• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratak otpisanih, glavna uloga Milan Pavkov: Heroj se vratio poslije 280 mračnih dana!

Autor mondo.rs

Ako bi zaigrao u staroj formi, bio bi veliki dodatak timu...

 Milan Pavkov strijelac za FK Crvena zvezda poslije 280 dana Izvor: MN PRESS, YouTube/screenhot

Crvena zvezda se u nedjelju uveče igrala protiv Voždovca. Šest golova u mreži, moglo je da ih bude još više, a kako se ne zna koji je bio ljepši od kog - jasno je da će se nagrada za gol kola stići na adresu Ljutice Bogdana 1a.

Sinoć je na "Marakanu" možda stiglo i neočekivano pojačanje. Milan Pavkov zaigrao je prvi put ove sezone i odmah postigao gol, praktično iz prve šanse u kojoj se našao. Iskoristio je pravovremeni pas Mirka Ivanića i iskosa sa desne strane poslao neodbranjiv udarac u mrežu Voždovca u 91. minutu, potvrdivši da nije još za "staro gvožđe".

Možda će vas zanimati

 Pavkov je fudbaler sa najdužim stažom u Crvenoj zvezdi, stigao je šest mjeseci prije Milana Borjana i Milana Rodića, jedinih preostalih članova "prve Milojevićeve generacije", a njegov put je išao od trnja do zvijezda, pa opet do trnja...

Navijačima crveno-bijelih bio je "sumnjivog kvaliteta" kada je stigao iz Radničkog, nisu ih ubijedili ni brojni golovi u Nišu, a počeo je da se pretvara u miljenika nakon Salcburga.

Nije postigao gol u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona 18/19, ali je njegova borbenost promijenila dalji tok meča. Zvezda je prošla Salcburg, potom je Pavkov sa dva gola "srušio" budućeg šampiona kontinenta Liverpul, dao je gol i u derbiju protiv Partizana...

Međutim, od propalog transfera u Kinu, kao da se sve promijenilo po njega. Igrao je slabo u prethodnih godinu dana, posebno od zime kada je došao Dejan Stanković.

Posljednji gol u dresu Zvezde postigao je još 15. decembra 2019. godine protiv Čukaričkog, a od tada počinju problemi za njega. Prema riječima upućenih, njegovi rezultati na pripremama su bili ispod svakog nivoa, zapustio se i opustio, uslijedile su i povrede... Tako je čitavo proljeće bio na "klackalici", od startera do rezerviste, a nije tajna da je Zvezda željela da ga proda.

Ipak, povreda tokom priprema to je promijenila, bliži odlasku bili su Tomane i Boaći, na kraju je otišao Portugalac pošto se povrijedio i napadač iz Gane, pa su svjetla ponovo na Pavkovu.

Izvor: MN PRESS

Zbog povrede lica nije igrao sve do juče, iako mnogi misle da je bio "otpisan" iz tima poput još nekolicine igrača iz drugih razloga, pa je povratak na teren proslavio prvim pogotkom poslije tačno 280 dana, nakon čega mu je sigurno pao "kamen sa srca".

Sigurno je i Dejanu Stankoviću sada lakše, prethodnih sedmica je "Pakija", kako ga zove, hvalio u medijima i govorio da računa na njega, posebno pred odlučujući meč jeseni u Evropi.

Zvezda do sada nije registrovala Pavkova za mečeve Lige šampiona, što je još jedan dokaz tome da je bio otpisan, a vidjećemo da li će se to promeniti pred duel sa boljim iz duela Ararat Jermenije ili Celja, zakazan za sedmicu poslije ove.

Izvor: MN PRESS

Djeluje da će prednost u napadu i dalje imati Dijego Falćineli, koji je postigao dva gola protiv Voždovca i pokazao da je timski igrač, a poljubac i riječi ohrabrenja koje mu je Dejan Stanković uputio na italijanskom poslije izmjene govore da su već "napravili hemiju", iako su navijači bili bijesni u srijedu nakon što je promašio jedanaesterac na Kipru.

Prethodno je u timu Zvezde "vaskrsao" i Aleksa Vukanović, koji je predvodio napad na Kipru, odnosno Dušan Jovančić koji je dobio šansu u nastavku.

To u timu "precrtanih" ostavlja još Veljka Simića, Matea Garsiju i Stefana Hajdina, a trenutno ne djeluje da je ijedan blizu povratka u tim, odnosno čeka se samo trenutak kada će Crvena zvezda uspjeti da ih proda..

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC