• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loš trener, još gori čovek i alkoholičar: Igrao je za Ronalda Kumana, a sada ga pljuje!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler Valensije ''otvorio dušu'' i ispričao sve što misli o novom treneru Barselone.

 Hoakin-izjava-Ronald-Kuman-novi-trener-Barselona-Valensija Izvor: Getty Images/Manuel Queimadelos Alonso, Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images Europe

Zajedno su osvojili čak i jedan trofej, u španskom kupu, ali saradnja im nikada nije bila dobra. dok je Ronald Kuman vodio Valensiju, za taj tim je igrao Hoakin, legenda španskog fudbala i član Betisa.

On se, zbog postavljanja Holanđanina na mesto trenera Barselone, prisetio kako je izgledalo dok su bili zajedno na Mestalji.

Možda će vas zanimati

Ne treba ni da vam kažemo kojim tonom je Hoakin izgovarao rečenice o doskorašnjem selektoru Holandije, postaće vam jasno već na prvo čitanje.

Tada je Valensiji sponzor bila Tojota, igrači su imali klupske automobile, ali i solidna primanja, kao jedan od najboljih timova u Španiji.

''Uzeo je sedam miliona evra i nije mu palo na pamet čak ni da vrati Tojotu koju je dobio na korišćenje. Morali smo sami da tražimo greške na mečevima, njemu je jedino bilo bitno da uz večeru dobije pet ili sedam flaša dobrog vina'', priseća se legendarni fudbaler.

Pored toga što je voleo da popije nakon večere, nekadašnji fudbaler Valensije zamera Kumanu i to što nikada nije bio iskren. Nije se bavio fudbalskim detaljima u svlačionici, ali je zato odnose sa ljudima uništavao izbegavanjem razgovora.

''Uništio nas je kao tim i jedini razlog što nismo ispali je što liga nije još malo potrajala. On je imao slobodu da radi šta hoće, a zapravo je samo pokazivao kakav je mali čovek. Nikada ljudima nije govorio u lice, samo je pričao u bradu i izbegavao kontakt'', kaže Hoakin.

Izvor: Getty images/Alex Grimm, Alex Grimm/Bongarts

Tu nije kraj, pošto fudbaler koji još igra u Primeri nastavlja da ''sipa komplimente'' za bivšeg trenera.

''Zaradio je mnogo para trenirajući Valensiju, uništio je svakog igrača kog je mogao i razbio je hemiju koju smo imali. Ostavio je klub u užasnoj poziciji. Pored toga što je pokazao da je loš trener, ispostavilo se da je još godi kao čovek'', zaključio je krilni igrač.

Kuman je u karijeri vodio Vitese, Ajaks, Benfiku, PSV, Valensiju, AZ Alkmar, Fejnord, Sautempton i Everton, pre nego što je postao selektor svoje zemlje. Gotovo nigde nije napravio velike rezultate, a u Evertonu je, usput, potrošio ogroman novac na pojačanja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC