• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi ga cene: Mitrović u finalu izbora za omiljenu nagradu svakog fudbalera!

Autor N.J.

Osim Ronaldu, nagrade koje dodeljuju navijači posebno su drage fudbalerima...

 Englezi ga cene: Aleksandar Mitrović u finalu izbora za omiljenu nagradu svakog fudbalera! Izvor: Guliver, George Wood/Getty Images Europe

U "moru" individualnih nagrada u profesionalnom fudbalu, neke se izdvajaju po važnosti.

Kristijanu Ronaldu, svakako, bitne su samo one koje dodeljuju "France Football" i FIFA, ali običnim momcima, junacima svojih klubova, lokalnim herojima, ljubimcima nacije...

...njih će uvek posebno obradovati one nagrade koje deli "raja".

Možda će vas zanimati

Izvor: Guliver, George Wood/Getty Images Europe

Navijači klubova koji su se takmičili u Premijer ligi prošle sezone, velikom većinom izabrali su Sadija Manea iz Liverpula za fudbalera godine. On je dobio 41 odsto glasova u anketi, znatno više od "zvaničnog" osvajača ove nagrade, Kevina De Brujnea, kojeg je proglasila kancelarija Premijer lige. Vezista Mančester sitija dobio je 27 odsto glasova publike. Treće i četvrto mesto pripalo je još dvojici igrača novog šampiona, Liverpula. Trent Aleksander Arnold dobio je 17, a Virdžil Van Dajk deset odsto. Poslednje mesto podelili su Džejmi Vardi iz Lestera i Rahim Sterling iz Sitija sa po dva odsto glasova.

U Engleskoj, pored PFA kategorije, u kojoj sami fudbaleri glasaju za najboljeg među sobom, postoji i FPA verzija (Fans' Player Award), gde navijači svih klubova biraju igrača sezone.

Upravo u toj kategoriji nominovan je ljubimac "Krejven kotidža" i centarfor reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović, koji je na putu povratka Fulama u Premijer ligu postigao 26 golova na 40 nastupa. Jedan od retkih koji nije gledao "kako da zapali" kada su belo-crni "žurili" u drugu ligu tokom sezone 2018/19, odavno je stekao "cult hero" status među "kotidžersima", a nominacijom među finaliste izbora za igrača godine u Čempionšipu saznaće i koliko fanovi ostalih klubova zavide Fulamu na takvom borcu u dresu sa brojem "9".

Glasanje je proglašeno otvorenim i trajaće do srede ujutru u 7 časova po našem vremenu, do kada i vi možete pomoći Mitrogolu da nezaboravnu 2019/20 upamti i po jednoj od najlaskavijih priznanja na Ostrvu.

Dovoljno je da "kliknete" na ovaj link i na pravoj ste adresi.

Nominovani su još napadač Kvins Park Rendžersa, Ebereči Eze, Mateus Pereira iz Vest Bromvič Albiona, defanzivac Lidsa Luk Ejling, drugi strelac lige iza Mitrovića, napadač Brentforda Oli Votkins i njegov saigrač, Said Benrahma.

Srećno, Mitre!

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC