• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihina poruka najboljem drugu: Stipe, ZAPALIO si mi kuću, ali opraštam ti

Autor mondo.rs

Kada je stao pred vrata, sjetio se svega i emotivno slomio...

 Siniša Mihajlović biografija najbolji drug Stipe mu zapalio kuću i spasio roditelje Izvor: MN PRESS

Dok je oko njega, kao i svake godine početkom avgusta, slavljen dan u kom je ubijeno 3.000, a protjerano 250.000 ljudi, Siniša Mihajlović neopaženo je prišao dvorištu kuće u kojoj je rođen i pogledao još jednom u pravcu škole koju je pohađao.

Prikriven pod kapom i naočarima za sunce, Miha je te 2015. godine posjetio svoje Borovo u društvu rođenog brata Dražena i kuma, Miroslava Tanjge. 

Znao je da bi, i 25 godina kasnije, mnogo toga moglo poći po zlu ako bi ga neko prepoznao, ali nije mogao da ignoriše to što mu se isti prizor uporno vraćao u snu tog ljeta.

U autobiografiji "Božja ljevica", jedan od najvećih naših fudbalera svih vremena napisao je da se emotivno slomio pred vratima porodične kuće, koja su krila jeziv prizor - rupu od metka na Draženovoj i njegovoj fotografiji okačenoj na jednom od urušenih zidova.

Tada se sjetio svega...

"Pod mojim pritiskom, roditelji su spakovali najnužnije stvari i doselili se u Beograd. Priključio nam se i brat Dražen. Poslije je do nas stigla vijest da je naša kuća u Borovu minirana i da je neko ispalio metak u moju sliku na zidu. U tom groznom činu bilo je određene simbolike, poruka je bila više nego jasna. Ko je mogao da baci bombu na našu kuću? Ko je i zašto pucao u moju i Draženovu sliku?", stoji na stranicama knjige objavljene 2012. godine, koju je uz Mihina svjedočenja napisao Miroslav Gavrilović.

"Ta pitanja su me proganjala dok napokon nisam saznao istinu. To je učinio Stipe, jedan od mojih najboljih drugova iz djetinjstva, kojeg sam doživljavao kao brata. Vidjeli smo se 2000. godine u Zagrebu. Došao je u hotel i pitao me da li sve znam. Priznao mi je da je zapalio kuću, ali i spasao moje roditelje", pričao je u pero autora i dodao:

"Oprostio sam mu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC