Dobre vijesti

Stigli rezultati testiranja: Igraće se u Milanu i Krotoneu!

Autor Bojan Jakovljević

Nema novozaraženih fudbalera Juventusa, ali ni Rome.

Izvor: Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Dva meča 16. kola Serije A bila su pod znakom pitanja zbog pojave korona virusa među italijanskim klubovima, ali dueli Krotone - Roma (15.00) i Milan - Juventus (20.45) biće odigrani danas u predviđenim terminima.

Nakon što je utvrđeno da su u redovima "stare dame" Aleks Sandro i Huan Kvadrado pozitivni na Kovid 19, postojala je mogućnost da derbi meč na "San Siru" bude odgođen, zbog čega torinski tim nije otputovao sinoć put Milana kako je bilo planirano.

U međuvremenu su obavljena nova testiranja, a testovi su pokazali da u timu Juventusa nema novozaraženih igrača, pa se ekspedicija "bjankonera" danas uputila na duel sa Milanom i meč će biti odigran večeras.

Slična situacija bila je i u Romi, gdje su pojedini italijanski mediji objavili da je zaražen trener Paulo Fonseka. Zbog stomačnih problema Portugalac nije putovao sa igračima na duel sa Krotoneom i bilo je najavljeno da će ga zamijeniti njegov asistent Nunjo Kampos.

S tim u vezi, i Rimljani su odradili obavezna testiranja, te je utvrđeno da su svi igrači negativni, baš kao i trener Fonseka, koji će danas ipak biti na klupi svog tima.

Za razliku od njih, novi sportski direktor Rome Tijago Pinto ipak je i dalje pozitivan na korona virus. Portugalac je prije nekoliko dana testiran i bio je negativan, nakon čega mu je dozvoljeno da doputuje u Italiju.

Ipak, po dolasku u Rim ponovo je testiran i utvrđeno je da je pozitivan, a novi test otklonio je sve dileme - Portugalac i dalje ima koronu i moraće u izolaciju.

Osim susreta u Milanu i Krotoneu, danas je na programu i preostalih osam dvoboja 16. runde Serije A.

SERIJA A - 16. KOLO:

Kaljari - Benevento (12.30)
Atalanta - Parma (15.00)
Bolonja - Udineze
Krotone - Roma
Lacio - Fiorentina
Sampdorija - Inter
Sasuolo - Đenova
Torino - Verona
Napoli - Specija (18.00)
Milan - Juventus (20.45)

TABELA: Milan 37, Inter 36, Roma 30, Napoli (-1) 28, Sasuolo 26, Atalanta (-1) 25, Juventus (-2) 24, Verona 23, Lacio 22, Benevento 18, Sampdorija 17, Bolonja 16, Udineze (-2) 15, Fiorentina 15, Kaljari 14, Parma 12, Torino 11, Specija 11, Đenova 11, Krotone 9.