• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brajan "iz svlačionice", pa Mitar za Brajana: Fulam je OPET u Premijer ligi!

Autor mondo.rs

Ulaskom Mitrovića sa klupe za posljednjih 30 minuta sezone - riješena je i drama pred 80.000 stolica na "Vembliju". Heroj je Džo Brajan, koji je prvo pogodio "sa parkinga", a onda odigrao minijaturu sa Srbinom za 2:0.

 Fulam je OPET u Premijer ligi! Izvor: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Uspjeli su, iz prve!

Ulaskom Aleksandra Mitrovića na teren ostrvskog "hrama fudbala" za posljednjih 30 minuta fudbala u sezoni 2019/20, riješeno je i pitanje posljednjeg učesnika Premijer lige za sezonu 2020/21.

Biće to klub sa "Krejven kotidža", koji je u lijevom beku Džou Brajanu dobio heroja dana, mjeseca, pa i godine. Momak je u prethodna 73 nastupa u bijelom dresu postigao jedan gol, a onda još po jedan u oba produžetka "utakmice od 200 miliona evra" pred 80.000 stolica na "Vembliju".

Prvi je bio neshvatljiv udarac, drugi perfektno odigran dupli pas sa Srbinom za nevjericu među komšijama, koje su do kraja uspjele samo da ublaže najskuplji poraz u evropskom fudbalu: Fulam - Brentford 2:1, 0:0.

Aleksandar Mitrović sa klupe je posmatrao neizvjesnost iz 29. minuta "utakmice od 200 miliona evra", nadajući se da karton koji je Martin Etkinson tražio u zadnjem džepu neće biti crvene boje.

Nije bio, a mogao je. Ili morao, ako pitate navijače susjednog kluba.

Kada je Harisonu Ridu oprošten start na potkoljenicu rivala, a rezultat pred 80.000 stolica na "Vembliju" ostao isti i poslije drugog poluvremena - Skot Parker pozvao je najboljeg strijelca da se zagrije i riješi stvar!

Mitar je zaigrao, a Fulam poveo golom kakav se ne viđa baš često. Džo Brajan namještao se na centaršut sa lijeve strane, duboko ka polovini igrališta, a onda izveo nešto što bi moglo biti i remek djelo i savršeno očajan centaršut. Kada je David Raja shvatio šta će se dogoditi, bilo je kasno: Fulam - Brentford 1:0, 0.0.

Izvor: Guliver, Steve Bardens/Getty Images Europe

Premijer liga 2020/21 počinje znatno kasnije nego što je bilo planirano, tek 12. septembra, 19. titulu prvaka braniće Liverpul, a London će opet imati pet predstavnika. Votford je ispao, zajedno sa Bornmutom i Noričom, ali će to biti nadoknađeno bez obzira na ishod večerašnjeg meča. Sa prve dve pozicije u Čempionšipu plasirali su se Lids i Vest Bromvič Albion.

PRVO POLUVRIJEME: ŠPANAC RAJA JUNAK, "MALI" RID POŠTEĐEN!

Fudbaleri Fulama bili su evidentno bolji i imali jednu veliku šansu u prvom poluvremenu velikog finala sezone 2019/20, ali su u istom periodu igre na praznom "Vembliju" propustili jednu veliku šansu da ostanu sa igračem manje pred nastavak, nakon što je omaleni Harison Rid nagazio Kristijana Nordgarda na potkoljenicu i umalo ga povrijedio.

Djelovalo je da nije bilo namjere, što je očigledno uticalo i na glavnog arbitra da izvadi samo žutu kartu. Dok je Danac tražio pomoć ljekara, ostali fudbaleri Brentforda kratko su se bunili, a onda vratili u defanzivnu formaciju pred Rajom - najzaslužnijim što poslije prvih 45 minuta igre nije bilo pogodaka.

Čuvar mreže kluba iz Haunsloa, dijela grada koji se graniči sa Hamersmitom i Fulamom, perfektno je reagovao na udarac Džoša Onomaha iz 17. minuta. I mladi reprezentativac Engleske pomislio je na sekund da se upravo proslavio četvrtim golom u sezoni, a najvažnijim u karijeri, ali je posljednju riječ imao Španac.

DRUGO POLUVRIJEME: RODAK UZVRATIO, DRUGI RID PROPUSTIO ŠANSU KARIJERE!

Izvor: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Brentford: Raja - Dalsgard, Janson, Pinok, Henri - Jensen, Norgard, Da Silva (od 83. Kanas) - Mbuemo (od 61. Merkondes), Votkins, Benharma. Menadžer: Frank. Fulam: Rodak - Odoi, Hektor, Rim, Brajan - H. Rid, Kerni - Kamara, Onomah, Kebano (od 81. Nokart) - B. Rid (od 92. Mitrović). Menadžer: Parker.

Šansu karijere propustio je Bobi Rid, vezista sa Jamajke koji je menadžeru Parkeru poslužio kao "lažna devetka" u odsustvu one prave!

On se u 59. minutu našao u kolosalnoj šansi na petercu Brentforda, neodlučni Raja praktično je bio savladan, ali je omaleni dribler plasirao loptu pravo uz stativu... samo sa pogrešne strane!

Koliko? Svega desetak centimetara.

Ništa manje burno nije bilo na drugoj strani igralištau 72. minutu, kada je Marek Rodak zabilježio svoju intervenciju večeri i revanširao se Raji za odbranu iz prvog poluvremena.

U prvoj pravoj prilici za "pčelice" večeras, centarfor Oli Votkins vješto je primio loptu na rubu šesnaesterca, pogledao, namjestio se i "pucao" pod prečku, ali je Slovak sačuvao i mrežu i Mitrovićev status prvog strijelca lige.

Bio bi to Votkinsov 26. pogodak u sezoni, kojim bi se izjednačio na čelu liste strijelaca sa rivalom koji je malu dramu pratio sa klupe za rezerve.

PRODUŽECI: NOVA ŠANSA ZA BRENTFORD, PA ŠOK!

Izvor: Twitter screenshot

"Treće poluvrijeme" počelo je novom šansom za Votkinsa, ne onako izglednom kao sredinom drugog poluvremena, ali dovoljno neprijatnom po svakog navijača "belih" pred TV ekranima. Stameni centarfor dugo se namještao na šut i uradio to dosta traljavo, što je brzo i efikasno kažnjeno na drugoj strani.

U posljednjim trenucima prvog produžetka, odnosno 105. minutu igre, Džo Brajan izveo je - ili majstoriju nad majstorijama ili najsrećnije očajno izveden centaršut svih vremena i doveo "kotidžerse" u vođstvo!

Trebalo je da centrira sa lijevog boka, skoro svi fudbaleri čekali su loptu u šesnaestercu, ali je ona poletjela pravo prema "prvoj" stativi zbunjenog Raje, kojem je prekasno postalo jasno da je upravo primio gol iz najgorih noćnih mora.

Uoči finala plej-ofa za plasman u Premijer ligu 2020/21, bilo je nagovještaja da se Aleksandar Mitrović oporavio od povrede i da će zaigrati od starta, ali se to ispostavilo kao netačno kada su sat vremena pred početak meča stigle jedanaestorke Skota Parkera i Tomasa Franka.

Njihovi timovi bili su poravnati na kraju ligaškog dijela sezone od 368 dana, a potom u polufinalima plej-ofa izbacili velškepredstavnike, Svonsi i Kardif.

Klub sa "Krejven kotidža" pokušava da se vrati u elitni rang "iz prve", dok susjedi sa "Grifin parka" maštaju o prvoj promociji od završetka Drugog svetskog rata. Brentford je bio jedan od klubova najžešće pogođenih stradanjima, što u bombardovanju Londona, što gubitkom svojih igrača i zaposlenih u klubu na samom frontu, pa je u prvoj posleratnoj sezoni, 1945/46, ispao iz Prve divizije i potom proveo 75 godina između drugog i trećeg ranga.

U sezoni 2007/08 igrali su Ligu 2, odnosno u četvrtom rangu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC