• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRENERA TIRANE BAŠ BRIGA ZA CRVENU ZVEZDU: Cilj je grupna faza Lige šampiona, a poslije toga...

Autor Nebojša Marković

Afrički stručnjak je baš ambiciozan.

 Trener Tirane pred Crvenu zvezdu - Cilj je Liga šampiona Izvor: YouTube/ABC News Albania/Printscreen

Bio je golman reprezentacije Nigerije, a sada u Evropi kao trener pravi istorijske uspjehe. Trener Tirane Endubuisi Egbo postao je prvi afrički trener koji je postao šampion neke evropske zemlje.

Trener narednog protivnika Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona očigledno je ambiciozan, pošto najavljuje da je cilj Tirane - plasman u grupnu fazu tog takmičenja!

Egbo je prethodne sezone sa Tiranom osvojio titulu prvaka Albanije, a onda je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u sredu "preskočio" Dinamo Tbilisi.

Time je ostvario još nešto što niko pre njega nije uspio - postao je prvi afrički trener sa pobedom u Ligi šampiona ili njenim kvalifikacijama. Očigledno je da je zbog svega toga baš samouvjeren u kvalitete njegovog tima.

Nedavno, u intervjuu za "ESPN", Egbo je govorio o ovim uspjesima, ali i ciljevima u sezoni 2020/21.

"Naš cilj jeste da se plasiramo u grupnu fazu Lige šampiona. Kada tamo dođemo onda ćemo postaviti novi cilj. Nijednom albanskom timo to nije uspjelo, nadam se da ćemo mi biti prvi. Bilo bi to zaista veliko dostignuće za albanski fudbal", rekao je Egbo tom prilikom, uopšte ne postavljajući pitanje da li će njegov tim to uspjeti.

Crvena zvezda će biti protivnik Tirane na tom putu, a pred meč dva tima koji je na programu u utorak, postalo je poznato koliko će Albanci premirati svoje igrače ukoliko savladaju šampiona Srbije.

Egbo, međutim, priželjkuje i novu titulu prvaka Albanije.

,"Liga počinje tek 12. septembra, još igramo Ligu šampiona, na to smo koncentrisani... Ima vremena. Očekujemo još neka pojačanja iz Afrike. Teško to sada ide zbog pandemije koronavirusa. Da li ćemo opet biti šampioni? To samo Bog zna. Ali nadam se da možemo da ponovimo taj uspjeh. Vjerujem u svoj tim" zaključio je Egbo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC