• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 SVI TRANSFERI UŽIVO: Ima ko hoće Bejla, bivši vezista Zvezde promenio klub, Veljko Simić odlazi!
 SVI TRANSFERI UŽIVO: Ima ko hoće Bejla, bivši vezista Zvezde promenio klub, Veljko Simić odlazi!

SVI TRANSFERI UŽIVO: Ima ko hoće Bejla, bivši vezista Zvezde promenio klub, Veljko Simić odlazi!

PROČITAJTE I OVO

PROČITAJTE I OVO

Ostanite uz MONDO, tokom čitavog dana ćemo pratiti dešavanja na "fudbalskoj pijaci".

 SVI TRANSFERI UŽIVO: Ima ko hoće Bejla, bivši vezista Zvezde promenio klub, Veljko Simić odlazi! Izvor: Ben Hoskins/Getty Images Sport, Gonzalo Arroyo Moreno / Stringer / Guliver / Getty Images, MN PRESS

Prelazni rok širom Evrope pomeren je zbog pandemije korona virusa i trajaće sve do 5. oktobra, a svakog dana na MONDU moći ćete da čitate novosti o transferima.

Na jednom mestu moći ćete da pronađete sve najvažnije transfere evropskih, svetskih i domaćih klubova koji će biti aktivni na "fudbalskoj pijaci", iako su mnogi mislili da će zbog pandemije korona virusa zavladati period štednje.

Prelazni rok u Srbiji "otvoren" je malo ranije i naši klubovi već od 16. jula mogli su da registruju pojačanja, a sada to mogu i Englezi, Italijani, Španci...

Kliknite na karticu "razvoj događaja" i osvežavajte u toku dana, očekuje vas dosta vesti.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

20:21

Stvarno?

Pozivaju se na Korijere delo Sport, pa se o tome, izgleda, više šuška u Itlaiji.

Ali, informacija je do nas stigla sa španske Marke, koja piše da bi Romelu Lukaku mogao da bude interesantan Realu.

Navodi se da bi Belgijanac bio idealan naslednik Karima Benzeme, pa ostaje samo još da nam objasne gde će Francuz koji je ove sezone bio najbolji igrač tima.

20:14

Džeko definitivno napušta Romu?

Edin Džeko je na tržištu, pa je izvesno da će napustiti Rim ovog leta, piše Mozzartsport. Duže vreme se interesuju Juventus i Inter, a sada ozbiljno deluje i Atletiko Madrid. Prema izvorima iz Italije, iskusni golgeter ne bi imao ništa protiv da sarađuje sa Dijegom Simeoneom.

19:29

Pojačanje za Premijer ligu!

Aleksandar Mitrović je dobio novog saigrača.

Dok u Fulamu čekaju da im na ponudu odgovori Pike, angažovali su defanzivca iz Čempionšipa.

Antoni Robinson, mladi desni bek Vigana, kog se možda sećate od prošle zime, novi je član Fulama. On je u prethodnom prelaznom roku bio blizu transfera u Milan, što nas je sve iznenadilo, a sada će pomoći timu iz Londona da ostane u Premijer ligi.

18:31

Atletiko i golmani

Znate već da su potpisali Iva Grbića, dosadašnjeg čuvara mreže Lokomotive iz Zagreba. Pisali smo o tome i u ovom tekstu, nešto ranije.

Jedan od kandidata za mesto među stativama je bio i Marko Dmitrović, ali on nije želeo da sedi na klupi pored neprikosnovenog Jana Oblaka.

Pored toga što su doveli igrača, Atletiko je i pustio dvojicu golmana da odu.

Iskusni Antonio Adan, nekadašnji golman Reala, kaljarija i Betisa, preseliće se u Sporting kao slobodan igrač. A golmana će dobiti i Zagrepčani. Pošto je Grbić otišao u Madrid, njima je ptoreban čuvar mreže, a to će biti Atletikov Brazilac, aleks dos Santos, nekada reprezentativni čuvar mreže u mlađim selekcijama.

17:27

Zvezda smanjuje igrački kadar!

Nakon što je sa Kanjasom, konačno, raskinut ugovor, a Branko Jovičić se seli u Rusiju, Crvena zvezda će ostati i bez Veljka Simića.

Krilni fudbaler koji ove sezone nije u prvom planu odlazi na Kipa. Opširnije o tome OVDE!

17:03

Sećate se Havija Garsije?

Dete Real Madrida, kasnije i član seniorskog tima u tom klubu...

...Benfika, mančester siti, Zenit, pa Betis?

Pre nekoliko dana smo saznali da se rastaje sa zeleno-belima, a sada ima i novi angažman.

Iskusni zadnji vezni, koji može da igra i kao štoper, odlazi u Portugal. Naredni klub u njegovoj karijeri će biti Boavista.

Garsija će u februaru proslaviti 34. rođendani, pa već polako može da počne sa razmišljanjima o završetku karijere.

15:55

Početkom jula bio blizu Zvezde...

...a sada završio u Brazilu.

Mauricio Isla, reprezentativni desni bek Čilea, ponuđen je pre mesec i po dana srpskom šampionu, ali do te saradnje nije došlo.

Interesovali su se za njega zatim neki grčki timovi, da bi sada potpisao ugovor u Južnoj americi, tačnije Brazilu.

Iskusni desni bek, koji može da igra i na nekoliko pozicija u veznom redu, potpisao je ugovor sa Flamengom i više nije slobodan igrač.

Od dolaska u Evropu nosio je dres Udinezea, Juventusa, Kvins Park Rendžersa, Olimpika iz Marseja, Kaljarija i Fenerbahčea.

15:42

Mičel Donald promenio klub

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, koji je od odlaska iz Beograda igrao u Turskoj, ima novi klub u toj zemlji.

Centralni vezista, koji je ponikao u omladinskoj školi Ajaksa, nosiće dres Erzurumspora, tima koji je izborio plasman u elitni rang turskog fudbalera.

Donald ima 31 godinu, a pored Ajaksa, Crvene zvezde i Malatije, iz koje je sada otišao, igrao je i za Viljem, rodu i Mordoviju, odakle ga je Miodrag Božović i doveo u redove srpskog tima.

14:35

Gde će Bejl? Hm...

Izgleda da će Garet Bejl konačno napustiti Real Madrid, iako je insistirao na tome da će "odraditi" ugovor do kraja i zaraditi lep novac, iako ne računaju na njega...

Britanski mediji pišu da ga želi Žoze Murinjo kod koga je već igrao u Real Madridu. Totenhem se sprema da ga pozajmi, ali će naravno najviše diskusije biti o tome koji deo plate će mu plaćati Englezi, pošto nije mala suma u pitanju.

Bejl je upravo iz Totenhema došao u Real Madrid za preko 100 miliona evra pre sedam godina.

Izvor: Guliver/Harry Trump/Getty Images

12:51

Mitar se vraća protiv Arsenala, videće se s Lukom 24. oktobra

Izvor: Guliver, Marc Atkins/Getty Images Europe

Poznat je raspored Fulamovih utakmica u povratničkoj sezoni u Premijer ligi.

Ekipa Skota Parkera koju predvodi Aleksandar Mitrović igraće 12. septembra u prvom kolu protiv Arsenala kod kuće, a zatim će gostovati Lidsu nedelju kasnije, u derbiju doskorašnjih članova Čempionšipa.

Mitar će 24. oktobra videti svog dobrog prijatelja i bivšeg saigrača Luku Milivojevića, jer će tada Fulam dočekati Kristal Palas. Sve to biće uvod u najteži period – decembar, kada će tim sa Krejven Kotidža gostovati Mančester sitiju (5.12), zatim dočekati šampiona, Liverpul (12.12), onda će ići u Njukasl (19.12), dok će pred Novu godinu igrati protiv Totenhema u gostima (28.12).

12:44

Gde će Milojević?

Sin srpskog trenera Vladana Milojevića, Nemanja, više ne igra za Panionios. On je sa ovim klubom završio saradnju posle jedne sezone u kojoj je odigrao 20 utakmica i dao jedan gol. Pre toga je nastupao za Čukarički i Vojvodinu, a ima i pasoš Grčke.

Izvor: MN PRESS

12:24

Interov promašaj u Nemačkoj

Austrijski fudbaler Valentino Lazaro prešao je danas iz Intera u Borusiju Menhengladbah na jednogodišnju pozajmicu.

"Srećni smo što je sve prošlo dobro i što je Valentino odlučio da dođe u Borusiju", izjavio je sportski direktor kluba Maks Eberl za zvanični sajt nemačkog kluba.

Ovaj 24-godišnji reprezentativni fudbaler je karijeru počeo u Salcburgu.

Potom je igrao za Hertu, iz koje je 2019. otišao u Inter, a prethodni period bio je na pozajmici u Njukaslu. Inter ga je platio 23 miliona evra i brzo ga se odrekao pošto je u međuvremenu duplo više novca dao za Ašrafa Hakimija iz Dortmunda.

Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

10:41

Gde će Suarez?

Raspitivao se Luis Suarez, ali... Možda se Urugvajac ne vrati u Ajaks. Razlog su bolje ponude koje stižu iz Italije gde ga još nisu otpisali.

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE

10:34

Šteta za Dmitrovića

Bio je viđen prvi golman reprezentacije Srbije u Atletiko Madridu, međutim hrvatski čuvar mreže Ivo Grbić mu je "pokvario" trasnfer.

Marko Dmitrović će za sada ostati u Eibaru, a Atletiko je Grbića platio 3,5 miliona evra, tako da će Lokomotiva lepo zaraditi, doduše ostaće bez svog najboljeg golmana pred kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izvor: MN PRESS

10:32

Čelsi našao štopera!

Jasno je svima da Čelsi posebno kuburi sa odbranom i zbog toga će angažovanje jednog ili više štopera biti prioritet do kraja prelaznog roka, a interesantno je da im je ponuđen Tijago Silva iz Pari sen Žermena, piše "Telegraf".

Legendarni brazilski štoper je u godinama, ima ih već 36, ali bi došao bez obeštećenja. Navodno mu je oduvek bio san da igra u Premijer ligi, ali da li je prekasno?

Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

10:25

Za početak...

...podsetite se šta je bilo juče. Juče se najviše pričalo o odlasku Tomanea iz Crvene zvezde, dok je najviše spekulacija bilo u inostranom fudbalu, pa se pričalo i o selidbi Nikole Maksimovića iz Napolija i to u Premijer ligu.

Izvor: Guliver/Getty Images/Francesco Pecoraro

10:24

Dobro došli u MONDO live!

Dobro jutro svima, i danas smo sa vama, pratimo sve najnovije informacije vezane za prelazni rok. Nadamo se da je pred nama zanimljiv dan.

UKRATKO

  • Prelazni rok u većini evropskih zemalja traje do 5. oktobra.
  • I dalje je najveći transfer Viktora Osimhena iz Lila u Napoli...
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije