• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde za meč sezone: Utakmica karijere Petrovića, iskupljenje Falćinelija i dva oproštaja!

Autor mondo.rs

Zvezda prvi put u Evropi bez Sanoga i sa Falćinelijem od prvog minuta...

 Liga Evrope plej-of Ararat - Crvena zvezda početnih 11 Dejan Stanković Izvor: MN PRESS, MONDO ilustracija

Crvena zvezda je samo dva dana pred odlučujući meč ove jeseni saznala gdje će igrati, ali to nije mijenjalo planove Dejana Stankovića kada je u pitanju izbor igračkog kadra.

Bilo da se igralo u Jerevanu ili kako je kasnije odlučeno Nikoziji - čini se da je pred susret sa Ararat-Jermenijom bilo najmanje dilema. Ovoga puta nije bilo "rovitih" igrača, od početka je Stanković znao na koga može, a na koga ne može da računa…

Tako na put nisu pošli Mateo Garsija (prelazi u Aris), povrijeđeni Ričmond Boaći, suspendovani Seku Sanogo, odnosno Dušan Jovančić i Veljko Simić na koje se ne računa.

Očekuje se da će odbrana zaigrati u najjačem sastavu, a to znači da će ispred kapiten Milana Borjana stajati sada već prepoznatljiva "četvorka" za Evropu - Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Nemanja Milunović i Milan Rodić.

Bekovi su sada potpuno zdravi i spremni su da izdrže napore na Kipru, dok će Degeneku ovo biti i posljednja utakmica za Zvezdu pre selidbe u Gent.

Na mjestu zadnjeg veznog šansu će dobiti Njegoš Petrović i to će biti njegov možda i najveći izazov od kada je obukao dres Crvene zvezde. Istina, igrao je i "vječite" derbije, čak i u grupnoj fazi Lige šampiona, ali ovoga puta će mu se mjeriti svaki potez.

Izvor: MN PRESS

Razlog je najodgovornije mjesto u timu koje je do sada bilo povjereno Sekuu Sanogu, a koji zbog neopreznih startova i tri žuta kartona ne može da pomogne Zvezdi.

Na mjestima malo ofanzivnijih vezni igrača očekuju se Mirko Ivanić i Gelor Kanga, što znači da će šansu sa klupe čekati Veljko Nikolić, uprkos tome što je za vikend odigrao odličan meč, ali isto tako su i pomenute "osmice" Zvezde.

Na krilima ne bi trebalo da bude iznenađenja. Aleksandar Katai i El-Fardu Ben, s tim da je napadaču sa Komora ovo takođe vjerovatno oproštajna utakmica od Crvene zvezde.

Njih dvojica su igrali i na Kipru, samo su ovoga puta potpuno spremni.

Napad će bez sumnje predvoditi Dijego Falćineli koji je bio tragičar protiv Omonije jer je promašio penal, ali ovaj susret protiv Ararat-Jermenije će mu doći poput šanse za iskupljenje. Partijama u Superligi (tri gola) pokazao je da se već razumije sa saigračima.

Dakle, da rezimiramo, ovo je tim koji bi trebalo da napadne grupnu fazu Lige Evrope:

Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Petrović, Ivanić, Kanga - Ben, Katai, Falćineli.

Utakmica između Ararata i Zvezde igra se u četvrtak od 19 časova uz prenos na Arena Sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC