• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atalantu čeka Monakov i Ajaksov scenario: Oni koji su pomogli, sada će opustošiti Bergamo!

Autor N.J.

Pašalić je koštao 15 miliona evra.

 Atalantu-ceka-Monakov-i-Ajaksov-scenario-Oni-koji-su-pomogli-sada-ce-OPUSTOSITI-Bergamo Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE

Fudbaleri Atalante dočekani su kako i dolikuje herojima grada, posle šokantne eliminacije u četvrtfinalu Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Momci trenera Đampjera Gasperinija požuriće na mini-odmor pred start priprema za sezonu 2020/21, ali je pitanje koliko će ih se vratiti u Bergamo, a koliko u druge gradove i države.

Jer… Fudbal koji je "La Dea" igrala prethodne dve godine, ne samo u Ligi šampiona (u kojoj nisu dali gol samo jednom "golmanu"), već i Seriji A, doveo je igrače u centar pažnje finansijski moćnijih klubova.

Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Oni se spremaju da "opustoše" Gasperinijevu svlačionicu, ali do vrha napune kasu kluba koji je sve ovo postigao gradeći novi stadion, pa je pitanje i koliko će Atalanta biti u prilici da odoleva interesovanju za svoje najveće zvezde.

Monako je ekipu koja je u sezoni 2016/17 stigla do polufinala Lige šampiona naplatio prihodom od skoro pola milijarde evra, od čega je samo 185 miliona stiglo za Kilijana Mbapea. Međutim, već u sezoni 2018/19 "kneževi" su jedva opstali u Ligi 1 i završili takmičenje sa dva boda više od tima koji je morao "dole".

To se nije dogodilo Ajaksovoj generaciji iz iste sezone, koja je bez finala Lige šampiona ostala posle šokantnog drugog poluvremena revanš utakmice sa Totenhemom u Amsterdamu, ali se dogodilo da je na stadion "Johan Krojf" stiglo 86 miliona evra za Matijsa De Lihta, 75 miliona za Frenkija De Jonga, 20 za Kaspera Dolberga, itd.

Ruku na srce, za razliku od ekipa koje su vodili Leonardo Žardim i Erik ten Hag, ova Gasperinijeva ekipa nije toliko mlada, ali je i dalje u njoj previše dobrih opcija za one sa jačim budžetima.

Duvan Zapata (29 godina, procena vrednosti 36 miliona evra), Remo Frojler (28 g, 20), Robin Gosens (26 g, 20), Martin de Ron (29 g, 19), Mario Pašalić (25 g, 16), Timoti Kastanj (24 g, 16), Luis Murijel (29 g, 15), Matija Kaldara (26 g, 11), Ruslan Malinovski (27 g, 11)… sve su to igrači pred kojima se, sudeći prema izjavama njihovih menadžera, nalaze ozbiljne ponude drugih klubova.

Neki od tih klubova pomogli su ovu divnu priču u Bergamu tako što su prerano otpisali te iste igrače i ostavili ih Atalanti "na tanjiru".

"Nakon što na 'Stamford bridžu' nisu prepoznali njegov talent, uz pet slanja na pozajmice i nula nastupa za Čelsi, Atalanta je trajno otkupila njegov ugovor i Hrvat se u poslednjih 18 meseci razvio u odličnog fudbalera. Postiže golove, deli asistencije, privukao je pažnju…", navodi "The Daily Mail".

Pašalić je koštao 15 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC