos odlukama Kriznog štaba za vanredne situacije, koji, u danima borbe sa korona virusom koja i dalje traje, dozvoljava prisustvo navijača.

Osječani su posebno kivni na predsjednika HNS Davora Šukera, koji je rođen u ovom gradu i koji nosi titulu počasnog građanina Osijeka, a o cjelokupnoj situaciji se oglasio zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota.

Osijeku je iz meča sa Lokomotivom dovoljan i bod, ali samo pod uslovom da Rijeka u isto vrijeme na savlada Istru 1961.

"Ponosan sam na igrače, upravu kluba i sve navijače koji su, svako sa svog aspekta djelovanja, pokazali šta znači predano, pošteno i strastveno graditi jedan od najvećih sportskih uspjeha našeg grada. Međutim, dio naših sugrađana (ili bivših sugrađana) ne dijeli iste vrijednosti. Oni koji su mogli da učine najviše, u ključnim trenucima, svjesno su odlučili da bace klipove pod noge klubu u kom su napravili prve nogometne korake, gradu u kojem su odrasli i čiji su počasni građani. Posljednja u nizu neprihvatljivih i pristojno rečeno upitnih odluka tiče se zabrane dolaska navijača u posljednjem, odlučujućem kolu prvenstva, uprkos mišljenju epidemiologa i Štaba civilne zaštite uz poštovanje mjera distanciranja koje mogu da se sprovedu na našim stadionima", rekao je Piližota, a prenijeli hrvatski mediji.

Drugi čovjek grada ide toliko daleko da zahtijeva od proslavljenog hrvatskog internacionalca da se odrekne titula počasnog građanina Osijeka!

"U ovom trenutku jasno i nedvosmisleno kažem da je dosta! Davor Šuker je osoba koja je počasni građanin Osijeka. Ova činjenica, upravo zbog brojnih objektivnih, ali i moralnih razloga, kod mnogih sugrađana izaziva grč u želucu. Grč i nelagodnost koje i sam osjećam. Zbog toga pozivam pomenutog da, ako ima imalo savjesti, makar i u tragovima, prvi put učini ispravnu stvar za svoj grad i javno se odrekne titule počasnog građanina. Titula koju je dobio, vjerujem, dodijeljena je u najboljoj vjeri i kao zalog za budućnost. Titula koju je upravo budućnost trebalo donekle da opravda, ali se dogodilo suprotno. Dakle, ako gest koji predlažem ne bude rezultirao adekvatnim potezom osobe koju spominjem, lično ću pokrenuti inicijativu da počne postupak oduzimanja titule počasnog građanina. Barem toliko dugujemo svim poštenim, ponosnim i dostojanstvenim građanima Osijeka", naveo je Piližota.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC