• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 KRAJ! Lion je u ČETVRTFINALU Lige šampiona! Uzalud Ronaldo, Pirova pobeda Juventusa!
 KRAJ! Lion je u ČETVRTFINALU Lige šampiona! Uzalud Ronaldo, Pirova pobeda Juventusa!

KRAJ! Lion je u ČETVRTFINALU Lige šampiona! Uzalud Ronaldo, Pirova pobeda Juventusa!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Lion prolazi zbog gola u gostima!

 KRAJ! Lion je u ČETVRTFINALU Lige šampiona! Uzalud Ronaldo, Pirova pobeda Juventusa! Izvor: ANTONIO CALANNI/AP, Tanjug

Olimpik Lion je u četvrtfinalu Lige šampiona! Juventus je večeras u Torinu pobedio francusku ekipu, rezultat ukupno je 2:2, ali gosti idu dalje zbog gola u gostima.

Uzalud sjajni Ronaldo, koji je popravio svoj skor u Ligi šampiona, doveden je zbog ovog trofeja, ali nešto škripi u "staroj dami". Na kraju:

Juventus – Torino 2:1 (1:1)
/Ronaldo 43p, 60 – Depaj 12p/

Kristijano Ronaldo je apsolutni kralj nokaut faze Lige šampiona i takmičenja uopšte. Osvojio je pet trofeja, dao je 130 golova, od čega 67 u 81 meču nokaut faze, ali…

Večeras ide dalje hrabriji tim, koji je nedostatak kvaliteta u odnosu na rivala nadoknadio taktikom, borbenošću i disciplinom. I hladnokrvnim Depajom, koji je "Panenkom" savladao Šćešnija i tako iskoristio neočekivani poklon i presudio devetostrukom uzastopnom šampionu Italije.

Ipak, Ronaldo nije doveden zbog "skudeta", niti se on tražio Mauriciju Sariju, taj trofej se podrazumeva. Trener je nekako preživeo poraz u finalu kupa od Napolija, ali pitanje je da li će ostati nakon ispadanja već u prvoj rundi nokaut faze.

Treba reći ni da Crvenoj zvezdi ovaj rezultat ne odgovara, jer će morati da počne kvalifikacije od prvog kola.

Što se tiče utakmice, očekivalo se da će se Lion grčevito braniti, kao protiv PSŽ-a prošle nedelje u finalu Superkupa, ali nije. Francuzi su bili dobar rival i nadmetao se sa starom damom i to je odmah dalo rezultata. Rodrigo Bentankur je potpuno nesmotreno u odbrani odneo i loptu i Depaja, koji je sigurno, "Panenkom" savladao Šćesnija.

Sada se zna da bi Juventus išao dalje da nije bilo te gluposti Bentankura, ali…U tom trenutku su mu trebala tri gola i krenuo je po tri gola.

Počela je domaća ekipa da preuzima inicijativu, sabila je lagano Lion u njegovu polovinu terena, stvarala šanse i prilike, a do gola je došla kada je sudija Feliks Cvajer dosudio penal jer je Depaj igrao rukom. To je ništa za Ronalda – 1:1 u 43. minutu.

Žurilo se Juventusu da postigne još jedan gol do poluvremena, pritisnuo je goste, ali uzalud.

Juventus je krenuo u totalnu ofanzivu u drugom poluvremenu, a Ronaldo je fantastičnim golom sa velike udaljenosti neodbranjivo šutirao i Lopeš je bio nemoćan – 2:1!Juventusu je trebao još jedan gol za pobedu i stvari su delovale kako treba.

Napravio je Sari nekoliko izmena, uveo Remzija i Danila, probao je sa Dibalom, koji se nije potpuno oporavio i morao je da izađe.

Ipak, Juventus se stuštio na gol Liona, pravio mnoštvo prilika, ali su gosti mirnom i pametnom igrom sačuvali rezultat i izborili svoj najbolji rezultat u Ligi šampiona posle mnogo godina.

PAROVI ČETVRTFINALA:

(1) Atalanta - PSŽ, 12. avgust u 21.00

(2) Lajpcig - Atletiko Madrid, 13. avgust u 21.00

(3) Barselona - Napoli, 14. avgust u 21.00

(4) Mančester siti - Lion, 15. avgust u 21.00

PAROVI POLUFINALA

Pobednik četvrtfinala 2 - Pobednik četvrtfinala 4, 18. avgust u 21.00

Pobednik četvrtfinala 1 - Pobednik četvrtfinala 3, 19. avgust u 21.00

FINALE - 23. avgust u 21.00

22:59

Pirova pobeda

Grčevito je Juventus napadao u finišu, sa svih strana, ali nije uspeo da probije bedem sjajnog Liona. Ako je prošle godine Ajaks napravio iznenađenje, sada Juventus može da krivi samo sebe za ovaj neuspeh. Protivnik Liona u četvrtfinalu biće Mančester siti.

22:58

Kraj!

Lion je među osam najboljih u Evropi!

22:47

Tik-tak, tik-tak, otkucava sat za Juventus

85' - Lion se muči da pređe centar, dok Juventus samo pritiska. Problem za domaće je povreda Dibale, koji traži zamenu i dobija je. Ušao je Marko Olivijeri. Argentinac nije ni bio planiran da igra, jer se još nije oporavio, ali ga je Sari ipak ubacio. Prerano, ispostavilo se.

22:44

Nova šansa za Juventus!

81' – Rabio prolazi Kornea i ulazi sa leve strane, posle čega dodaje Ronaldu, a ovaj iz prve snažno šutira, ali udarac mu je blokirao Andersen.

22:40

Lion traži penal!

78' – Igrači Liona traže penal pošto je Remzi zakačio Auarovo stopalo kada su krenuli po loptu. Okružili su sudiju, koji posle kratkog pregleda vara kaže: nema penala. Korne besni i dobija žuti zbog prigovora.

22:38

Sjajna šansa za Ronalda i prvi žuti za Lion zbog odugovlačenja

76' - Dibala izvodi korner, Ronaldo se oslobađa čuvara i skače, ali njegov udarac glavom sa oko 11 metara završava iznad gola. Odlična prilika!

Sad Lopeš dobija žuti karton zbog odugovlačenja.

22:36

Ronaldove ludačke brojke

Pazite sad ovu statistiku: Ronaldo je odigrao 81 utakmicu u nokaut fazi Lige šampiona i dao je 67 golova!

74' - Sada je išao i po 68, ali je njegov udarac iz "slobodnjaka" sa velike udaljenosti završio u živom zidu.

22:34

Još dve izmene u Juventusu

71' - Dve izmene u Juventusu. Izlaze Bernandeski i Kvadrado, ulaze Dibala i Danilo.

22:28

Nije tek tako osvojio pet trofeja u takmičenju!

Izvor: ANTONIO CALANNI/AP, Tanjug

Njegov 130. u Ligi šampiona, jedan jedini - Kristijano Ronaldo! 

22:26

Juventus je sada na mestu vozača, ponovo šansa!

63' - Sari pravi prvu izmenu, umesto Pjanića ulazi Remzi. Lion takođe menja, izlazi Denajer, a ulazi Andersen. No, Juventus nije završio! Bernandeski izvodi korner, Bonući se oslobađa na drugoj stativi, ali glavom šalje loptu daleko od gola. BLIZU!

22:22

60' - GOOOL! JUVE VODI! 2:1!

Potpuni preokret u Torinu, naravno u režiji Kristijana Ronalda!

Najbolji fudbaler i strelac Juventusa pokazao je po ko zna koji put da je čovek za velike utakmice. Sada je raspalio po lopti, a golčinu nije potrebno posebno opisivati.

Uživajte...

22:18

Lion brani prostor, Juve traži rešenja

55' – Lion se trenutno brani tako što zagrađuje šesnaesterac i čuva prostor. Napad kao da ga ne zanima. Kvadrado je probao da preskoči odbranu, ali Lopeš ga "čita". Posed lopte je sada i zvanično 60:40 za Juventus.

22:15

Nova šansa za Juve!

52' – Slobodan udarac za Juventus. Pjanić odlično centrira sa leve strane, De Liht se oslobodio, ali Lopeš istrčava i hvata loptu. Sigurno se brani Lion za sada, ali Juventus napada u talasima.

22:12

Prva izgledna situacija za Juventus u drugom poluvremenu!

48' - Marsal je oklevao i predugo čekao pre nego što je krenuo da raščisti loptu, koja je udarila Bernandeskija i završila kod Pjanića, ali sve to pada u vodu jer je Iguain bio u ofsajdu kada mu je Bosanac uputio loptu u prostor.

Juventus povećava posed i sada je saterao Lion na njegovu polovinu terena.

22:06

Počelo je drugo poluvreme!

Idemo, još bar 45 minuta akcije!

22:01

Juventus je imao više prilika, ali mu je falila preciznost

Juventus je imao nekoliko dobrih prilika, ali Sari će od svojih igrača tražiti da budu precizniji u završnici, pošto moraju da postignu još dva gola i ne prime nijedan ako žele da prođu.

Lionu je gol u gostima mnogo olakšao posao, ali činjenica je da je jedini udarac u okvir bio gol. Francuska ekipa je pokazala da ume da se brani koliko prošle nedelje protiv PSŽ-a u finalu Liga kupa, ali možda će sada platiti cenu tih 120 minuta žestoke borbe.

Čeka nas zanimljivo drugo poluvreme.

21:55

Ovo je Ronaldov 129. gol u Ligi šampiona

Najbolji strelac u istoriji takmičenja popravio je svoj saldo. Ovako je iskoristio penal:

Juventus' Cristiano Ronaldo (7) scores a penalty during the Champions League round of 16 second leg, soccer match between Juventus and Lyon at the Allianz stadium in Turin, Italy, Friday, Aug. 7, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni)
Izvor: ANTONIO CALANNI/AP, Tanjug

21:51

Juventus u žestokoj ofanzivi, uzalud

Trudi se domaćin da postigne još jedan gol pre poluvremena. Probali su Bentankur i Iguain, ali uzalud - poluvreme!

21:47

Nesmotreni Depaj daje nadu Juventusu

Heroj Liona Memfis Depaj igrao je rukom kada je blokirao Pjanićev udarac. Ruku je držao čvrsto uz telo, ali je penal dosuđen. Najstroža kazna nije nikakav problem za Ronalda, koji vara Lopeša i donosi izjednačenje.

Rezultat ukupno je 1:2, Juventus ima još mnogo posla, kao i Lion, koji je i dalje u boljoj poziciji.

21:44

Ronaldo!

1:1! - 45'

21:42

Iguain, pa Ronaldo, ali nema gola!

Odlični Rabio prodro je po levoj strani i centrirao. Iguain je skočio i glavom udario tačno po sred gola. Lopeš se malo spetljao, ali je uhvatio loptu iz druge.

Nešto kasnije Ronaldo je izveo slobodni udarac, "zavrnuo" je loptu preko zida, ali Lopeš se baca i brani! Sjajna odbrana!

21:40

Juventus kreće napred

Auar je bio u izglednoj prilici, ali nije nastavio dalje, nego se odlučio da doda Depaju. Nisu se razumeli i Lion je ostao bez lopte.

Kvadrado je nešto kasnije zakačio petu Auara i dobio žuti karton.

Sandro daje loptu u prostor za Rabioa po levoj strani, a ovaj je uputio pravo u 16, gde spremno čeka Ronaldo. Uzalud, opet je podignuta zastavica – Rabio je u ofsajdu.

Posed lopte je nešto malo više u korist domaćina.

21:30

Ronaldo traži penal!

Ronaldo je pao u šesnaestercu dok je jurio Sandrov centaršut. Odmah je pogledao u sudiju, koji odmahuje rukom. Pauza za osveženje je završena i utakmica je nastavljena.

21:25

Sjajna šansa za Juventus!

Bernandeski je prošao dvojicu defanzivaca, i ušao u šesnaesterac sa desne strane. Lopeš je istrčao, ali uzalud, da bi Marselo u poslednjem trenutku izbio loptu iz gola.

21:19

Juve pokušava da uhvati ritam posle šokantnog početka

Ronaldo je primio dubinsku loptu, izbio sam pred golmana sa leve strane, ali navijače crno-belih je brzo spustio na zemlju sudija sa podignutom zastavicom – ofsajd!

21:15

Bentankur je neoprezan, Depaj siguran

Abuar je imao loptu, a Bentankur je krajnje neoprezno i trapavo uleteo u njega i odneo ga. Sudija je odmah pokazao na belu tačku! Posle protesta domaćina, konsultovan je VAR, ali je sudija Feliks Cvajer potvrdio svoju odluku.

Depaj je siguran, njegova "Panenka" je odvela loptu iza leđa Šćešnog, a Juventus je sad već u velikom problemu.

21:13

Depaj koristi penal

Lion vodi, igra se 12. minut!

21:12

PENAL!

Kakere je ostao bez lopte u šesnaestercu, ali je De Liht dodao do Auara tik izvan šesnaesterca. On koristi priliku i šutira u donji ugao, a Šćešni je morao da se pruži da bi je izbacio! Možda nije ni išla u gol, ali ne treba rizikovati!

PENAL!

21:08

Juventus krenuo jako od starta!

Iguain je šutirao preko gola, odmah je domaći tim krenuo u ofanzivu!

20:36

Spreman je prazan stadion Juventusa

Tužna slika koju ćemo morati da gledamo još neko vreme...

Izvor: Guliver, Valerio Pennicino/Getty Images Europe

20:32

A u Lionu - iznenađenje!

Jedino iznenađenje u sastavio Liona je Toko Ekambi u napadu umesto Dembelea. S druge strane, možda i nije toliko ako se ima u vidu koliko je pokretljivi napadač problema zadavao odbrani Juventusa u februaru.

Osim toga, Lion je izveo isti tim koji je prošle nedelje u finalu Liga kupa obuzdao Pari Sen Žermen tokom 120 minuta i na kraju poklekao u penalima. Moraće večeras da se brane podjednako dobro ako žele da prođu dalje.

20:30

Rešene dileme oko sastava Juventusa

Što se tiče sastava Juventusa, bilo je samo nekoliko dilema, koje su sada rešene. Dibala je na klupi jer se oporavlja od povrede, tako da Iguain počinje u napadu, iako ga teraju iz Torina. Desnog beka će igrati Kvadrado umesto Danila, a napadačku trojku kompletira Bernandeski.

Poraz od Liona u prošloj utakmici bio je prvi za trenera Juventusa posle serije od 22 meča bez izgubljene utakmice.

20:25

Sastavi timova

Juventus (4-3-3): Šćešni; Sandro, Bonući, De Liht, Kvadrado; Rabio, Pjanić, Rodrigo; Ronaldo, Iguain, Bernardeski.

Lion (3-5-2): Lopeš; Denajer, Marselo, Marsal; Duboa, Kakere, Gimaraeš, Auar, Korne; Depaj, Ekambi.

20:19

Dobrodošli u MONDO live!

Ostanite uz nas pratićemo utakmicu Mančester sitija i Real Madrida uživo na MONDU, a posle meča vas očekuju ekskluzivni "hajlajtsi".

UKRATKO

  • Lion je u prvom meču slavio 1:0
  • Ronaldo je dao 128 golova u Ligi šampiona
  • Trofej je osvajao 5 puta
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije