ZRINJSKI SE BUDI

Žižović iskren nakon trijumfa nad Radnikom: Imali smo sreće, ali sreću treba zaslužiti

Autor Bojan Jakovljević

Sa maksimalnih devet bodova iz tri posljednja meča, Zrinjski reprezentativnu pauzu dočekuje u veoma dobrom raspoloženju. Bijeljinci u veoma teškoj poziciji.

Izvor: Mario Obrdalj

U pretposljednjem meču 14. kola m:tel Premijer lige BiH, Zrinjski je kao gost slavio protiv Radnika 2:0 (0:0), pa reprezentativnu pauzu dočekuje u veoma dobroj atmosferi, s obzirom da je ovo "plemićima" bio treći vezani trijumf u bh. eliti.

Devet bodova iz posljednja tri meča, značajno su popravili situaciju u taboru Mostaraca, koji su se sada ravnopravno uključili u borbu za najviši plasman.

"S obzirom na niz utakmica koje smo imali u proteklom periodu, izuzetno nam je bitna ova pobjeda. Možemo biti zadovoljni osvajanjem tri boda, iako smo danas imali i sreće, naročito u prvom poluvremenu, gdje je Radnik bio veoma opasan. Na kraju smo sreću zaslužili jer je nismo imali u nekim ranijim utakmicama", izjavio je trener Zrinjskog Mladen Žižović, koji se pobjednički vraća sa Gradskog stadiona u Bijeljini gdje je nekada radio.

Izvor: Promo/FK Radnik Bijeljina

Njegov kolega s druge strane nema razloga za zadovoljstvo. Slavko Petrović imao je mnogo problema pred susret, s obzirom na brojne izostanke.

Bijeljince je nova nesreća zadesila već u ranoj fazi susreta, kada je igru zbog povrede morao da napusti i Nikola Popara, tako da je trener semberskog tima u nastavku morao da improvizuje.

"Pomalo srećna pobjeda Zrinjskog. Jedinu šansu u prvom poluvremenu imali smo mi, u nastavku smo se dobro držali. Znali smo da ćemo imati problema jer nam je falilo sedam igrača. Bilo je teško, ali smo držali neizvjesnost do samog kraja. Kada se očekivalo da bude završeno 0:0, pao je prvi gol. Zatim smo pokušali da učinimo sve da dođemo do izjednačenja, nakon čega smo primili i drugi", opisao je Petrović kako je iz svog ugla vidio večerašnji duel, u kojem je njegov tim upisao sedmi prvenstveni poraz.

Radnik je u veoma teškoj situaciji. Bodovni saldo nije onakav kakav bi u Bijeljini željeli da bude, jer 11 bodova ne obećava ništa dobro pred nastavak prvenstvene trke.

Semberski sastav prvi je van zone ispadanja i jasno je da će do kraja sezone primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih.