• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svima da bude cilj : Dušan Tadić postavio IZAZOV za sve u reprezentaciji!

Autor mondo.rs

"Mislim da bi svima to morao da bude primarni cilj", rekao je strelac 16 golova, uz 22 asistencije za Srbiju.

 Dušan Tadić reprezentacija Srbije utakmica protiv Norveške Izvor: MN PRESS

Od posljednje utakmice reprezentacije Srbije, remija sa Ukrajinom rezultatom 2:2 u posljednjem kolu kvalifikacija za EURO 2020, prošlo je ravno 280 dana.

Proći će još 11 do prve naredne, sa Rusijom na startu UEFA lige nacija, poslije čega "orlove" očekuje prvo odmjeravanje snaga sa Turskom, pa još mjesec dana "odbrojavanja" do fudbalskog događaja godine u Srbiji.

Izvor: MN PRESS
Može li Zvezda?

"Ispratim malo nekad, 'hajlajtse' pogledam uglavnom. Mislim da mogu, vidim da je Dejan Stanković to doveo u red, da imaju sistem u igri, da lijepo igraju... Nadam se da će ući u Ligu šampiona. I oni, kao i Partizan, Vojvodina i moj TSC u Ligu Evrope. Želim im svima sreću".

"Nismo se baš dugo okupili, godinu dana skoro. Svi smo se uželjeli, jedva čekamo da se vidimo i ponovo okupimo na treningu", rekao je jedan od trojice kapitena našeg nacionalnog tima, Dušan Tadić.

On je u razgovoru za TV Prva dodao da duel sa Norveškom u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo, zakazan za 8. oktobar u Oslu, jeste centralni događaj za ovu generaciju, ali da je baš zato bitno kako će ekipa odigrati mečeve sa Rusima i Turcima.

"Moramo ozbiljno da shvatimio ova dva protivnika. Potreban nam je rezultat iz tih mečeva, to je najbitnije u ovom trenutku", podsjetila je "desetka" da puta u Oslo ne bi bilo da je prethodni ciklus Lige nacija neozbiljno shvaćen i odigran.

Poslije vjerovatno najdužeg čekanja na okupljanje u Staroj Pazovi, od kada je 2008. debitovao za "A" reprezentaciju kod Radomira Antića, Tadić kaže...

"Atmosfera u našem timu je uvijek na zavidnom nivou i stvarno se radujem što dolazim. Nadam se da ćemo otići na EURO, stalno pričamo između sebe da mora postati normalno da Srbija igra sva velika takmičenja. Igrali smo Svjetsko prvenstvo, sada želimo na EURO i ne samo to, želimo da započnemo tradiciju uzastopnih plasmana", postavio je konkretan cilj pred saigrače i sebe.

"Mislim da bi svima to morao da bude primarni cilj", dodao je.

Ukoliko "orlovi" savladaju Norvežane kao gosti, od odlaska na EURO 2020+1 deliće ih još 90 minuta. Na pitanje o tome koga bi više volio za rivala u Beogradu početkom novembra, Škotsku ili Izrael, odgovorio je konkretno.

"Ako pobijedimo u Oslu, mislim da onda zaista nije bitno ko će nam biti sljedeći rival. Za mene je ova prva utakmica teža od bilo koje dvije poslije toga. Mislim da je Norveška najsnažniji protivnik sa kojim možemo da se sretnemo u baražu", rekao je 31-godišnji kapitenAjaksa, koji uživa u Amsterdamu.

"Imam sve što mi je potrebno ovdje, Ajaks je među deset najboljih klubova u Evropi, što se tiče istorije, organizacije, kvaliteta fudbala... Potpisao sam dugoročan ugovor, grad je odličan za život, imamo mnogo navijača, lijepo mi je ovdje i nemam razloga da razmišljam o odlasku", odgovorio je, ali ostavio jedno "ali".

"U fudbalu se zaista nikada ne zna i neću reći da je nemoguće da jednog dana odem u drugi klub, ali u ovom trenutku nemam razloga da mislim na to", rekao je kapiten Ajaksa, Dušan Tadić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC