• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Borjan i Tomane sakrili Zvezdine mane: Srpski prvak prošao Albaniju, ali mora bolje za Ligu šampiona!
 Borjan i Tomane sakrili Zvezdine mane: Srpski prvak prošao Albaniju, ali mora bolje za Ligu šampiona!

Borjan i Tomane sakrili Zvezdine mane: Srpski prvak prošao Albaniju, ali mora bolje za Ligu šampiona!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Osporavani Portugalac je junak, ali i Milan Borjan koji je u nadoknadi vremena ponovo pokazao da na njega Zvezda uvek može da se osloni.

 Borjan i Tomane sakrili Zvezdine mane: Srpski prvak prošao Albaniju, ali mora bolje za Ligu šampiona! Izvor: Arena Sport/Screenshot

Crvena zvezda ide u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona!

Mučio se tim Dejana Stankovića u Tirani, delovali su nervozno igrači znajući koliki pritisak nosi meč između srpskog i albanskog predstavnika, ali su na kraju slavili zahvaljujući golu Tomanea u 62. minutu, nedugo pošto su domaćini pogodili stativu…

Najvažniji cilj je ispunjen i Zvezda je sada na tri utakmice od plasmana u grupnu fazu Ligu šampiona, ali da bi se opet našla u eliti moraće bolje od večeras.

TIRANA - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)

Možda će vas zanimati

Srpski šampion počeo je bolje utakmicu i činilo se da će na krilima raspoloženog Kataija brzo do vođstva, međutim posle početnih 15 minuta inicijative - sve se promenilo. Zvezda nije uspevala da deluje opasno na terenu, nije bilo ideje u napadu, dosta se grešilo, a to je iskoristila Tirana.

Nisu ni prvaci Albanije bili naročito produktivni, ali su dvaput namučili Borjana. Vikao je golman Zvezde na svoje saigrače, posebno kada je testiran direktno iz slobodnog udarca.

Zvezda je tako prvi deo igre završila bez šuta u okvir gola rivala i nije se mnogo popravila na startu drugog uprkos ulasku Ivanića i Rodića, da bi posle velike greške pogodili i stativu Borjanovog gola. Uspeo je kapiten Zvezde da zakači loptu posle šuta Mučija, pa je uz dosta sreće ostao nesavladan.

To kao da je probudilo igrače Zvezde koji su samo koji minut kasnije poveli posle kornera. Sjajno ga je izveo Aleksandar Katai, a Tomane se odužio golom sa pet metara.

Bio je to jedini blistavi trenutak Zvezde koja je do kraja imala još nekoliko početničkih grešaka. Umalo je neopreznost Pankova koštala crveno-bele izjednačenja, ali je srećom po njega Kobina šutirao očajno iz idealne pozicije.

Kako se meč bližio kraju sve nervozniji su bili igrači Dejana Stankovića, ali je srećom Milan Borjan bio pribran i sačuvao je prolaz šampionu Srbije.

TIRANALika - Toševski, Najdovski, Vanđeli, Hočalaljari (od 75. Toli) - Bata, Čelaka - Kobina (od 73. Vrapi), Torasa, Kale (od 85. Avdijaj) - Muči.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Milunović, Degenek (od 60. Rodić) - Sanogo, Nikolić - Spiridonović (od 46. Ivanić), Kanga, Katai - Tomane.

Meč je sudio švedski arbitar Kaspar Sjeberg.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

21:49

90+4' - KRAJ!

Zvezda je pobedila u Tirani i ide u treće kolo kvalifikacija zahvaljujući Tomaneu, ali i Borjanu koji je u nadoknadi vremena ponovo bio smiren.

21:49

90' - Još četiri minuta!

Zvezda mora da odoli...

21:45

86' - Uf!

Katastrofalna procena Rodića. Ne samo da je ispustio Vrapija nego je umalo i rukom pogodio loptu, ali srećom po njega Albanac se nije snašao.

21:41

83' - Treća izmena u Zvezdi

Njegoš Petrović menja Gelora Kangu, jasno je da Stanković želi da odbrani pobedu.

21:34

75' - Dve izmene kod Tirane!

Toli i Vrapi na terenu, izašli su Kobina i Hodžaljari.

21:28

68' - Velika šansa za Albance!

Pankov je osvojio loptu, pa je izgubio, dok su to nemo posmatrali Rodić i Kanga, pa se Kobina spustio ka golu Borjana i srećom po Zvezdu - PROMAŠIO.

21:22

62' - GOOOL! ZVEZDA VODI! 1:0!

Tomane je strelac, samo nekoliko minuta posle velike šanse za Albance!

Sjajno je izveo korner Katai, odlično se snašao Tomane na pet metara, bio je okružen igračima Zvezde, a golman Tirane nije mogao ništa.

Pre toga je Rodić ušao u igru umesto Degeneka.

21:19

58' - STATIVA!

Vrlo loša reakcija Zvezde u tranziciji i šansa za Mučija. Prevario je kao od šale Pankova i uputio udarac, Borjan brani uz pomoć stative!

21:13

54' - Kanga!

Probao je Katai iz slobodnog udarca, odbila se lopta od živog zida, probao je u nastavku Kanga, ali njegov udarac Kodžaljari blokira i šalje pored gola.

21:11

53' - Treći žuti za Tiranu

Lepo je po sredini poslao loptu Degenek za Tomanea u prostor, srušen je napadač Zvezde, a Najdovski dobija žuti karton.

21:03

46' - Promena!

Mirko Ivanić od starta drugog dela, teren je napustio Spiridonović.

Izvor: Arena Sport/Screenshot

20:48

45+2' - Kraj prvog dela!

Počela je solidno Crvena zvezda, pa stala. Nedovoljno ideje u veznom redu i mnogo soliranja, dok je Borjan dvaput bio u centru pažnje kada je zabeležio dobre odbrane.

Izvor: Arena Sport/Screenshot

20:43

42' - Još jedan žuti

Sada za ekipu Tirane. Čelaka je zakasnio, udario je Tomanea po nogama, a to je trenutno jedino bitnije što se dešava na "Er Albaniji": Vrlo spora igra oba tima, nismo videli naročito opasne šanse, deluju stegnuto timovi.

Vezni red Crvene zvezde za sada nije stvorio nikakvu prednost... Dva minuta nadoknade!

20:34

34' - Još jedna greška!

Krenula je kontra posle kornera, pa je Sanogo morao da ruši Kalea. Prvi žuti karton za igrače Zvezde...

20:31

31' - Borjan!

Probao je Kodžaljari direktno iz slobodog udarca, ali nije se dao Borjan iznenaditi. U nastavku akcije Vaanđeli dobija žuti karton zbog faula nad Tomaneom.

Izvor: Arena/Sreenshot

20:26

25' - Kale!

Probao je brazilski fudbaler iz redova Tirane da posle ulaska s boka iznenadi Borjana, a iako je to bio prvi udarac u okvir gola - nije se mnogo namučio golman Zvezda da odbije loptu.

20:20

19' - Muči!

Dosta prostora ostavio je Gobeljić napadaču Tirane iskosa sa leve strane, namestio se Muči i gađao dalji ugao Borjanovog gola - i nije bio precizan. Otišlo je to pored stative, ali je Borjan bio vidno nezadovoljan reakcijom odbrane, odmah je bio glasniji u razgovoru sa saigračima.

20:14

13' - Greška!

Prvi put na sredini terena pogrešio je Sanogo i otvorila se prostor za Tiranu, ali se fudbaler iz Obale Slonovače na vreme ispravio tako što je Mučija "udvojio" sa Pankovim.

20:07

7' - Katai!

Nije ga bilo mnogo u žiži protiv Proletera, ali sada pokazuje kakav je majstor. Lako je prošao kroz sredinu terena, nanizao dvojicu igrača Tirane, imao je prostor za udarac, ali je lopta prošla pored dalje stative.

Izvor: Arena Sport/Screenshot

20:06

5' - Velika šansa!

Zvezda već u petom minutu pokazuje da će joj prekidi biti "poslastica" u ovom meču. Sjajno je ubacio loptu Katai, probao je nogom Milunović sa pet metara, ali potom prekid igre zbog ofsajda. 

20:01

1' - Utakmica je počela!

Crvena zvezda igra u svojim standardnim crveno-belim dresovima, dok je domaćin u belim.

19:58

Igrači izlaze na teren, meč uskoro počinje...

Izvor: MONDO/TV Arena Sport/Screenshot

19:27

KONAČNO SASTAVI!

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Milunović, Degenek - Sanogo, Nikolić - Spiridonović, Kanga, Katai - Tomane.

Na klupi su golman Popović, Rodić, Gajić, Ivanić, Gavrić, Petrović i Boaći.

U sastavu nema povređenog Bena, kao ni Rodića, s tim da se levi bek nalazi na klupi. Na sastava Tirane ćemo još malo sačekati...

19:20

Sastavi već dobro kasne... Obično UEFA saopšti na sat i 15 minuta pred početak!

18:54

Igrači su stigli na stadion...

Izvor: FK Crvena zvezda, promo

18:51

FSS poželeo sreću Zvezdi!

18:19

"Mi smo jedno, mi smo Crvena zvezda", napisao je Ben pre nekoliko sati.

17:36

Nema navijača, ima policije!

Dobro je poznato da UEFA još ne dozvoljava prisustvo navijača na utakmicama kvalifikacija, pa tako neće biti publike na velelepnom stadionu "Er Albanija".

Pošto je u pitanju meč visokog rizika veliki broj policajaca je raspoređen po čitavom gradu, a dan ranije je Tirana saopštila policiji da imaju "dojavu" neko planira da pošalje političku poruku tokom utakmice - i to tako što će upravljati dronom.

"Lokalna policijska uprava Tirane ponovo će preduzeti niz tehničih i organizacionih mera na prostoru širem od perimetra stadiona, kako bi obezbedila javni red i bezbednost pre, za vreme i posle fudbalske utakmice, kako bi obezbedila nesmetane sportske aktivnosti, ali i zabranu okupljanja navijača, kao preventivnu meru za širenje infekcije korona virusa", preneli su albanski mediji saopštenje policije.

17:09

Dobro došli u MONDO live!

Utakmica između Tirane i Crvene zvezde počinje u 20 časova, a mi ćemo čitavo popodne i veče pratiti dešavanja iz Albanije. Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu iz minuta u minut, a očekuju vas i snimci golova!

UKRATKO

  • Zvezda je slavila 1:0 golom Tomanea.
  • Domaćin iz Tirane je pretio više puta, pogodio stativu, pa u nadoknadi vremena imao veliku šansu.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije