dosta toga se znalo

"Preveliki uticaj privatnih trenera": Tumbaković poslao detaljan izveštaj, izneo dobro poznate probleme

Autor Bojan Jakovljević

Neće biti lako njegovom nasledniku

Izvor: MN PRESS

Ljubiša Tumbaković podneo je Fudbalskom savezu Srbije izveštaj o radu, u kome je rekao da su pojedini igrači stavljali lični interes ispred timskog, a naveo je i mnoge stare probleme koje reprezentacija ima.

Detalje izveštaja preneo je Sport klub, navodeći da je on opširan i da se bazira na stručnim opaskama. Ipak…

On je naveo da je pobeda u Norveškoj "stvorila veliko poverenje između selektora i igrača", ali je tim mesec dana kasnije izgubio od Škotske u direktnom baražu.

U tom periodu su se pojavili i neki javni i veliki problemi, kao što je nezadovoljstvo Nemanje Matića radom FSS, statusom Luke Jovića u reprezentaciji, odustvom Branislava Ivanovića, zatim famoznog desnog beka… Sad već bivši selektor otkrio je još neke detalje

"Pojavio se problem velikog uticaja privatnih trenera na pojedine igrače (Tadić, Mitrović, Lazović, Milivojević, Radonjić…), koji se ispoljavao u težini doziranja opterećenja", naveo je on.

Zna se i da su neki fudbaleri ranije napuštali sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Izgovori u vidu povreda doveli su u pitanje ambijent u timu.

"Pojedini igrači stavljali su lične i interese klubova ispred nacionalnog dresa i reprezentacije Srbije. Ovo se ogledalo u napuštanjima trening kampa za vreme trajanja trenažnog i takmičarskog procesa, pod izgovorima lakših povreda", naveo je on.

On je govorio i o stručnim detaljima, ali i starom problemu:

"Potvrdilo se još jednom da Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović, zbog sličnog načina otkrivanja i kretanja, ne mogu da igraju u ovom sistemu zajedno. Reprezentacija Srbije lako pobeđuje objektivno slabije protivnike. Ne pronalazi, međutim, način da pobedi ekipe iz vrha svetskog fudbala, ili utakmice koje sa sobom nose veliki ulog", naveo je Tumbaković