• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zamirisalo Zvezdino proleće: Bravo za Kataija i Kangu, ali heroj je Borjan!
 Zamirisalo Zvezdino proleće: Bravo za Kataija i Kangu, ali heroj je Borjan!

Zamirisalo Zvezdino proleće: Bravo za Kataija i Kangu, ali heroj je Borjan!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Važna pobeda Zvezde u Beogradu pošto su na polovini grupne faze Lige Evrope u odličnoj poziciji i malo im fali da obezbede prolazak u sledeću rundu.

 Zamirisalo Zvezdino proleće: Bravo za Kataija i Kangu, ali heroj je Borjan! Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Crvena zvezda je u odličnoj poziciji na polovini grupne faze Lige Evrope!

Večerašnjom pobedom nad Gentom, koju su golovima doneli Kanga u 12. i Katai u 59. minutu, a odbranom u 94. sačuvao je Borjan, crveno-beli došli su do šest bodova i malo im još fali kako bi obezbedili "proleće" u drugom po kvalitetu UEFA takmičenju.

Bilo je nervoze u drugom poluvremenu, pretili su gosti iz sve snage, ali su ostali na nula bodova i preti im eliminacija, sada ekipa Dejana Stankovića drži sve u svojim rukama.

CRVENA ZVEZDA - GENT 2:1 (1:1)

Ponovio se Zvezdi dobar start meča, kao protiv Libereca, kontinuiranim napadima napravili su problem Gentu koji je poklekao već u 12. minutu.

Kanga je promenio stranu odličnom dijagonalom, Gobeljić je probio po levom boku i poslao povratni pas - i upravo je Gabonac natrčao na njega. Prethodno su loptu propustili Falćineli i Ben, a ispostavilo se da je tako i bolje za Zvezdu.

Igrao je u dobrom ritmu Kanga, najbolje ove jeseni, ušao je ubrzo u narednu šansu, potom i Katai i Ivanić iz izgrađenih akcija, ali je Zvezda brzo kažnjena.

Delovalo je da će biti problema u odbrani, posebno po levoj strani, a to je Gent kaznio u 32. minutu kada je Ođiđa-Ofoe dobio povratni pas, pa uz pomoć Degeneka savladao Borjana. Do kraja poluvremena bilo je još padova u igri Zvezde, pokušavao je Gent da se digne, ali su zapravo oni imali i najbolju šansu preko Kataija koji je pogodio prečku rivala.

Zvezda je do zasluženog vođstva došla u 62. minutu nakon majstorije Kataija iz slobodnjaka, trebalo je da bude i 3:1 kada je Gobeljić šutirao sa tri metra, ali je lopta završila na stativi. Popuštala je od tada koncentracija igračima Zvezde, želeo je Gent da izvuče bod i učinio sve da do toga dođe.

U poslednjih petnaestak minuta vladala je panika, Zvezda se branila i branila, a na kraju se ponovo potvrdilo koliko joj znači Milan Borjan koji je odbranom potvrdio pobedu.

Posle pauze sledi nam još jedan duel Genta i Zvezde, sada u Belgiji, a već na tom susretu mogao bi šampion Srbije da obezbedi nokaut fazu. Trijumfom bi došli na devet bodova i bili bi neuhvatljivi za sve rivale sem lidera na tabeli Hofenhajma...

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Gobeljić - Sanogo - Ben (od 90. Nikolić), Kanga (od 86. Pankov), Ivanić (od 62. Petrović), Katai (od 90. Spiridonović) - Falćineli.

GENT: Kusemans - Kastro-Montes, Mare, Hanhe-Olsen, Mohamadi - Dorš (od 81. Klajndenst), Ovusu (od 75. Kums), Ođiđa-Ofoe - Botaka (od 62. Niangbo), Bukari i Jaremčuk.

Meč je sudio italijanski arbitar Mikael Fabri.

(mondo.rs)

22:52

90+5' - KRAJ!

Bilo je napetno poslednjih petnaestak minuta, ali pobedila je Zvezda protiv Genta - 2:1.

Borjan je u 94. minutu spasao Zvezdu...

22:49

90' - Još pet minuta!

Katai i Ben izlaze, a ulaze Spiridonović i Nikolić. Nadoknada još pet minuta.

22:41

83' - Izlazi i Kanga

Ulazi Radovan Pankov, pojačaće odbranu Zvezda. Žuti karton za Kataija.

22:39

80' - Opsada gola!

Dorš je probao sa 17 metara, naterao je Borjana na važnu intervenciju, a evidentno je da Gent sada pritiska Zvezdu. Klajndenst menja Ođiđa-Ofoea.

Povredio se i Borjan prilikom intervencije, ali biće dobro...

22:33

75' - Promena!

Sven Kums umesto Ovusua na terenu.

22:28

69' - Velika šansa!

Ponovo su probili po Gobeljićevoj strani, povratna lopta za Jaremčuka kome u blok ulazi Milunović i lišava Borjana intevencije.

22:23

65' - GOBELJiĆ!

Kakva propuštena šansa za Zvezdu...

Šutirao je Gajić sa desnog krila, lopta je nekako stigla do Gobeljića koji je sa tri metra pogodio stativu, iako je mreža bila prazna.

U nastavku velika šansa za Dorša, ali spasava Borjan.

22:21

63' - Dve izmene!

Botaku menja Niangbo, dok Petrović ulazi umesto Ivanića.

22:17

58' - GOOOL! KATAI! 2:1!

Izborio je Kanga slobodnjak na oko 18 metara, delovalo je da je to idealna pozicija za Kataija...i bila je zaista! Sjajno je šutirao Katai, odskočila je lopta ispred golmana Genta, mogao je Kusemans bolje da se snađe, ali nije branio godinu i po dana!

22:16

58' - Ivanić!

Probao je Ivanić solo prodorom, otvorio mu se prostor kretanjem Falćinelija, odlučio je da "opali" sa 18 metara vezista Zvezde, ali ide to pored gola.

22:11

53' - Ruka?

U šesnaestercu Genta jedan od defanzivaca igrao je rukom posle podignute lopte Kataija, ali sudija pokazuje da se igra dalje. Istina, nije bila u neprirodnom položaju.

22:06

48' - Prvi žuti za Gent

Bukari je udario u lice Gobeljića i za to je dobio žuti karton.

22:03

46' - Počinje drugi deo!

Bez promena na poluvremenu, treneri u Ligi Evrope inače imaju po pet izmena.

21:47

45+1' - Još jedan žuti!

Ponovo je napad ostavio odbranu na vetrometini, morao je Milunović da pravi faul i dobija žuti karton u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

21:45

44' - KATAI!

Trese se prečka Genta...

Sjajan je to bio napad Ivanića i Gajića, vratio je loptu Kanga za Kataija, šutira "Magiko" iz mesta, ali lopta je zastala samo na prečki. 

Žuti karton za Sanoga zbog oštrog starta, neće igrati naredni meč u Ligi Evrope.

Izvor: MN PRESS

21:44

43' - AU!

Velika greška Milunovića, poklonio je loptu Gentu, imao je jedan na jedan Bukari, ali je očajno namestio stopalo i šutirao preko gola.

21:37

37' - Borjan!

Najbolja šansa za Gent do sada, prošao je lako Jeremčuk po Gobeljićevoj strani, odlučio da šutira iz teške situacije, na pravom mestu je bio Borjan, pratično ga je pogodila lopta.

21:31

32' - GOL! 1:1! GENT SREĆAN!

Taman kada je delovalo da će Zvezda do drugog gola...

Naivno je ispala odbrana po levoj strani, omogućena je povratna lopta za Ođiđa-Ofoea, nije to bio strašan udarac, ali je posle dva odbijanja, na kraju od Degeneka, završila iza leđa Borjana koji nije mogao da zaustavi loptu.

Videćemo kome će gol na kraju biti pripisan.

21:24

24' - Ivanić!

Prelepa akcija Zvezde, najlepša do sada...

Ivanić je povukao loptu napred, pa sjajnim pasom proigrao Rodića na levom boku, bila je to odlična povratna lopta koju je Falćineli spremio Ivaniću, ali šut "četvorke" crveno-belih odlazi malo pored gola... Aplauzi stručnog štaba!

Mohamadi u međuvremenu dobija žuti karton.

Izvor: MN PRESS

21:22

22' - Gajić!

Jako lepa akcija Bena i Kange, i odličan pas Gabonca u dubinu, uspeo je iz teškog ugla da šutira Gajić, ali odlično je bio postavljen golman Genta.

U nastavku je Kanga probao posle kornera, ali bez opasnosti za Belgijance.

21:20

20' - Gent sada hoće da igra!

Preuzeli su kontrolu nad igrom od gola Zvezde i žele da što pre dođu do izjednačenja, ali za sada se Zvezda vrlo dobro kreće u fazi odbrane.

21:13

12' - GOOOL! KANGA! 1:0!

Sjajan početak crveno-belih, kao protiv Libereca!

Bila je to fenomenalna dijagonala Kange za Gobeljića, uspeo je privremeni levi bek da pošalje povratnu loptu, promašili su je Ben i Falćineli, ali na nju na kraju natrčava Gabonac i postiže prvi gol iz igre za Zvezdu od povratka iz Sparte.

21:11

11' - Ben!

Probao je Komoranac sa skoro 30 metara iz slobodnjaka, ali nije to bilo dobro...

21:09

8' - Velika šansa!

Prodao je loptu Kanga, loš je to bio pas za Kataija, pa je "sevnula" kontra Genta koju je Bugari mogao mnogo bolje da reši. Proklizao je Degenek, ali je Bukari poslao lošu povratnu loptu koju uspevaju domaći da izbace!

21:04

4' - Dobar početak!

Otvorena igra na obe strane, prodori Gobeljića i Kataija bili su neprijatni po Gent, a na drugoj strani je i Dorš zabrinuo navijače Zvezde. Po do sada prikazanom deluje da ćemo gledati dobar meč...

Čak je i Kanga probao direktno iz kornera.

21:00

1' - Počelo je!

Zvezda igra u evropskim crveno-belim dresovima, a Gent je u žutim.

20:58

Igrači su na terenu, meč uskoro počinje...

Izvor: Arena Sport/Screenshot

20:28

Ovako je na tribinama!

Specijalna koreografija posvećena mitropolitu Amfilohiju, iako neće biti navijača na tribinama.

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

20:26

"Igrači su dobili adekvatne informacije, dobro smo skautirali Gent, pa ulazimo s puno optimizma u ovaj meč. Svesni smo da oni zaslužuju respekt. Treba da odgovorimo na njihov fizički i individualni kvalitet, biće dosta tranzicije zbog kiše... Hoćemo da dobro kontrolišemo prostor i probaćemo da sprovedemo u delo sve što je tanović isplanirao", rekao je Nebojša Milošević.

19:41

KOGA NEMA?

U redovima crveno-belih izostaju standardni Nikolić i Rodić, samo je vezista na klupi, a osim njega šansu čekaju još Popović, Pankov, Pavkov, Boaći, Petrović, Simić, Gavrić, Eraković, Spiridonović, Vukanović i Krstović.

Upravo to ste mogli da pročitate u sredu uveče na MONDU kada smo najavili sastav Zvezde.

19:37

SASTAV GENTA!

Kusemans - Kastro-Montes, Mare, Hanhe-Olsen, Mohamadi - Dorš, Ovusu, Ođiđa-Ofoe - Botaka, Bukari i Jaremčuk.

19:35

SASTAV ZVEZDE!

Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Gobeljić - Sanogo - Ben, Kanga, Ivanić, Katai - Falćineli.

18:50

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu Zvezde i Genta iz minuta u minut.

UKRATKO

  • Zvezda je pobedila 2:1.
  • Golove sa crveno-bele dali su Kanga i Katai, a za Gent je jedini strelac bio Ođiđa-Ofoe.
  • Zvezdi za vikend sledi Inđija, a onda reprezentativna pauza.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije