In memoriam

Mančester siti u žalosti, igra derbi za legendu: Doneo je titulu decenijama pre milijardi iz Emirata!

Autor Bojan Jakovljević

U njegovu čast ekipa će izaći na Old Traford u "retro" dresovima

Izvor: Tanjug/PA via AP, file/Fiona Hanson

Mančester siti oprašta se od jednog od svojih najvećih igrača u istoriji, Kolina Bela i sa velikom tugom obavestio je navijače o njegovoj smrti.

Bel je bio reprezentativni vezista i nosio je dres kluba od 1966 do 1979, a za to vreme odigrao je 394 ligaške utakmice i dao čak 117 golova. Sa Sitijem je bio šampion Engleske 1968. i osvajač FA Kupa naredne godine.

Bio je na tronu sa "građanima" decenijama pre nego što su milijarde iz Azije došle na stadion Itihad, gde danas jedna tribina nosi njegovo ime i imao je ogroman uticaj na uspehe, što tugu njegovih poštovaoca danas čini većom.

U znak sećanja na Bela, ceo tim Mančester sitija izaći će u sredu na utakmicu Liga kupa protiv Mančester junajteda u retro plavim dresovima, kakve su njihovi prethodnici nosili u vreme čuvenog engleskog asa.

O uzrocima njegove smrti nisu objavljeni detalji, već je samo navedeno da ta bolest nije korona.

"Kolin Bel će zauvek biti upamćen kao jedan od najvećih igrača Mančester sitija i zadesila nas je veoma tužna vest o njegovoj smrti. Ona će rastužiti sve koji imaju veze sa našim klubom", rekao je prvi čovek Sitija Haldun Al Mubarak.

Siti će na Old Trafordu istrčati na teren u ovakvim dresovima:

Izvor: Tanjug/PA via AP