• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Copy Jokan/paste Vlada: Srbina u Londonu čeka padobran do 50.000.000

Autor mondo.rs

Imaće šta da nauči na primjeru osam godina starijeg kolege iz Novog Sada.

 Votford želi Vladimira Ivića Izvor: Guliver, Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

Vladimir Ivić (43) dobio je ponudu da napusti Tel Aviv pred "bonus" treću godinu saradnje sa Makabijem i bezbjedno prizemlji Votford u drugoligaškoj konkurenciji, poslije izbacivanja "stršljenova" sa spiska putnika za let kompanije Premijer liga 2020/21.

Uz to, prema pravilima koja važe u sva četiri profesionalna ranga takmičenja u Engleskoj, klub iz predgrađa Londona dobio je otpremninu od 50 miliona evra, popularno nazvanu "padobran", kako bi izbjegao strmoglav pad u dubinama treće lige - poput Lids junajteda.

Izvor: Maja Hitij/Bongarts, Guliver

Ivić je do dolaska u Makabi imao nepunu godinu dana staža kao trener i iskoristio je da donese prvi trofej u crno-beli dio Soluna poslije 14 godina - osvojio je Kup u sezoni 2016/17 i napustio PAOK.

To je "ekstra" budžet za pojačanja, koji će na raspolaganju imati nasljednik Najdžela Pirsona, trećeg menadžera iz sezone 2019/20, koji u dramatičnoj završnici prvenstva nije uspio da sačuva žuto-crvene povratka u Čempionšip poslije pet nezaboravnih godina u elitnom rangu.

Obezbijedio ih je još jedan partizanovac, takođe "lala", Slaviša Jokanović, koji je preuzeo rasijan tim u oktobru 2014, zabeležio 21 pobedu u ostatku sezone i kroz "sito i rešeto" stigao do Premijer lige u junu 2015, a u julu dobio otkaz poslije procjene vlasnika kluba - italijanskog biznismena Đina Poca - da nije dorastao najjačoj konkurenciji menadžera na svijetu.

Ispostavilo se da nisu pretjerano bili ni njegovi naslednici, utoliko što je Pirsonova smjena bila šesta u Votfordu od Jokanovog odlaska, a otišao je pravo u Tel Aviv, gdje je potom sa Makabijem brzo zaslužio novu šansu na Ostrvu i rado je prihvatio.

Izvor: MN PRESS

Ovog puta trebalo je "čupati" Fulam iz osrednjosti drugog ranga takmičenja, što je Jokanoviću uspjelo "iz druge", a zapravo prve "pune" sezone na "Krejven kotidžu", jer je prethodno tim preuzeo u decembru 2015. Za razliku od Poca, Šahid Kan nije "nagradio" Jokana otkazom poslije burnog plej-ofa i velikog slavlja u klubu, ali je rastanak uslijedio već u novembru, kada se ispostavilo da naglo "razmontiran" tim sa devetoricom pojačanja u startnoj postavi nije bio konkurentan za Premijer ligu.

I to je jedna od lekcija koju bi, ako prihvati ponudu zasluženu vezanim titulama šampiona Izraela sa po jednim porazom u sezoni, Zrenjaninac mogao da nauči na primjeru svog osam godina starijeg kolege iz Novog Sada.

Bilo kako bilo, Vlado - srećno! 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC