• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 najzanimljivijih zimskih transfera: Bivši zatvorenik u Italiji, Ozil pobegao u Tursku, a sve je iznenadio Liverpul!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ajaks je kupio napadača, ruski zatvorenik je u Seriji A, a Mančester junajted ima velika očekivanja.

 10 najzanimljivijih zimskih transfera: Bivši zatvorenik u Italiji, Ozil pobegao u Tursku Izvor: Profimedia

Kriza je svuda u svetu, a to je i te kako uticalo na fudbalsko tržište! Velikih transfera u prethodnih mesec dana gotovo da nije bilo, tek poneki, a fudbalska pijaca više je bila po ukusu romantika koji su ovaj sport pratili u neka davna vremena.

Transferi su se uglavnom obavljali u vidu pozajmica ili su veliki klubovi ''lovili'' slobodne igrače. Raskidi ugovora, pozajmice uz mogućnost otkupa ili transferi za male svote novca bili su česta slika u ovom prelaznom roku.

Možda će vas zanimati

Pošto je u takvoj situaciji teško rangirati najskuplje igrače na tržištu, odlučili smo se za najzanimljivije transfere u prethodnih nekoliko nedelja. Ima tu svega po malo, odlazaka iz najboljih evropskih liga, dolazaka u njih,...

Da vidimo koji su to transferi obeležili zimski prelazni rok iza nas.

Amad Dialo

Ima 18 godina, košta 19 miliona funti, a Mančester junajted tvrdi da je našao biser! Dialo je stigao iz Atalante nakon mnogo problema oko njegovih ličnih dokumenata, ali sada je tu i spreman je da se pokaže.

Tokom seniorske kariejre je za italijanski tim upisao samo pet nastupa, a već na debiju za rezervni tim ekipe sa Old Traforda je postigao dva gola. Liverpulu, da stvari budu još bolje.

Sebastijan Aler

U jednom trenutku deo ubitačnog tandema sa Lukom Jovićem, nekoliko meseci kasnije rezervista Vest Hema sa kojim nisu sigurni šta treba da rade. Transfer je bio logična opcija, a Ajaks se javio u pravom trenutku.

Pošto je ''Kopljanike'' još jednom napustio Huntelar (otišao u Šalke), Aler je stigao za dvadesetak miliona funti. Ogroman transfer, pogotovo uzimajući u obzir ko ga je kupio.

Mesut Ozil

Izvor: Profimedia

Saga je gotova! Ovo je želeo Arsenal, ovo je želeo Ozil, ovo su želeli i brojni turski klubovi koji nisu mogli da sakupe dovoljno novca. Na kraju ugovor raskinut, samo da bi Mesut Ozil stigao u Istanbul.

Nekadašnji reprezentativac Nemačke će u narednom periodu nositi dres Fenerbahčea, nakon što je ''opljačkao'' Arsenal sedenjem na tribinama. Verovatno će mu biti potrebno nekoliko meseci da se vrati u formu.

Aleksandr Kokorin

Ne tako davno je bio u zatvoru, sada je u Seriji A. Stiže iz moskovskog Spartaka, da bude konkurencija dušanu Vlahoviću u Fiorentini, a zanimljivo je da tek sa 29 godina pravi prvi izlet van Rusije. Videćemo kako će se snaći u novoj ulozi jer je u Premijer ligi Rusije, od kako je pušten na slobodu, igrao u fantastičnoj formi.

Musa Dembele

Izvor: Profimedia

Priča sa Dijegom Kostom više nije funkcionisala i moralo je da se prekine na neki način. Na kraju sporazumni raskid, koji njemu daje slobodu, a Atletiko šalje u potragu za napadačem. Iako je već neko vreme u klubu Musa Dembele nije debitovao, ali je bivši igrač Seltika i Liona veliko pojačanje.

Zapravo, u njegovom dolasku u Madrid se vidi da je Atletiko postao svestan da ove sezone može da bude šampion i da im treba kvalitetan napadač na klupi. Makar do kraja sezone samo gledao kako Luis Suarez teroriše golmane u Primeri.

Mario Mandžukić

Skoro šest meseci je bio bez kluba, propadale su mu opcije poput Bešiktaša i Lokomotive iz Moskve, ali je dočekao novu šansu na velikoj sceni. Neće to biti uloga startnog napadača, ali Mario Mandžukić će se sa Milanom boriti za titulu u Italiji. A možda i u Ligi Evrope.

Gledaćemo ga u Beogradu, protiv Crvene zvezde, u prvom prolećnom kolu masovnijeg evropskog takmičenja. Verovatno kao rezervu nezamenjivom Zlatanu Ibrahimoviću, ali Marija su već potcenjivali kroz karijeru. Zna on da se izbori sa tim.

Papu Gomez

Izvor: Profimedia

Nevolje u raju, tako bi se najlakše mogao opisati raskid Atalante, odnosno Gasperijina i doskorašnjeg kapitena tima iz Bergama. Papu Gomez je u italijanskom timu sazreo kao igrač, bio lider ekipe koja je beležila sjajne rezultate i na kraju uspeo da se potuče sa trenerom.

Kažu izvori iz Italije da je bilo mnogo problema tokom poluvremena meča sa Mitjilandom u Ligi šampiona, a epilog svega toga je prodaja ofanzivca. On je za male pare (6 miliona evra) stigao u Sevilju, onako kako Monći to voli da uradi.

Dominik Sobolaj

Ništa novo u svetu fudbala. Jedan Red Bul stvori igrača, drugi Red Bul ga kupi. Ponovo su poslovali Salcburg i Lajpcig, a mladi mađarski fudbaler je, pored interesovanja brojnih velikih svetskih klubova, završio u Bundesligi za 18 miliona funti.

Martin Edegor

Pobegao je Luka Jović, pobegao je i Martin Edegor. Dvojica najtalentovanijih igrača Real Madrida i momci koji je trebalo da nose tim u narendim godinama su otišli na pozajmice. Norvežanin je već debitovao za Arsenal, a zna se da će on tamo provesti samo šest meseci, bez prava na otkup.

Biće zanimljivo videti nekada najvećeg svetskog talenta u Premijer ligi. U Sosijedadu je izgledao sjajno, sada treba da se pokaže i u drugačijoj ligi.

Ozan Kabak

Izvor: Profimedia

Možda novi štoper Liveprula nije najbolji fudbaler na ovoj listi, ali je sigurno igrač koji se najduže čekao. Navijači Liverpula su danima u agoniji osluškivali vesti o fudbaleru koji će pojačati poslednju liniju njihovog tima. Na kraju je izbor pao na defanzivca Šalkea i to tek kada je tim iz Gelzenkirhena potpisao Škodrana Mustafija, a Liverpul završio posao oko Bena Dejvisa iz Prestona.

Ozan Kabak (20) je turski fudbaler koji će nakon Galatasaraja, Štutgarta i Šalkea zaigrati za Liverpul. Prvo na šestomesečnoj pozajmici, a narednog leta će engleski klub moći da ga otkupi.

Možda je zimski prelazni rok, u ovakvom izdanju, bio samo zatišje pred buru? Leto nam donosi Lionela Mesija kao slobodnog igrača, a sredinu mogu da menjaju Điđi Donaruma, Memfis Depaj, Anhel Di Marija, Serhio Aguero, Žerom Boateng, Luka Modrić...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC