• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odličan posao Krupe koji će sada da naplati: Koljić ide u Dinamo, klubu iz RS milion evra!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Elvir Koljić otišao je iz Krupe u Rumuniju za rekordan iznos, ali premijerligaš iz kanjona Vrbasa sada će da zaradi još više.

 Transfer Elvir Koljić - Krajova - Dinamo Kijev FK Krupa dobija milion evra Izvor: MONDO

Povremeni reprezentativac BIH Elvir Koljić na pragu je istorijskog transfera kada je rumunski fudbal u pitanju.

Napadač Krajove na meti je Dinama iz Kijeva, koji jeponudio rumunskom klubu sedam miliona evra, međutim, čelnik Krajove Mihaj Rotaru zacijenio ga je na deset miliona evra.

Možda će vas zanimati

Iako ovaj iznos u prvih mah djeluje pretjerano visok, činjenica je da trener ukrajinskog kluba Mirčea Lučesku zaista želi Koljića u svojoj ekipi, te da je Dinamo izborio i plasman u grupnu fazu Lige šampiona, time i dobio značajnu finansijsku injekciju, pa se očekuje da Kijevljani pristanu na ovu cijenu.

Dok u Krajovi čekaju da se završi i zadovoljno trljaju ruke, transfer Koljića prati i FK Krupa, koja će dobro zaraditi zahvaljujući odličnom poslu napravljenom prilikom prelaska Koljića u Krajovu.

Rumunski klub tada je Koljića platio 450.000 evra što je rekordan iznos kada su transferi Krupe u pitanju, ali osim toga dogovoreno je da 10 odsto narednog transfera pripadne bh. premijerligašu.

Računica je jasna – ukoliko vrijednost transfera bude 10 miliona evra, Krupa će dobiti okruglo milion evra, ali to nije sve!

Osim ove klauzule iz ugovora Krupa ima pravo i na 2,3 odsto na osnovu "FIFA solidarnosti", odnosno naknade koji klubovi dobijaju nakon transfera u zavisnosti od toga koliko je igrač proveo u nekom klubu.

Krupa bi tako trebala da zaradi 1.230.000 evra, a u "najgorem slučaju", ukoliko transfer bude iznosio sedam miliona evra, klubu iz Republike Srpske pripašće 861.000 evra.

U Krupi ne kriju zadovoljstvo  jer su dokazali da mogu da naprave dobar posao, ne samo prvobitnim transferom, već i dodatnim uslovima koje su tada dogovorili.

"Ovo je dokaz da smo ispravno radili, čak i kada je malo ko vjerovao u ovog igrača. Koljić je izrastao u igrača koji postiže gol na skoro svakoj utakmici i na pragu je rekordnog transfera kada su u pitanju prodaje iz Rumunije. Čast nam je da će igrač koji je otišao iz ovako malog mjesta kao što je Krupa sada  igrati grupnu fazu Lige šampiona", rekao je za MONDO direktor Krupe Dragomir Ilić.

Elvir Koljić u prvoj sezoni u Krajovi na 19 mečeva postigao ej 13 golova, a u sezoni 2019/20 upisao je šest golova na 15 utakmica, s tim da je nekoliko mjeseci imao problema sa povredom leđa.

Nakon što se u potpunosti oporavio od povrede Koljić je ponovo zablistao u dresu Krajove i na pet utakmica ove sezone postigao šest golova.

Dobre partije nisu promakle ni selektoru BIH Dušanu Bajeviću koji ga je uvrstio na spisak od 30 igrača na koje računa za baraž sa Sjevernom Irskom, te duele protiv Holandije i Poljske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC