• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern ruši rekorde, Levandovski udario "recku" i pored Bilefelda!

Autor mondo.ba

Do ovog vikenda Arminija je bila jedina ekipa u Bundesligi protiv kojoj Poljak nije zabio niti jedan gol. Ove subote zabio joj je dva!

 Bundesliga 4. kolo Arminija Bilefeld - Bajern 1-4 Izvor: MARTIN MEISSNER/AP

Hofenhajm je u drugom kolu očitao lekciju Bajernu trijumfom 4:1, ali taj debakl ne samo da nije omeo Bajern u pohodu ka odbrani titule, već je bio dodatni motiv za ekipu Hansija Flikada u narednim kolima reda pobjede i piše istoriju.

Bajern je u subotu poslijepodne sa 4:1 pregazio Arminiju u Bilefeldu i tako se sa 17 postignutih golova izjednačio sa Borusijom Menhengladbah na vječnoj listi najefikasnijih ekipa u prva četiri kola Bundeslige.

Dok Bajern piše istoriju, to čini i Robert Levandovski.

Arminija Bilefeld do ovog vikenda bila je jedina od aktuelnih ekipa Bundeslige protiv koje nije nikada pogađao, a to je ispravio ove subote.

Levandovski je postigao dva gola i tako udario "recku" i pored Arminije Bilefeld, a dvostruki strijelac bio je i Tomas Miler.

Upravo on načeo je domaće već u osmom minutu nakon odličnog bijega iz odbrane i nespretne reakcije odbrane Arminije.

Odmorni Bajern koji je prije dva dana kup meč protiv Durena igrao u kombinovanom sastavu brzo i žestoko je kažnjavao greške domaćih fudbalera.

Dejvis i Gorecka u 26. minutu uzeli su loptu na lijevom boku,da bi Levandovski potomrutinski pogodio za svoj prvi gol protiv Arminije ikada.

U posljednjim sekundama prvog poluvremena postigao je i drugi, ovog puta lopta je okrznula jednog fudbalera domaćih, a asistent je bio Miler.

Bayern's Robert Lewandowski, left, scores his side's second goal during the German Bundesliga soccer match between Arminia Bielefeld and FC Bayern Munich in Bielefeld, Germany, Saturday, Oct. 17, 2020. (AP Photo/Martin Meissner)
Izvor: MARTIN MEISSNER/AP

Poljak mu se revanširao asistencijom u 51. minutu za Milerov treći pogodak u sezoni.

U jednom trenutku Arminija je imala osam kornera u odnosu na Bajernova četiri, ali sve što je uspjela da uradi na ovom meču je da postigne počasni pogodak preko Doana u 58. minutu.

Osim ovog primljenog gola Hanzi Flik će svojim igračima zamjeriti i situaciju iz 76. minuta kada je Martinez poslao loš pas unazad, pa je Toliso morao da prekršajem zaustavlja Klosa, a kako je bio posljednji igrač Bajern je utakmicu završio sa desetoricom.

Bavarci su ovim trijumfom izbili na drugo mjesto na tabeli sa osvojenih devet bodova koliko ima i Borusija Dortmund, koja ima nešto slabiju gol razliku.

Bundesliga, 4. kolo

Augzburg – Lajpcig 0:2 (0:1)
/Anhelino 45, Poulsen 66/

Frajburg – Verder 1:1 (1:1)
/Linhart 16 – Fulkrug 25/

Herta – Štutgart 0:2 (0:1)
/Kempf 9, Kastro 68/

Hofenhajm – Borusija Dortmund 0:1 (0:0)
/Rojs 76/

Majnc – Bajer 0:1 (0:1)
/Alario 30/

Arminija – Bajern 1:4 (0:3)
/Miler 8, 58, Levandovski 26, 51/

Borusija Menhengladbah – Vofsburg 1:1 (0:0)
/Hofman 78p - Veghorst 85/

Nedjelja

Keln – Ajntraht 15.30
Šalke – Union Berlin 18.00

TABELA: Lajpcig 10, Bajern 9, Borusija Dortmund 9, Štutgart 7, Ajntraht (-1) 7, Augzburg 7, Verder 7, Hofenhajm 6, Bajer 9, Borusija Menhengladbah 5, Frajburg 5, Union (-1) 4, Volfsburg 4, Arminija 4, Herta 3, Keln (-1) 0, Majnc 0, Šalke (-1) 0

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC