TEHNOLOGIJA KAŽE TAKO...

Ma kako ovo nije gol? Liverpul zbog 10 milimetara ostao bez pogotka, na snimku se to ni ne vidi!

Autor Nebojša Šatara

Tehnologija je rekla svoje...

Izvor: Peter Powell/Pool EPA, Tanjug/Pool EPA/Peter Powell

Fudbaleri Liverpula savladali su Lester u nedelju uveče 3:0 u sigurnom trijumfu koji ih je stavio u ravan sa vodećim Totenhemom na tabeli Premijer lige.

Ipak, i ovu utakmicu obeležila je VAR tehnologija.

Šampioni Engleske su uprkos brojnim problemima sa dostupnim igračima poprilično lako savladali tim Brendana Rodžersa posle autogola Džonija Evansa, ali i pogodaka Dioga Žote i Roberta Firmina.

Upravo je Brazilac dugo čekao na završetak golgeterskog posta, a sigurno je veoma frustriran bio i zbog situacije koja se odigrala pri rezultatu 2:0.

Tada je baš Firmino "trebalo" da bude strelac za Liverpul, kako su mnogi smatrali nakon gledanja snimka. Ipak, tehnologija koja se nalazi na gol-liniji je pokazala da nema pogotka.

Video prikaz pokazao je loptu gotovo celim obimom u golu Lestera, osim 10 milimetara koji su "kačili" gol-liniju. Time automatski gol nije bio postignut! Mnogi su na društvenim mrežama prokomentarisali da se na fotografiji čak i ne vidi da je lopta imalo ostala na gol-liniji.

Izvor: Reddit/u/pafzy/Printscreen

Sudija nije dobio signal na svom satu da je lopta celim obimom prešla liniju i Firmino je na svoj pogodak morao da pričeka do 86. minuta i udarca glavom posle kornera.

Neki su se na društvenim mrežama šalili da je Liverpul "za manje od toga dobio da igra finale Lige šampiona", aludirajući na čuveni gol u polufinalu tog takmičenja 2005. godine, kada su posle sumnjivog pogotka protiv Čelsija obezbedili plasman u finale.

(mondo.rs)

Tagovi