• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ova glava luda pratiće te svuda…": Prvi strijelac Engleske uživao u Humskoj

Autor mondo.rs

Aleksandar Mitrović u posjeti crno-bijelima.

 Aleksandar Mitrović na utakmici FK Partizan Izvor: MN PRESS

Tog proljećnog dana 2013. u Smederevu Partizan i njegovi navijači proslavili su osvajanje šeste uzastopne titule prvaka Srbije.

Na terenu je najradosniji bio mladi osamnaestogodišnji napadač Aleksandar Mitrović, danas u čitavoj Evropi, a posebno u Engleskoj poznat po nepogrešivom osjećaju za gol, instinktu izrazitog strijelca.

Možda će vas zanimati

 Kraj debitantske sezone u seniorskoj konkurenciji proslavio je sa šampionskim peharom u rukama, na travnjaku kluba iz njegovog rodnog grada, insistirajući da Grobari neprestano ponavljaju stihove njegove omiljene pjesme.

"Ova glava luda…"

Djelovalo je kao početak, a za Partizan i Mitrovića meč u Smederevu praktično je značio rastanak. Tadašnja uprava crno-bijelih na čelu sa Draganom Đurićem požurila je da talentovanog golgetera proda još istog ljeta. Oprostio se neslavno u evropskim kvalifikacijama, a zatim produžio za Brisel.

Izvor: MN PRESS

Na rastanku je da obećanje da će jednog dana opet zadužiti crno-bijelu "45". Isto je ponovio sedam godina kasnije, ovaj put kao gost na stadionu u Humskoj utakmici.

"Lijepa sjećanja i fine emocije. Uspomene... Nadam se da će jednog dana biti još lijepih uspomena u dresu Partizana", počeo je Mitrović razgovor sa novinarima na stadionu Partizana.

KARIJERA

Mitrović je u karijeri igrao za Partizan, Teleoptik, Anderleht, Fulam i Njukasl.

Dugo ga nije bilo u Humskoj…

"Posljednji put sam bio da gledam Partizanovu utakmicu prije tri godine, na finalu kupa kad je 'Bleki' (Nikola Milenković) dao gol za 1:0. Sad se pogodilo da imam slobodan dan prije okupljanja reprezentacije i evo me", rekao je najbolji strijelac reprezentacije Srbije.

I opet je donio sreću svom bivšem klubu. Ovaj put, doduše, u manje bitnom meču protiv Inđije (5:0).

Zbog zabrane prisustva navijača izostale su ovacije za ljubimca Grobara.

"Ljepše bi bilo sa navijačima, lakše igračima, ali takva je situacija. Nije prvi put ovako. Momci imaju iskustva, igrali su dosta utakmica pred zatvorenim tribinama. Sigurno su se već navikli, iako znamo da su navijači najveći dio kluba. Nedostaje njihova podrška".

Umar Sadik posebno se dopao Mitroviću.

"Baš sam pričao sa Savom i rekao mu da što ga više gledam više mi se sviđa. Stvarno je dobar igrač, mlad je i može još da napreduje. Ima sreću da mu je Milošević trener, čovjek koji je postigao mnogo golova u karijeri. Ima još prostora za napredak. Brz je, jak, zna fudbal, lucidan..."

Izvor: MN PRESS

Realizacija?

"To dolazi s godinama. Napadaču je najbitnije da ulazi u šanse, da ima nos za gol, a realizacija se vježba i dolazi iskustvom i radom na treningu. Uvjeren sam da će ove sezone biti bolji nego prethodni."

Pokušao je Sadik na Ostrvu, ali nije uspio u Rendžersu. 

"Tad je bio baš mlad, sad ima 22, a prije dvije je bio u Glazgovu. Teško je u Engleskoj prilagoditi se, potrebni su vrijeme i prostor, kao i povjerenje trenera. Nije mu se sve poklopilo. Vidim prostor za napredak i siguran sam da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", ocijenio je napadač Fulama, povratnika u Premijer ligu.

Mitrović je ove sezone ponio laskavu titulu najboljeg strijelca engleskih profesionalnih liga.

"Iza mene je dobra sezona na privatnom i na timskom nivou. Ispunili smo cilj plasmanom u Premijer ligu, uz to su došli moji golovi, što je plod timskog rada i dobre igre ekipe. Sve se lijepo poklopilo."

SRBIJA

Za reprezentaciju Srbije nastupao je na 55 utakmica i postigao 34 gola. Trenutno je na petom mjestu vječne liste. Ispred njega su Stjepan Bobek (38), Milan Galić, Blagoje Marjanović i Savo Milošević (37). Za šest reprezentativnih sezona samo je Galić bio bolji.

Iako je bio povrijeđen nije želio da propusti finale plej-ofa na Vembliju. 

"Velika je to utakmica, svi želimo da budemo njen dio. Jesam malo rizikovao, ali nekad u životu moraš da rizikuješ. Hvala Bogu, nisam obnovio povredu, ekipa je pobijedila, a ja upisao asistenciju. Sve je ispalo dobro."

Život u Londonu i Fulamu za sada ne mijenja…

"Da, 90 odsto. Nikad se ne zna u fudbalu, ali imam ugovor još četiri godine. Ekipa je mlada, trener takođe, imam dobre uslove, klub želi da napreduje, a ja želim da budem dio tima koji stremi da napravi nešto više. Dosta lijepog mi se desilo u Fulamu i meni i porodici, tako da vjerovatno ostajem."

Ostrvo?

"Skućio sam se tamo. Već pet godina sam u Engleskoj, tamo se igra najbolji fudbal, probaću da ostanem tamo, igram na zahtevnom nivou dokle god mogu. Želim da se takmičim sa najboljim ekipama i igračima, to je trenutno u Engleskoj. Nikad se ne zna šta može da se desi u budućnosti,ali sam trenutno srećan."

Pored odličnih partija za Fulam, Mitrović je sjajan i u dresu reprezentacije Srbije, s kojom ima velike planove. Za razliku od selektora Ljubiše Tumbakovića, jednako gleda na sve akcije nacionalnog tima.

"Ne rezonujem tako. Najbitnije su prve utakmice. To su mečevi sa Rusijom i Turskom. Ligu nacija bi trebalo da shvatimo ozbiljno, jer nas je ona i dovela u situaciju da se kroz baraž plasiramo na Prvenstvo Evrope, iako nismo uspjeli kroz kvalifikacije. Ubijeđen sam i da selektor to shvata baš ozbiljno. Bićemo što je moguće spremni, da počnemo pobjedom", podvukao je Aleksandar Mitrović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC