Fudbal

Gorka pilula za "apotekare" u Berlinu: Treća sreća za Tojherta i Union!

Autor Nebojša Šatara

Union Berlin je nastavio svoju fantastičnu seriju u Bundesligi i ravnopravno se bori za plasman u Ligu šampiona!

Izvor: Tanjug, Andreas Gora/Pool via AP

Niko nije očekivao da će se Union Berlin boriti za plasman u Ligu šampiona, ali sjajni tim iz prestonice Njemačke nastavio je sa iznenađenjima i u 16. kolu.

Na stadionu  "An der Alten Fersteraj", izabranici Ursa Fišera, bacili su na koljena i Bajer iz Leverkuzena, koji je nastaviio crni niz upisavši treći poraz u posljednje četiri utakmice..

UNION BERLIN - BAJER LEVERKUZEN 1:0 (0:0)

Gol odluke pao je u 88. minutu kada je poslije dvije propuštene stopostotne šanse mrežu Lukaša Hradeckog pogodio Sedrik Tojhert i svojim trećim pogotkom u sezoni osigurao sedmu pobjedu za nastavak niza od čak šest mečeva bez poraza.

"Apotekari" su bili bolji rival u Berlinu i u prvom dijelu, ali Adijem Amiri ni Julian Baumgartlinger nisu bili prisebni iz vrlo izglednih situacija pred golmanom Uniona Andreasom Liteom.

Domaćin je međutim početkom nastavka uprkos inicijativi gostiju imao odličnu šansu da stigne do prednosti ali je stativa spasila Bajer poslije udarca Sedrika Tojherta.

Tojhert je i u 60. minutu poslije brzog kontranapada ponovo bio u prilici da dovede Berlinčane u vođstvo i ponovo je njegov šut iskosa sa desne strane bio neprecizan.

Međutim, kad je bilo možda i najpotrebnije, napadač Union Berlina je uspio da pogodi mrežu "apotekara" u 88. minutu i donese pobjedu poslije kontranapada.

Naš narod bi rekao "treća sreća" - Tojhert istrčao je kontru i našao se oči u oči sa Lukašom Hradeckim, koji je uspio da dotakne loptu, ali ne i da je spriječi da se otkotrlja u mrežu - 1:0.

BUNDESLIGA, 16. KOLO

Union Berlin - Bajer Leverkuzen 1:0 (0:0)
/Tojhert 88/

Subota
Borusija Dortmund - Majnc (15.30)
Keln - Herta
Hofenhajm - Arminija Bilefeld
Verder Bremen - Augzburg
Volfzburg - RB Lajpcig
Štutgart - Borusija Menhengladbah (18.30)

Nedjelja
Bajern - Frajburg (15.30)
Ajntraht Frankfurt - Šalke (18.00)

TABELA: Bajern 33, RB Lajpcig 31, Bajer (+1) 29, Borusija D. 28, Union Berlin (+1) 28, Volfsburg 25, Borusija M. 24, Frajburg 23, Ajntraht 23, Štutgart 21, Augzburg 19, Herta (-1 ) 16, Verder 15, Hofenhajm 15, Keln 11, Arminija (-1 )10, Šalke 7, Majnc 6.