• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" kompletni poslije dolaska Tonija Šunjića: Ipak smo u malo boljoj poziciji od Italijana!

Autor mondo.ba

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja pripreme u Zenici za predstojeća dva susreta u Ligi nacija protiv Italije i Poljske.

 Toni Šunjić stigao u Zenici, reprezentacija BiH kompletna, izjava pomoćnik selektora Slaven Musa Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na jučerašnjem treningu nedostajao je samo Toni Šunjić koji se danas priključio ekipi tako da će selektor Dušan Bajević na današnjem treningu imati sve igrače na raspolaganju.

Možda će vas zanimati

Pomoćnik selektora Slaven Musa ističe da poznaju stil igre Italijana te da će nakon današnje video analize na naredna dva treninga igračima prezentirati način na koji bi trebalo da se suprotstave jednoj od najjačih svjetskih selekcija.

Vjeruje da je BiH u određenoj prednosti zbog činjenice da su italijanski igrači nedavno završili prvenstvo i tek sada se vraćaju u trenažni proces. S druge strane, više od polovine igrača u bh. timu je već odavno u takmičarskom pogonu i odigrali su nekoliko utakmica.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Pauza je ostavila traga i na nas i na naše protivnike, ali generalno smatramo da smo ipak u malo boljoj poziciji od Italijana. Njihov stil igre poznajemo. Danas prije treninga imamo video analizu s igračima gdje ćemo im pokazati te neke stvari i na treningu ćemo prezentovati kako bi to trebalo da izgleda na utakmici. Nadam se da će naše zamisli igrači implementirati na utakmici i da ćemo postići dobar rezultat", rekao je Musa, a prenosi "Fena".

Gojko Cimirot, prvotimac Anderlehta, istakao je da mu je, prije svega, izuzetno drago što ponovo ima priliku da se druži i da trenira sa saigračima iz reprezentacije BiH.

"Drago mi je što smo ponovo na okupu poslije duže vremena zbog korone. Juče smo odradili malo lakši trening, danas smo svi na okupu i mislim da ćemo krenuti s ozbiljnijim radom. Što se tiče moje forme, već sam odigrao četiri utakmice, u pripremnom periodu sam dva mjeseca, tako da mogu biti zadovoljan", rekao je Cimirot.

Izvor: Fena/Almir Razić

O protivnicima ima samo riječi hvale, ali očekuje da će bh. tim odigrati dvije dobre utakmice i ujedno ih iskoristiti kao pripremu za polufinale baraža za Evropsko prvenstvo.

"Radi se dvije veoma kvalitetne reprezentacije, ali mislim da će nam to dobro doći zbog narednog perioda i onoga što nas čeka. Mislim da trebamo dobro da se spremimo za ove dvije utakmice i da damo maksimum i da se skoncentrišemo na ono što nam slijedi", rekao je Cimirot i dodao:

"Zaista smo odigrali dobru utakmicu protiv njih u Italiji. Iako sada nema dosta igrača koji su igrali prošli put, mislim da svi koji su tu mogu odgovoriti zahtjevima trenera i da ćemo odigrati dobru utakmicu", prenosi agencija "Anadolija".

Fudbaleri BiH pripremaće se u Zenici do četvrtka kada putuju u Firencu gdje će 4. septembra odigrati meč sa "azurima", a tri dana kasnije će na "Bilinom polju" dočekati Poljsku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC