• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prije 14 dana promijenili sportsko državljanstvo, odmah dobili poziv Bajevića!

Autor mondo.ba

Selektor BiH Dušan Bajević odredio spisak igrača za mečeve baraža za EURO i Lige nacija, na njemu i dvojica igrača koji su prije dvije sedmice stekli pravo da igraju za BIH.

 Dušan Bajević spisak reprezentacija Ahmedhodžić Hadžikadunić Izvor: Anadolija/FS BiH

Reprezentaciju BIH u oktobru očekuju najmanje tri utakmice, prvo baraž za EURO protiv Sjeverne Irske 8. aktobra, a 11. I 14. oktobra dueli protiv Holandije i Poljske u Ligi nacija.

Selektor Dušan Bajević odredio je širi spisak igrača na koje računa na kojem je 30 igrača, a među njima su i dva potpuno nova imena.

Možda će vas zanimati

 Anel Ahmedhodžić i Denis Hadžikadunić prije dvije sedmice stekli su pravo igranja za BIH i odmah su dobili poziv u nacionalni tim pred izuzetno važan meč baraža.

Debi u dresu reprezentacije mogli bi upisati i Advan Kadušić, fudbaler Celja, te igrač Sarajeva Benjamin Tatar.

Na Bajevićevom spisku je i Ermin Bičakčić, defanzivav Hofenhajma koji se povrijedio proteklog vikenda u pobjedi njegovog tima nad Bajernom.

"Igramo tri utakmice u sedam dana što će biti veoma naporno, čak i ako se niko ne povrijedi ili razboli, zato smo odlučili pozvati 30 igrača na pripreme. U ovom trenutku najviše se bojimo povreda, jer će do okupljanja naši igrači odigrati još jednu utakmicu. Nadam se da s Erminom Bičakčićem nije ništa ozbiljno i da će se on pojaviti na prozivci naredne sedmice. Imaćemo na raspolaganju samo tri dana do susreta sa Sjevernom Irskom i nastojaćemo da to vrijeme iskoristimo najbolje što možemo kako bi se pripremili i ostvarili rezultat koji želimo", rekao je Bajević za zvanični sajt FSBIH.

Na Bajevićevom spisku su golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić; odbrana: Ermin Bičakčić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić; vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Benjamin Tatar; napad: Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Elvir Koljić, Smail Prevljak.

Okupljanje nacionalnog tima BiH zakazano je za 5. oktobar u hotelu "Terme" na Ilidži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC