• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj glasina - ''Ma kakav Mesi, lakše mi je da PRENESEM KATEDRALU!''

Autor mondo.rs

Sad nam je valjda svima jasno, Argentinac neće pojačati Inter.

 Antonio Konte - Mesi ne dolazi u Inter Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Kako drugačije, Antonio Konte je prekinuo glasine o transferu Lionela Mesija baš onako kako smo to i očekivali.

Što se tiče trenera Intera, transfer Argentinca je nemoguća misija za njegov klub.

Možda će vas zanimati

Iako se prethodnih dana pričalo drugačije, najbolji fudbaler Barselone neće stići u Milano. Konte to zna, a ima i zanimljivo poređenje šta je sve lakše uraditi od tog transfera.

Novinari su ga, nakon pobjede nad Napolijem, upitali da li bi više volio da u timu ima četiri nova igrača od po 50 miliona evra ili jednog, ali Lionela Mesija.

''Oba scenarija su prilično nemoguća. Čvrsto se držim za svoje igrače, jer oni daju sve od sebe. Garantujem da je tako. Bilo bi lakše premjestiti Duomo (katedralu u Milanu), nego dovesti Lionela Mesija u Inter'', rekao je italijanski trener.

Ovakva izjava je uslijedila nakon što se pojavila fotografija koja je na katedrali u Milanu prikazivala sjenku koja neodoljivo podsjeća na argentinskog fudbalera. Takav detalj je, naravno, podgrijao priče o transferu igrača čiji ugovor sa Barselonom još nije produžen.

Nešto prije pobjede nad Napolijem, Atalanta je u meču sa Parmom preokrenula rezultat i stigla do pobjede koja ju je na kratko lansirala na drugo mjesto.

Nekadašnji trener Juventusa i Čelsija smatra da je dobro za njegov tim što Atalanta skuplja bodove, jer je Interu potreban pritisak. Milanski tim se protiv ekipe iz Bergama bori za drugo mjesto na tabeli.

''Shvatam da donosim velika očekivanja, ali ne mogu sve da pretvorim u zlato jednim dodirom. Zaslužujemo pohvale zbog odlične igre, posebno nakon što je Atalanta pobijedila Parmu. Potrebno je da osjećamo pritisak ekipa koje su iza nas i koje nas guraju da budemo bolji'', dodao je on.

Inter posljednje kolo dočekuje sa 79 bodova, Atalanta ima 78, a ova dva tima će u posljednjoj rundi odluučiti o drugom mjestu. Taj susret će biti odigran u Bergamu i biće velika šansa da Konteov tim pokaže da je bolji od ''ostatka'' lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC