• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UDARNA VEST: MESI REKAO DA OSTAJE! Mesi: Ostajem? Rojters: Skidaj vest! TyC Sport: MA, OSTAJE SIGURNO!

Autor Nikola Janković

Ništa nam nije jasno...

 UDARNA VEST: MESI REKAO DA OSTAJE! Mesi: Ostajem? Rojters: Skidaj vest! TyC Sport: MA, OSTAJE SIGURNO! Izvor: Marcelo Endelli/Getty Images/Guliver

Vodeća svetska novinska agencija "Rojters", nervozno čekajući najavljeno "fudbalsku odluku decenije", objavila je danas oko 14 časova "breaking" informaciju:

"LIONEL MESI REKAO DA ĆE OSTATI U BARSELONI"

Desetak minuta kasnije na istom serveru pojavio se novi "braking":

"GREŠKOM JE OBJAVLJENA VEST DA LIONEL MESI OSTAJE U BARSELONI"

Ako se suština nije izgubila u prevodu, "Rojters" nije demantovao Mesijevu izjavu da ostaje u klubu, već da je ona greškom objavljena.

Izgleda da to nije bilo slučajno.

Argentinska televizija "TyC Sports", koja se u ovoj manijalkalnoj poteri za ekskluzivom pokazala kao jako dobro upućena u razvoj situacije, "grunula" je bombu nedugo posle "Rojtersove" udarne vesti.

Uskoro opširnije...

MESSI VS BARCA

Međutim, malo posle 15 časova popodne, umesto pompezno najavljene "Konačne odluke", stigla je izjava njegovog oca i menadžera Horhea Mesija, koji je javno potvrdio spekulaciju s početka nedelje.

Argentinac tvrdi da famuzna izlazna klauzula od 700 miliona evra iz ugovora njegovog sina sa Barselonom - ne postoji u poslednjoj godini potpisane saradnje, odnosno sezoni 2020/21.

Da li ovo znači da Leo ide ili ostaje? Jer, ako je zaista odlučio da ostane, onda ova stavka ugovora gubi na značaju.

"Ne znamo koji ugovor su analizirali i na kojim osnovama su zaključili da sadrži klauzulu o raskidu koja se aktivira kada igrač odluči da iskoristi opciju i jednostrano raskine ugovor, na kraju sezone 2019/2020. To je očigledna greška La lige", navodi se u pismu ligi koje je objavio italijanski portal posvećen fudbalskim transferima "Calciomercato.

"Klauzula 8.2.3.6. u ugovoru koji je igrač potpisao sa klubom glasi: 'Ova nadoknada se neće primenjivati ako raskid ugovora jednostranom odlukom fudbalera stupi na snagu počev od završetka sezone 2019/2020. Očigledno je da klauzula od 700 miliona evra nije primenjiva", piše u pismu Mesijevog oca, koji je prošle godine preselio agenciju koja zastupa prava na lik i delo Lea Mesija iz Barselone u Milano.

Mnogi su to doživeli kao najavu transfera u Inter, ali sve i da su "nerazuri" ozbiljni u nameri da dovedu najboljeg na svetu, prethodno je potrebno razrešiti ovaj Gordijev čvor.

Mesijev otac je u sredu doputovao u Barselonu na razgovore sa upravom kluba i tada nije postignut dogovor. Kada se pojavila izjava na adresi "Calciomercato", čelnici Primere momentalno su je demantovali i pobili njegovo tumačenje ugovora.

"Klauzula od 700 miliona evra i dalje postoji i apsolutno je važeća", navela je Primera.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Više transfera:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC