• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumbaković poslije dva mjeseca ćutanja: Ja nisam razočaran, ponosan sam! Suštinski nisam ja krivac...

Autor Dragan Šutvić

"Ja suštinski mislim da nisam krivac, ali je normalno da je trener krivac kad ne dođe do rezultata".

 Ljubiša Tumbaković Srbija ponosam sam nisam krivac Izvor: MN PRESS

Ljubiša Tumbaković posljednji put u medijima govorio je prije tačno dva mjeseca, nakon ubjedljive pobjede protiv Rusije (5:0), a jasan signal da će se Srbija rastati sa njim bio je kada nije prokomentarisao žrijeb za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Podnio je izvještaj Fudbalskom savezu Srbije i ubrzo potom je odlučeno da dođe do njegove smjene, a u međuvremenu još nije imenovan njegov nasljednik.

Možda će vas zanimati

Njegov mandat na klupi reprezentacije Srbije obilježiće na kraju poraz protiv Škotske u finalu baraža za odlazak na EURO, a u razgovoru za jutarnji program "Nova S" televizije kazao je da je iza njega turbulentnih godinu i po dana u kojima nije imao dovoljno vremena.

"Od tih godinu i po - deset mjeseci nisam vidio igrače, samo smo se čuli telefonski, čak nisam mogao da otputujem i da ih vidim", rekao je Tumbaković.

"Imali smo samo šest okupljanja i to je premalo".

Klupu reprezentacije Srbije napušta poslije 16 utakmica tokom kojih je ostvario šest pobjeda, pet remija i tri poraza, a ističe da je stanje bolje sada nego kada je došao.

"Ja nisam razočaran, ponosan sam šta sam uradio. Ovo sve govorim gledajući od zatečenog stanja kada sam došao do posljednje utakmice protiv Rusije. Cijeli stručni štab je profesionalno pristupio poslu, a ovo je proces koji traži vrijeme", objasnio je Tumbaković i rekao da "ne može nijedan trener nešto da napravi u tako kratkom periodu".

Izvor: MN PRESS

Objasnio je da je insistirao na tome da se reprezentacija približi narodu, a narod reprezentaciji, ali da to nije sve u njegovoj moći.

"Ideja je bila da napravimo model reprezentativca Srbije i prepoznatljivost u igri, sve je to tražilo posebno vrijeme, a mi ga nismo imali", rekao je Tumbaković i još jednom ponovio svoj utisak o sopstvenom selektorskom mandatu.

"Ponosan sam na nešto što je ostvareno, osim tog rezultata protiv Škotske. Ništa se ne bi promijenilo i da smo mi dobili Škote...".

Bivši selektor je dodao i da se "ljudski dogovorio s rukovodstvom saveza da se raziđu", nije želio da govori ko bi bio njegov idealan nasljednik, a dodao je da je u Srbiji prirodno da se "krivac za neuspjeh uvijek traži u treneru".

"Ja sam to prevazišao, mene to ne zanima, pričam generalno o srpskom fudbalu. Ja suštinski mislim da nisam krivac, ali je normalno da je trener krivac kad ne dođe do rezultata. Ja nisam ni počeo taj ciklus takmičenja i nemam taj problem da to prihvatim, imam ideju samo da saopštim šta je napravljeno i da sam ponosan na to".

Tumbaković vjeruje i da će narednom selektoru biti lakše nego što je njemu, a dodao je i da je samo potreban "stručni autoritet".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC