• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Nova Srbija - stare navike: "Orlovi" znaju fudbala, ali odbrana škripi - poraz od Rusije velika opomena!
 Nova Srbija - stare navike: "Orlovi" znaju fudbala, ali odbrana škripi - poraz od Rusije velika opomena!

Nova Srbija - stare navike: "Orlovi" znaju fudbala, ali odbrana škripi - poraz od Rusije velika opomena!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Srbija nije bila loša, ali ponovo je pokazala da su dekoncentracija i odbrana najveći problem, a usled toga ne može i bolji rezultat.

 Nova Srbija - stare navike: "Orlovi" znaju fudbala, ali odbrana škripi - poraz od Rusije velika opomena! Izvor: Tanjug, Pavel Golovkin/AP

"Orlovi" su u prvih pola sata na praznoj "VTB Areni" u Moskvi odigrali možda i najbolje u eri Ljubiše Tumbakovića, ali nakon što nismo iskoristili šanse - brzo smo kažnjeni.

Rusi su počeli da dižu nivo igre i do vođstva su došli u prvom minutu nastavka kada je debitant Strahinja Pavlović skrivio penal, a gol postigao Dzjuba. Trebalo nam je dosta vremena da počnemo da se "dižemo", ali nas je potom "bomba" Karavajeva u 69. minutu "presekla", a nada da možemo do boda posle gola Mitrovića trajala je 180 sekundi.

Tačno toliko prošlo je od pogotka "Mitrogola" u 78. do kiksa Maksimovića u 81. za Dzjubu koji je postavio konačan rezultat u prvoj utakmici novog ciklusa Lige nacija:

RUSIJA - SRBIJA 3:1 (0:0)

Fino su se snašli "orlovi" u novoj formaciji 3-4-2-1, lopta je tekla, povremeno smo ulazili u šanse preko Tadića i Milinković-Savića, međutim čim smo se malo opustili - Rusi su pokazali zube i pokazali zbog čega su bili favoriti.

Propustili su velike prilike preko Dzjube i Karavajeva, a onda smo ih "častili" penalom zbog dekoncentracije čitave odbrane.

Pavlović je u guranju sa Bakajevim napravio prekršaj za najstrožu kaznu, da bi Dzjuba bio siguran realizator sa "bele tačke". Srbija je potom počela da igra bolje nakon sat vremena igre, ali nas je strašan gol Karavajeva našao nespremne.

Uspeli smo da smanjimo preko Aleksandra Mitrovića, na pas Darka Lazovića sa desnog boka, ali je radost zbog 35. gola sjajnog napadača u dresu Srbije kratko trajala.

Već u narednom napadu je Maksimović pao na "veštaku", drugi put na meču, a Dzjuba je poklon iskoristio i ponovo povećao na dva razlike na semaforu. Imali smo do kraja šanse preko Đuričića i Kolarova i verovatno nismo zaslužili ovaj rezultat, ali…

Probaćemo već u nedelju protiv Turske na "Marakani" (20.45), koju su danas pobedili Mađari u Budimpešti (1:0), da popravimo taj utisak

RUSIJA: Šunin - Fernandes, Semenov (od 77. Nojšteder), Džikija, Žirkov (od 80. Kuzjajev) - Zobnin, Ozdoev, Jonov - Karavaev, Bakaev (od 68. Mirančuk) i Dzjuba.

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, Ni. Maksimović, Pavlović (od 65. Kolarov) - Lazović, Gudelj, Ne. Maksimović (od 85. Ljajić), Kostić - Milinković Savić (od 65. Đuričić), Tadić - A. Mitrović.

Meč je sudio Vilijam Kolum iz Škotske.

22:35

90+4' - KRAJ!

Rusija je pobedila Srbiju 3:1 (0:0). Golove za "zbornaju" dali su Karavajev i dvostruki strelac Dzjuba, dok je jedini strelac za "orlove" bio Mitrović.

22:31

90' - Đuričić! Veliki promašaj!

Greška ruske odbrane Đuričić je izlazio jedan na jedan, ali šutirao je očajno... Posle toga velika prilika za Kolarova, Šunjin na mestu.

22:24

81' - GOL! RUSI VODE 3:1!

Drugi put na meču Maksimović se okliznuo na "veštaku" i poklonio gol Rusima. Sačekao je njegov kiks Dzjuba i lako matirao Dmitrovića.

22:22

77' - GOL! MITROVIĆ! 2:1!

A ko drugi?

Srbija se vraća u ovaj duel i zasluženo smanjuje prednost Rusa preko najboljeg strelca Aleksandra Mitrovića. Bio je to lep napad, s desne strane je Lazović divno zavrnuo na suprotnu stativu, a tamo "Mitrogol" ne promašuje.

Ostalo je desetak minuta da probamo do boda...

Izvor: Tanjug, Pavel Golovkin/AP

22:12

69' - GOL! 2:0! KARAVAEV!

Pravo niotkuda - bomba Karavaeva!

Nije imao šanse Dmitrović da "izvuče" loptu iz gola posle šuta sa 25 metara, bilo je predaleko od njega... A taman smo počeli da dajemo znake života.

Izvor: Tanjug/(AP Photo/Darko Vojinovic)

22:10

67' - Kolarov!

Još jedan pokušaj naših, sada je Kolarov opalio sa 30 metara, ali bilo je to malo iznad gola.

22:06

64' - Nova šansa!

Ponovo smo opasni i pretimo preko Mitrovića, ali sada Šunjin hvata loptu bez većih problema. U igru ulaze Kolarov i Đuričić, a izlaze Pavlović i Milinković-Savić.

22:04

62' - Tadić!

Vrlo gruba igra Rusa u poslednjih nekoliko minuta, a mi ulazimo u veliku šansu preko Tadića koju je sam iskreirao. Dobio je loptu sa desnog boka, okrenuo se oko svoje ose, pokušao da pogodi gol Šunjina, ali nije bio precizan.

21:55

53' - Dva dobra napada Srbije!

Prvi put po levoj, sada po desnoj strani, oba puta bez šuta, a možda je moglo da ga bude sa "bele tačke"? Sergej Milinković-Savić se požalio da je Džikija igrao rukom nakon što je poslao loptu, ali je Škot samo odmahnuo glavom.

21:51

47' - GOL! 1:0! RUSI VODE!

Ovo je bilo rutinski... Dzjuba u jednu, Dmitrović u drugu stranu. Bacili smo čitavo dobro poluvreme u prvom minutu nastavka.

21:48

46' - Penal za Rusiju!

Strahinja Pavlović u prvom minutu nastavka ruši Bakajeva i sudija pokazuje na penal.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

21:39

Kako vam se čini novi dres?

Komentari su vrlo pozitivni...

21:33

POLUVREME!

Bez golova u prvom delu meča. Odlično smo počeli, kontrolisali dešavanja na meču, imali jednu ozbilju i još dve solidne šanse, a onda su se Rusi razgoropadili. Dzjuba i Bakajev su propustili opasne prilike, jednu nakon bezobrazluka kada nisu hteli da izbace loptu dok je Nikola Maksimović ležao na travi.

U isto vreme u drugoj utakmici naše grupe između Turske i Mađarske nema golova.

21:27

40' - Bakajev! Sramota...

Najveća šansa do sada... Bakajev je na drugoj stativi promašio prazan gol nakon asistencije Dzjube, ali tome je prethodila velika bruka.

Dzjuba je načepio Maksimovića koji je ostao da leži na travi, a Rusi su uprkos signaliziranju našeg tima da je naš štoper povređen - nastavili akciju i umalo zatresli mrežu. Nije lepo, posebno što ovo nije potpuno takmičarska utakmica.

21:19

33' - Mitar neće da ćuti!

Treći put je napravljen oštar faul nad njim na sredini terena, pa je prigovorio Škotu. Nema još žutog kartona, ali dobro je da sudija vidi da je naš napadač besan.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

21:14

28' - Bravo!

Sve su opasniji Rusi, ali ne damo se. Nakon što je Dzjuba otvorio kontru sjajnim građenjem, Bakajev je bio u šansi, ali vrhunska intervencija Pavlovića koji ne dozvoljava ni korner.

21:10

24' - Odgovor Rusa!

Prva prilika za domaćina posle kornera i to kakva.

Džikija je spustio za Dzjubu, napadač Zenita je šutnuo sa sedam-osam metara, ali brani odlični Dmitrović, a potom sa linije čisti Lazović.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

21:07

21' - Sergej! Au...

Velika šteta... Sjajna kontra!

SMS i Kostić su sarađivali, igrač Lacija je produžio za fudbalera Frankfurta, dobio je nazad loptu Milinković-Savić i probao sa ivice kaznenog prostora, ali šut ide malo pored stative. Dosuđen je korner posle koga nije bilo opasnosti.

21:06

20' - Šteta!

Odlično je Tadić zavrnuo iz kornera, Mitrović je išao na loptu, ali je dosuđen faul Milenkovića nad Džikijom, moglo je da bude opasno...

21:00

14' - Tadić!

Velika šansa agresivne Srbije!

Dušan Tadić je ušao u kazneni prostor, imao je dvojicu igrača pored sebe, pobegla mu je lopta pre šuta, nastavila se naša akcija, ali je Šunjin odahnuo pošto je škotski sudija pokazao da je Tadić bio u ofsajdu.

20:56

10' - Sergej!

Drugi opasan pokušaj glavom naših igrača. Sada je posle faula nad Tadićem u prilici bio Milinković-Savić, šutirao je odlično, ali malo pored gola...

20:52

6' - Mitrović!

Lep napad naše reprezentacije i lopta Kostića sa boka za Mitrovića, unazad je morao da pomeri telo i da proba glavom sa 15 metara, a golman Rusije uspeva da uhvati loptu bez većih problema. Bio je ipak predaleko naš špic...

U nastavku Šunjin izbija loptu ispred Mitrovića, sada kada je lopta stigla sa desnog boka.

20:48

2' - Pretnja!

Lepo je prošao Kostić po levoj strani i pokušao da centrira loptu, ali je izblokiran u poslednji čas, da bi posle kornera Rusi otklonili opasnost.

20:46

1' - Meč je počeo!

Srbija igra u belim dresovima, inspirisanih Nikolom Teslom, a Rusija je u crvenoj opremi.

TV prenos je na Nova S.

20:44

Na današnjoj utakmici kapiten "orlova" biće Dušan Tadić pošto ne igra Aleksandar Kolarov.

20:39

Igrači izlaze na teren "VTB" arene..

20:34

Dok čeka Ruse...

Mitrović je proglašen za najboljeg igrača sezone u Fulamu. 

20:04

Ovo su dresovi u kojima će Srbija igrati!

19:17

ZVANIČNO!

UEFA se vrlo rano oglasila i saopštila sastave...

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, Ni. Maksimović, Pavlović - Lazović, Gudelj, Ne. Maksimović, Kostić - Milinković Savić, Tadić - A. Mitrović.

RUSIJA: Šunin - Fernandes, Semenov, Džikija, Žirkov - Zobnin, Ozdoev, Jonov - Karavaev, Bakaev i Dzjuba.

19:12

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz nas pošto ćemo iz minuta u minut pratiti meč Rusije i Srbije u prvom kolu novog ciklusa Lige nacija. Za početak da vas pitamo, šta očekujete?

UKRATKO

  • Srbija je izgubila 3:1.
  • Jedini gol za Srbiju dao je Aleksandar Mitrović.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije