• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klopov odgovor Lampardu koji bi trebalo da pročita SVAKI trener na svijetu

Autor Nikola Janković

Frenki je rekao da mu nije drago zbog izbora riječi, ali je Nijemcu zasmetalo nešto sasvim drugo - i u pravu je.

 Jirgen Klop odgovor Frenku Lampardu Izvor: Guliver, Getty Images/Getty Images Europe

Frenki Lampard podlegao je pritisku tokom spektakularne utakmice sa Liverpulom, na kojoj je njegov Čelsi primio pet od ukupno osam golova postignutih na "Enfildu".

Pred drugi, smatrajući da prekršaja nije bilo, slavni fudbaler i perspektivni menadžer okrenuo se klupi "redsa" i započeo tiradu uvreda prema Jirgenu Klopu, potom i njegovom pomoćniku Pepu Lindersu.

Izvor: Guliver, Pool/Getty Images Europe

Kasnije, svestan da je pretjerao, rekao je da mu nije drago zbog izbora riječi, koje su mogle jasno da se čuju u TV prenosu sa praznog stadina, ali nastavio dalje da osporava pobjednika i pred kamerama pričao o tome kako su ljudi iz Liverpula previše arogantni.

Ispostavilo se danas, na konferenciji za medije pred posljednji meč sezone sa Njukaslom, da je baš taj drugi dio - poslije meča - ono što Klop zamjera mlađem kolegi i, u tom smislu, Nijemac je imao puno pravo.

Evo šta je poručio Lampardu, koji je brzo zaboravio (ili nije ni pročitao) kako se nedavno Klop javno izvinio Mauriciju Sariju za nespretnu izjavu.

"Ne, ne...", klimao je odrično glavom.

"Ne možeš me optužiti za tako nešto, ni mene, ni moju klupu, jer smo mi sve samo ne arogantni", odbio je Klop da uopšte uđe u diskusiju.

On nije želio da podsjeća najboljeg strijelca u istoriji Premijer lige koji nije bio napadač na reputaciju koju je gradio još od prvih dana u Majncu, a kojom je potom zaslužio status jednog od omiljenih među kolegama, trenera i stručnjaka sa kojim malo ko ima probleme i vodi neprijatne rasprave u medijima.

Jedan od načina da ne postanete Žoze Murinjo jeste da poštujete princip prema kojem "ono što se dogodi na terenu, ostaje na terenu".

"Frenk je očigledno došao takmičarski raspoložen i ja to veoma poštujem. U tom smislu, što se mene tiče, možete reći skoro bilo šta", istakao je Klop da mu "mali milion" puta ponovljeno "fuck off" nije zasmetalo, čak ni to što ga psuje mlađi kolega.

Ali...

"Za mene, kada se utakmica završi, završeno je i sve drugo. Kompletno. Rekao sam to mnogo puta do sada, jer se radi o čistim emocija. Svi smo u tome", pričao je pred put na sjeveroistok, gdje će šampioni Engleske u nedelju od 17 časova igrati sa crno-bijelima na praznom "Sent Džejms parku".

Istog dana u isto vrijeme, samo na "Bridžu", Čelsi će pobjedom nad Vulverhemptonom pokušati da osigura mjesto u Ligi šampiona, u čemu Lampardu na ruku ide međusobni okršaj Lestera i Mančester junajteda - ostala dva kandidata za pozicije "3" i "4".

Nijemcu nije bilo potrebno objašnjavati koliko to znači za svaki klub i svakog kolegu.

"Došao je ovdje da pobijedi ili bar osvoji bod za Ligu šampiona. Puno poštovanje imam za to. Ali, ono što bi morao da nauči je da se sve završava sudijskim zviždukom, a on nije to uradio", jasno je ukazao Klop na izjave koje je Lampard nastavio da dijeli medijima i na stadionu i po povratku u London.

"Naknadna priča, kao ovo sada, to nije u redu. Frenk ima još da uči. Pred njim je dovoljno vremena za to, jer je mlad trener, ali ovo je jedna od stvari koje moraju da se nauče", podvukao je.

"Mi nismo arogantni. Zapravo smo sve suprotno tome. U tim situacijama, kao i svim ostalim raspravama, kažete nešto samo da biste povrijedili drugu osobu. Nemam problem s tim, ali poslije zvižduka sklopite knjigu i nastavite dalje. Taj dio mi se nije dopao kod njega", uzvratio je Klop odgovorom, koji bi mogao mlađem da posluži kao vrijedna lekcija na putu kojim je krenuo krupnim koracima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC