• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 KOŠMARNA NOĆ za Real Madrid - jezive reakcije Varana odvele Siti na "fajnal-ejt" Lige šampiona!
 KOŠMARNA NOĆ za Real Madrid - jezive reakcije Varana odvele Siti na "fajnal-ejt" Lige šampiona!

KOŠMARNA NOĆ za Real Madrid - jezive reakcije Varana odvele Siti na "fajnal-ejt" Lige šampiona!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Jedan od najboljih štopera sveta Rafael Varan odigrao je najgoru utakmicu u karijeri i koštao svoj Real Madrid preokreta na "Etihadu". Pep Gvardiola će napasti trofej Lige šampiona koji čeka već dugo!

 KOŠMARNA NOĆ za Real Madrid - jezive reakcije Varana odvele Siti na "fajnal-ejt" Lige šampiona! Izvor: Tanjug/Nick Potts/Pool Photo via AP

Zinedin Zidan je izvodio mnoga čuda sa Real Madridom, ali jedno od njih neće biti i četvrti trofej Lige šampiona u četvrtoj sezoni na klupi "kraljevskog kluba".

Mančester siti je u oba meča osmine finala nadigrao Real Madrid. U prvom susretu, odigranom još u martu na "Bernabeuu" bilo je 2:1 za "građane", dok je isti rezultat na semaforu bio ispisan i u revanšu pet meseci kasnije, a koji je obeležio malerozni štoper Rafael Varan.

Jedan od najboljih defanzivaca sveta odigrao je bez sumnje najgoru utakmicu karijeri i u večeri katastrofalnih grešaka bio "igrač utakmice", skrivio je oba pogotka za konačnih:

MANČESTER SITI - REAL MADRID 2:1 (1:1), UKUPNO 4:2!

"Građani" su se tako plasirali na "fajnal-ejt" Lige šampiona gde će im u napadu na prvi "ušati" trofej u istoriji naredni rival biti Lion, koji je neočekivano izbacio Juventus, pa tako Pep Gvardiola postaje jedan od favorita za osvajanje pehara koji čeka još od kada je vodio Barselonu.

Neobičnu utakmicu na "Etihadu" obeležile su "odbrane od papira", Real Madrid i Siti kao da su se takmičili ko će napraviti veću glupost, a pobedu su odneli igrači u roze opremi.

Varan je prvu od mnogo gluposti napravio u 9. minutu, kada je dozvolio da ga Žesus dobije u remplovanju (!?), pa je loptu u mrežu lagano smestio Sterling. Poklonom je uzvratila i odbrana Sitija - koja je čitava ispala - pošto su gledali kako Benzema u kaznenom prostoru skače na laganu loptu sa boka i trese mrežu Edersona već u 28. minutu.

Izvor: Tanjug/Nick Potts/Pool Photo via AP

Francuski napadač je jedini i bio opasan u "kraljevskom" dresu, međutim neopreznost u odbrani im je došla glave pošto je Varan vraćajući loptu za Kurtou - asistirao Žesusu za 2:1 u 68. minutu.

Tu je Real Madrid potpuno izgubio konce igre, kasnio je "Zizu" sa izmenama, tek je u poslednjih deset zaigrao i Luka Jović, koji je tražio penal od Briha i nije ga dobio, tako da će drugu godinu zaredom najuspešniji klub u istoriji Lige šampiona biti zaustavljen već u osmini finala.

SITI: Ederson - Voker, Fernandinjo, Laport, Kanselo - Rodri (od 89. Otamendi), Gundogan, De Brujne - Foden (od 67. B. Silva), Sterling (od 82. D. Silva) i Žesus.

REAL MADRID: Kurtoa - Kavrahal (od 82. Vaskez), Militao, Varan, Mendi - Kazemiro, Kros, Modrić (od 82. Valverde) - Rodrigo (od 60. Asensio), Azar (od 82. Jović) i Benzema.

Meč je sudio Feliks Brih.

PAROVI ČETVRTFINALA:

(1) Atalanta - PSŽ, 12. avgust u 21.00

(2) Lajpcig - Atletiko Madrid, 13. avgust u 21.00

(3) Barselona - Napoli, 14. avgust u 21.00

(4) Mančester siti - Lion, 15. avgust u 21.00

PAROVI POLUFINALA

Pobednik četvrtfinala 2 - Pobednik četvrtfinala 4, 18. avgust u 21.00

Pobednik četvrtfinala 1 - Pobednik četvrtfinala 3, 19. avgust u 21.00

FINALE - 23. avgust u 21.00

22:53

90+4' - Kraj!

Mančester siti ide na "fajnal-ejt" Lige šampiona i probaće da dođe do prvog "ušatog" u istoriji. Rival će im biti...neočekivano, Lion!

22:46

86' - Jović?

Pao je srpski napadač u kaznenom prostoru Sitija, ali Feliks Brih (znate ga sa Švajcarska - Srbija) kaže da se igra dalje...

Izvor: Tanjug/Peter Powell/Pool Photo via AP

22:42

82' - Izmene!

David Silva na terenu umesto Rahima Sterlinga, dok šansu dobija i srpski napadač Luka Jović umesto Fedea Valverdea. Izlaze i Modrić i Azar, a na terenu su Valverde i Lukas.

22:36

75' - Siti je mnooogo bolji...

Od drugog kiksa Rafaela Varana, i potom udarca Luke Modrića, gotovo da Real Madrid ne postoji na terenu. Nesigurni su u posedu, deluju kao "razbijena banda", dok za to vreme Zinedin Zidan ništa ne menja u igri svog tima. Evidento je potrebno osveženje na sredini terena, a i još neko u napadu.

Možda baš Luka Jović?

22:29

69' - GOL! ŽESUS! 2:1!

Košmarna noć Rafaela Varana!

Retko kada Francuz pravi greške, ali danas je rešio da odigra očajnu utakmicu - i drugi gol Sitija ide njemu na dušu. Sada je pored Žesusa reagovao katastrofalno, hteo je loptu glavom da vrati Kurtoi, ali ga je pretekao Brazilac i lobovao golmana Real Madrida...

Sada "kraljevskom klubu" nedostaju dva gola da prođu dalje.

22:25

65' - Žesus!

Ovo je bila veeeeeeeeeelika šansa za Siti.

Divna akcija u kojoj se na kraju Žesus "okrenuo" oko Militaa, našao prostor za udarac, ali dugoruki Kurtoa uspeva i ovo da zaustavi. Odbrane su loše, ali golmani su imali više dobrih odbrana večeras...

22:24

61' - Zizu menja, preti Benzema!

Dva puta u nekoliko minuta preti Benzema nesigurnom Edersonu, a Zizu na teren šalje Asensija umesto mladog Rodriga. Znao je više puta Asensio da bude Realov čovek preokreta, videćemo da li će i danas...

22:15

53' - Sterling!

Da li je moguće više?

Kazemiro je sada pogrešio u iznošenju lopte, predao je loptu Fodenu, odmah su se okomili napadači Sitija da sa što više igrača napadnu Kurtou, ali je na kraju loša lopta otišla Sterlingu... Preblizu njemu i golmanu, pa nije uspeo da ga lobuje.

Izvor: Tanjug/Oli Scarff/Pool Photo via AP

22:07

47' - Sterling!

Ovo je moglo da odluči utakmicu...

Istrčao je "jedan na jedan" Rahim Sterling sa Tibom Kurtoom, sjajno se postavio golman Real Madrida, "skratio ugao", a onda odbranio rukama.

Biće ovo uzbudljiv nastavak!

Izvor: Tanjug/Oli Scarff/Pool Photo via AP

21:49

45 - De Brujne!

Veliki je majstor fudbala i to je ponovo pokazao. Kevin de Brujne je iz kornera probao da matira sunarodnika Kurtou, a ovaj je samo zahvaljujući svojoj visini uspeo da "iščupa" loptu iz mreže - u poslednjem trenutku.

To bi blo sve od prvog dela, ako ostane ovaj rezultat - dalje ide Siti.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Shaun Botterill, Pool

21:44

41' - Šta je ovo večeras?

Ponovo velika greška odbrane, sada Kurtoe koji se izblamirao ispucavanjem lopte.

Napucao je Kevina de Brujnea, odmah je odložio Belgijanac do mladog Fodena, ali njegov udarac ide malo pored stative...

21:42

Potcenjen je!

21:40

36' - Mirnije od gola!

Izgleda da su sada obe ekipe opreznije, malo bolje igra Mančester siti, zabeležio je Kurtoa odbranu posle šuta Kansela, međutim to je jedna od šansi kojih se niko neće sećati kada sudija odsvira kraj.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Shaun Botterill, Pool

21:30

28' - GOL! BENZEMA! 1:1!

Odbrana Real Madrida je loša? Gledajte njih...

Po ko zna koji put ispala je i odbrana "građana". Ispao je Kanselo, zavrnuo je sa boka loptu Rodrigo, a Karim Benzema između dvojice-trojice igrača laganu loptu smešta iza leđa Edersona koji nije stigao ni da reaguje.

Bio je to njegov 65. pogodak u Ligi šampiona. Sada se sve menja, gledaćemo uzbudljiviji meč.

21:25

21' - Benzema! Azar!

Bilo je neprijatno po Edersona, ali i on pokazuje da ume i da odbrani šuteve s distance, iako to nije jedan od njegovih većih kvaliteta.

Prvo je Benzema "okrenuo" Laporta i raspalio sa ivice kaznenog, da bi na sličan način pokušao i Eden Azar, s tim da je njegov udarac zaustavljen malo lakše. Uhvatio je živu loptu golman Mančester sitija...

Izvor: Tanjug/Shaun Botterill, Pool via AP

21:23

18' - Ima li penala? Nema!

Sterling je olako pao posle duela sa Kazemirom, zastao je i Brazilac, verovatno osluškujući na praznom stadionu čuje li se pištaljka Briha, ali kada je video da kontroverzni Nemac ne pokazuje na "belu tačku" - pribrao se i izbacio loptu. 

21:17

15' - Siti ne staje!

Od gola još dve amaterske greške odbrane Real Madrida, koje doduše nisu kažnjene, a raspoloženi Rahim Sterling pokušava da kazni tim koji je već dve godine zainteresovan za njega.

Opalio je sa 18 metara, leteo je Kurtoa, pa video loptu iznad sebe. 

Zamalo prečka!

21:12

9' - GOL! VODI SITI! STERLING!

Kakva glupost Rafaela Varana!

Zaigrali su se štoper Real Madrida i njegov golman Tibo Kurtoa, pozivali su rivala na presing, a onda neozbiljno primili gol. Varan je olako izgubio loptu u duelu sa Žesusom, gol je bio prazan, pa je Sterlingu bilo prelako da je "umuva" u mrežu...

Uhvatio se za glavu Zinedin Zidan, svestan da je sada zaostatak mnogo veći.

21:09

7' - De Brujne!

Prva poluprilika na večerašnjem meču. Izgubili su igrači Real Madrida loptu na sredini terena, odmah je Žesus "otvorio" kontru, a udarac je sa ivice kaznenog prostora oprobao najbolji fudbaler tima Kevin de Brujne. U njegovom stilu, snažno i neprijatno, ali je neprijatnosti po Kurtou spasao Militao koji je na vreme ušao u blok i zaustavio prodor lopte.

Izvor: Tanjug/Nick Potts/Pool Photo via AP

21:02

1' - Meč je počeo!

Prvo minut ćutanja za sve žrtve korona virusa, pa krećemo...

Izvor: Tanjug/Peter Powell/Pool Photo via AP

20:58

Igrači su istrčali na teren, prava je šteta što ovako velika utakmica mora da se igra bez publike...

20:10

Jović čeka šansu!

Ako zagusti, mogao bi da pomogne...

Srpski napadač dao je samo dva gola za celu sezonu u Real Madridu, ali ako rezultat bude nepovoljan po klub u drugom poluvremenu - sigurno ćemo ga videti u igri. Prosto, Zinedin Zidan nema nijednog drugog "špica" da pošalje.

Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE

20:07

SASTAVI!

SITI: Ederson - Voker, Fernandinjo, Laport, Kanselo - Rodri, Gundogan, De Brujne - Foden, Sterling i Žesus.

REAL MADRID: Kurtoa - Kavrahal, Militao, Varan, Mendi - Kazemiro, Kros, Modrić - Rodrigo, Azar i Benzema.

Meč sudi Feliks Brih.

19:55

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz nas pratićemo utakmicu Mančester sitija i Real Madrida uživo na MONDU, a posle meča vas očekuju ekskluzivni "hajlajtsi".

Direktan prenos utakmice je na TV Arena Sport.

UKRATKO

  • Meč počinje u 21 čas, a u prvom susretu je Siti slavio 2:1.
  • Zbog povreda i suspenzija nema Aguera, Mendija, Bejla, Ramosa, Dijaza...
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije