• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zvezda VEĆ BEŽI Partizanu: Nišlije nisu mogle ništa Kataiju i Spiridonoviću!
 Zvezda VEĆ BEŽI Partizanu: Nišlije nisu mogle ništa Kataiju i Spiridonoviću!

Zvezda VEĆ BEŽI Partizanu: Nišlije nisu mogle ništa Kataiju i Spiridonoviću!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je bez većih problema savladala Radnički (3:0) i ostala maksimalna posle drugog kola Superlige - za razliku od "večitog" rivala Partizana.

 Zvezda VEĆ BEŽI Partizanu: Nišlije nisu mogle ništa Kataiju i Spiridonoviću! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda posle uvodnih 180 minuta igre ima maksimalnih šest bodova i već ima prednost u odnosu na najvećeg rivala Partizan koji je danas izgubio u Novom Pazaru.

Za razliku od njh, Zvezda je i protiv Radničkog na "Marakani" bila sigurna, odigravši čak i bolji meč nego na "otvaranju" šampionata. Bilo je lepih i atraktivnih poteza, a pobeda je obezbeđena u praktično dva poslednja minuta prvog poluvremena preko Veljka Nikolića i Srđana Spiridonovića, da bi sve na kraju "začinio" igrač utakmice Aleksandar Katai.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI 3:0 (2:0)

S obzirom na to da su znali rezultat iz Novog Pazara odmah su izabranici trenera Stankovića ušli jako u utakmicu i bili odlučni da odmah slome rivala, ali to nije išlo tako lako.

Nakon početne inicijative dobro se postavio Radnički, odolevao organizovanim napadima Zvezde, ali kada se Aleksandar Katai "rasplesao" sve je bilo teže gostima da zaustave šampiona, pa je tako trener Radoslav Batak potrošio glas objašnjavajući svojim igračima kako da se kreću.

Nakon šansi koje su Spiridonović, Gobeljić, Degenek i Katai propustili - desila se najbolja moguća stvar za crveno-bele pred odlazak na pauzu.

Veljko Nikolić je u 44. minutu bio bez čuvara na ivici kazneno prostora, mirno je sačekao povratnu loptu "Spidija", a onda iz prve desnom nogom poslao plasiranu loptu u mrežu Borivoja Ristića koji je paradom samo ulepšao pogodak.

Kao da je Radnički potonuo posle tog trenutka, pa su napravili veliku grešku i omogućili samo minut kasnije Kataiju da napravi kontru za Ivanića i Spiridonovića.

Razmenili su "dupli pas", a Spiridonović je postigao svoj drugi gol u dresu Zvezde.

Prvi je dao na debiju, kada ga je na isti način "počastio" Katai, da bi "Magiku" uzvratio nekoliko dana kasnije. Gurnuo mu je loptu u prostor u 77. minutu, tako da je desetka crveno-belih izašla "jedan na jedan" sa Ristićem - za prvi pogodak u drugom mandatu na "Marakani".

Osim toga videli smo i poništen gol Bena, koji je jedno vreme igrao i u špicu, što je nagoveštaj više minuta na toj poziciji ove sezone jer Tomane (ponovo) nije impresionirao.

Do kraja susreta videli smo i situaciju kada je Pankov igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali je Lazar Lukić odmahnuo glavom i odmah pokazao da se igra dalje, dok su gostujući igrači zajedno s trenerom negodovali zbog ove odluke.

Pogledajte taj detalj...

U narednom kolu (već za vikend) Zvezda gostuje Mačvi, a Radnički dočekuje Novi Pazar.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić (od 77. Gajić) - Nikolić, Petrović (od 70. Sanogo) - Katai (od 77. Krstović), Ivanić (od 70. Vulić), Spiridonović - Tomane (od 46. Ben).

RADNIČKI: Ristić, Stevanović, Bjeličić, Šljivić, Subotić (od 60. Petrović), Pejović, Mitrović (od 46. Gavrić), Ćirković, Stoiljković (od 85. Spasić), Pantelić i Živković (od 46. Kojić).

Meč je sudio Lazar Lukić.

20:52

90+3' - KRAJ!

Laka pobeda Crvene zvezde i u drugom kolu Superlige golovima Nikolića, Spiridonovića i Kataija.

20:47

85' - Rukom je igrao Pankov!

Gostujući igrači traže jedanesterac, Lazar Lukić odmahuje glavom...

20:39

76' - GOL! KATAI! 3:0!

Crvena zvezda je "završila posao" za večeras. Divna akcija još jednom, sada se Spiridonović odužio asistencijom Kataiju koji postiže prvi gol od povratka u Ljubice Bogdana.

Sada izlazi iz igre, uz Rodića, a na terenu su Gajić i Krstović.

20:32

69' - Viče golman Ristić...

Njegovi saigrači su ga baš iznervirali večeras. Više puta su ga ostavili da sam spašava situaciju pred golom... Vulić i Sanogo ulaze u igru umesto Petrovića i Ivanića.

20:21

60' - Izmena kod Nišlija

Danas neraspoloženog Nemanju Subotića menja Todor Petrović.

20:19

58' - Velika šansa za Nišlije!

Sevnula je kontra posle kornera Zvezde, imao je Radnički brojčanu prednost, ali je ne koristi. Stojiljković je odlučio da šutira iskosa sa desne strane dok je Gavrić mahao rukama da je slobodan, pa je Borjan uhvatio loptu iz drugog puta.

20:16

55' - Ivanić!

Sada je Katai "spojio" Ivanića s golom, izbio je sam pred Ristića, ali je loš kontakt s loptom otežao prodor momku iz Bačkog Jarka. Hteo je da "bocne" loptu preko golmana Radničkog, ali na pravom mestu je odlični čuvar mreže.

20:14

52' - GOL! NE, ofsajd...

Ben je ušao u treću šansu od kada je u igri (osam minuta) i sada je uspeo da postigne gol. Pogodio je glavom na asistenciju Kataija, ali je sudija pokazao da je bio u ofsajdu.

Tačna odluka!

Izvor: Arena/Screenshot

20:08

46' - Počinje drugo poluvreme!

Tomane izlazi na poluvremenu, menja ga Ben koji će i preći u špic napada, dok je u Radničkom izašao Žiković, a umesto njega ćemo gledati Kojića. Mitrovića menja Gavrić.

Interesantno, Ben posle 20 sekundi u šansi i odmah lopta prolazi pored gola!

19:50

45' - GOL! SPIRIDONOVIĆ! 2:0!

Velika greška Radničkog i "blickrig" Zvezde!

Sada je sevnula kontra koju su organizovali Spiridonović i Ivanić, odradili su "dupli pas", a pojačanje iz Poljske matira Ristića za kraj poluvremena. Presrećan je Dejan Stanković akcijom svojih fudbalera....

19:47

44' - GOL! NIKOLIĆ! VODI ZVEZDA!

Mirisalo je na golove do kraja poluvremena, a to je potvrdio Veljko Nikolić.

Lep napad Crvene zvezde pretvorio je u vođstvo u idealnom trenutku pošto je sa ivice kaznenog udarca, iz prve, plasirao loptu u mrežu nezadovoljnog Borivoja Ristića. Bilo bi aplauza navijača da su prisustvovali utakmici!

19:44

43' - Još dve šanse!

Prvo je kombinacija posle kornera prošla, ponovo, sada je Pankov grudima spustio za Degeneka koji promašuje, dok samo minut kasnije šutira Gobeljić.

19:43

41' - Opet je Katai u šansi!

Njegov prodor po levoj strani umalo se završio autogolom. Poslao je oštru loptu pored Šljivića, nije očekivao tu putanju Ristić, pa nogama izbija loptu i sprečava da Crvena zvezda povede na "Marakani".

19:41

39' - Katai!

Još jedna šansa za Zvezdu posle kiksa Radničkog. Imao je "dva na jedan", ušao mu je Pejović u blok, lopta je krenula da prelazi preko Ristića, ali snašao se golman Nišlija.

19:40

38' - Degenek!

Ponovo dobar prekid za Zvezdu uprkos upozoravanju trenera Bataka, koji je već izgubio glas koliko viče kraj aut-linije. Katai je na drugoj stativi pronašao Degeneka, loše je Ristić procenio let lopte, ali reprezentativac Australije to nije kaznio.

19:31

28' - Lopte za špica? Nema ih...

Tomane ponovo nije u centru zbivanja, još dalje je od šansi, pa je Stanković poslao mladog Nikolu Krstovića da se zagreva.

Izvor: MN PRESS

19:21

19' - Gobeljić!

Još jedno je Zvezda "prodala foru" iz slobodnog udarca. Katai je video Gobeljića desno, pružio mu loptu u prostor, a desni bek je brzo opalio po lopti, međutim i ova šansa odlazi pored gola. Možda je mogao i bolje iz ove pozicije?

19:16

13' - Šansa!

Sjajan je to bio trk Kataija i poslužio je Spiridonovića na sedam-osam metara, a za razliku od meča protv Novog Pazara - pojačanje iz Poljske ovoga puta nije bilo precizno.

Izvor: MN PRESS

19:12

10' - Zvezda ima kontrolu...

Sem dobrog udarca Aleksandra Kataija u drugom minutu, nismo videli neke šanse na "Marakani", ali sve vreme Crvena zvezda ima kontrolu. Za sada Radnički gotovo da nije zadržao loptu nekoliko sekundi...

Čim smo pomenuli dobra kontra za Stoiljkovića, ali pravo u Borjana!

19:02

1' - Мeč je počeo!

Već po prvom napadu u kom je Zvezda došla do kornera jasno je da će igrači Dejana Stankovića insistirati na tome da odmah dođu do vođstva.

Crvena zvezda je objavila i novi humanitarni SMS broj 1817 fondacije Delije, koja će i dalje pre svega pomagati ugroženom srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji. Taj broj istaknut je i na istočnoj tribini. 

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

19:00

Zvezda odmah može da pobegne Partizanu!

Crno-beli su gubili, preokrenuli za deset minuta, pa sve ispustili u Novom Pazaru. Kiksnuli su već u drugom kolu Superlige. Opširnije čitajte OVDE.

18:43

Navijači crveno-belih povodom 25. godišnjice "Oluje" imaju poruku...

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

18:34

Današnji sastavi!

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić - Nikolić, Petrović - Katai, Ivanić, Spiridonović - Tomane.

RADNIČKI: Ristić, Stevanović, Bjeličić, Šljivić, Subotić, Pejović, Mitrović, Ćirković, Stoiljković, Pantelić i Živković.

17:56

Dobro došli u MONDO live!

Pratićemo iz minuta u minut utakmicu Crvene zvezde i Radničkog na "Marakani", a naš reporter će biti na licu mesta. Očekuju vas fotografije, snimci, izjave posle meča...

UKRATKO

  • Crvena zvezda je došla do druge pobede u isto toliko mečeva u Superligi.
  • Golove su postigli Nikolić, Spiridonović i Katai.
  • U narednom kolu (već za vikend) Zvezda gostuje Mačvi, a Radnički dočekuje Novi Pazar.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije