• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hvalili Ronalda, a zaboravili Kežmana: FIFA priznala grešku!

Autor Mladen Šolak

Obrisali su poruku, a poznati fudbaleri su ih odmah opomenuli.

 Hvalili Ronalda, a zaboravili Kežmana: FIFA priznala grešku! Izvor: Guliver, Phil Cole/Getty Images Europe

"Dao je 10 golova u 10 utakmica od nastavka Serije A. Na taj način, postao je višestruki šampion u Engleskoj, Španiji i Engleskoj. Nijedan drugi igrač nije osvojio sve tri lige bar jednom", napisala je FIFA u na svom "Twitter" profilu.

Nije prošlo mnogo vremena, a taj tvit je obrisan. Razlog je očigledan, jer je autor morao da bude mnogo precizniji i oprezniji kada iznosi tako veliku tvrdnju, koju su mnogi doveli u pitanje.

Ovako je izgledala ta poruka.

Izvor: Twitter/FIFAcom

Jedan od igrača koji su se pobunili protiv te objave je i vezista Reala Danilo, a novinari engleskog "Dejli mejla" su odmah napravili spisak igrača koji su bili šampioni u više zemalja od Kristijana.

Na prvom mestu su istakli Mateju Kežmana (41), nekadašnjeg reprezentativca Srbije koji je bio prvak sa Partizanom, PSV Ajndhovenom, Čelsijem, Fenerbahčeom i BATE Borisovom.

Ukupno u PET različitih zemalja.

Izvor: MN PRESS

"Srpski napadač imao je dugu karijeru, tokom koje je dobro proputovao i mora se istaći kao jedan od malobrojnih koji su bili prvaci u pet različitih država. Bio je šampion sa Partizanom 1999, dva puta sa PSV-om (2001. i 2003), sa Murinjovim Čelsijem 2004, sa Fenerom 2007, a osvojio je i titulu u ligi u kojoj je odigrao samo šest utakmica, sa BATE-om 2011", objašnjeno je.

Poput Kežmana, titule u pet zemalja osvojio je i čuveni napadač Robinjo (Santos, Real, Milan, Guangdžou Evergrande i Bašakšehir), Zlatan Ibrahimović bio je šampion u četiri države (Ajaks, Milan, Barselona i PSŽ), kao i Arjen Roben (PSV, Čelsi, Real i Bajern).

Na spisku sa po četiri naslova su i Arturo Vidal (Kolo-Kolo, Juventus, Bajern, Barselona), Maksvel (Ajaks, Inter, Barselona, PSŽ), Karlos Tevez (Boka, Korintijans, Mančester junajted, Juventus), Dejvid Bekam (Mančester junajted, Real, Los Anđeles Galaksi i PSŽ), Rivaldo (Palmeiras, Barselona, Olimpijakos, Bunjodkor /Uzbekistan/)…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC