• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bio je moj Inijesta", "Rođen talentovan": Poketino i Džerard sipaju pohvale kapitenu Sjeverne Irske!

Autor mondo.ba, agencije

Maurisio Poketino i Stiven Džerard "razbacivali" su se epitetima na račun Stivena Dejvisa, od večeras i potencijalnog rekordera po broju nastupa za reprezentaciju rivala "zmajeva"

 Poketino Džerard pohvale kapiten Sjeverna Irska bio je moj Iniesta Izvor: Charles McQuillan/Getty Images Europe

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će, u jednoj od najvažnijih utakmica u novijoj istoriji, u okiru polufinala baraža za plasman na EURO odmjeriti snage sa selekcijom Sjeverne Irske.

Možda će vas zanimati

Lider gostujuće ekipe je vezista Stiven Dejvis, koji bi večeras po 120. put trebalo da nastupi za državnu selekciju i tako prestigne legendarnog Peta Dženingsa.

Dejvisa je dijelom karijere trenirao i Maurisio Poketino, dok je komandovao Sautemptonom, a za igrača koji će prvog januara proslaviti 36. rođendan ima samo riječi hvale.

"Njegov talenat upoređujem s ljudima iz fudbala poput Ćavija i Inijeste. Stavio sam ga u isti nivo s ovim tipom igrača zbog njegove sposobnosti da igra fudbal, bude pjemejker, inteligencije da čita igra, njegove sposobnosti trčanja. Mislim da ga može da se poredi sa Kristijanom Eriksenom i s tom vrstom igrača, jer oni čine vaš tim boljim", rekao je Poketino za Skaj sport, dodavši:

"Mislim da je skroman, to je najviše što možete cijeniti kod profesionalca. On je jednostavan momak, porodični momak, dobar prijatelj i osjećam se vrlo ponosno i srećno što sam proveo vrijeme s njim. On je veliki igrač i velika osoba."

Stiven Džerard je sadašnji Dejvisov trener, u Glazgov Rendžersu, a takođe je u superlativu govorio u veteranu Sjeverne Irske.

"Poseban. On je učenik igre, možete vidjeti kako upija informacije. Menadžeri mu vjeruju i rođen je s posebnim talentom. Zapravo nisam imao lijepe uspomene s njim, jer je uvijek bio 'štetočina' protiv koga god je igrao, bio je vrlo spreman pojedinac koji nikada neće popustiti bez obzira koji je rezultat", rekao je Džerard.

Dejvis je karijeru počeo u Aston Vili, a zatim je igrao za Fulam, Glazgov Rendžers i Sautempton, a među "plavce" se vratio vratio 2019. godine.

Za reprezentaciju Sjeverne Irske je u 119 odigranih utakmica postigao 12 golova.

Ukoliko savlada Sjevernu Irsku, BiH će u finalu baraža, u novembru, odmjeriti snage sa pobjednikom meča Slovačka – Republika Irska.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC