Fudbal

Skandal u Nemačkoj - Poznati trener gađao igrača: Prštalo je u svlačionici, flaša je poletela ka Brazilcu!

Autor Bojan Jakovljević

Žestoko ga je kritikovao posle meča!

Bruno Labadija i Mateus Kunja
Izvor: Profimedia

U današnjem fudbalu, ovo je skandal o kojem se priča, jer je odavno nedopustivo da trener kao pedagog vrši fizičko nasilje prema igraču.

A upravo to se dogodilo u svlačionici Herte 21. decembra, kada je trener Bruno Labadija u toku poraza protiv Frajburga (1:4) zatvorio vrata i gađao plastičnom flašicom igrača iz Brazila, Mateuša Kunju (21).

O tome je u utorak pisao "Bild", otkrivši detalje.

"Labadija je buknuo od besa u poluvremenu, bacio plastičnu flašicu preko svlačionice, a Kunja je to shvatio kao lični napad, pogotovo zato što je trener u tom trenutku govorio da će zameniti Brazilca."

Koliko je Labadija bio ljut na igrača govori i to što je o njemu pričao posle utakmice.

"On je još mlad, ali nešto hitno mora da promeni. To je neprihvatljivo. Izneverio je i sebe i ekipu svojim nastupom. Ne govorim ovo često, ali sada ću reći – veoma sam uvređen."

Kunja se posle tog meča oglasio na društvenim mrežama i između redova "potkačio" trenera.

"Postoje ljudi koji mnogo pričaju, ali ja zaista volim da igram za vas, za našu Hertu i za one koji zaista hoće da pomognu. Biću bolji i vratiću vam KUNJU!"

Herta je posle tog meča spektakularno pobedila Šalke 3:0, a "desetka" Berlinaca Kunja bio je u startnoj postavi. Po svemu sudeći, u međuvremenu su neke ratne sekire zakopane - bar na određeno vreme. 

Tagovi