Fudbal

Čelnici FS Republike Srpske u posjeti PFS Doboj: Zajednički kurs Zeljkovića i Jelića

Autor Nebojša Šatara

"Pandemija nas je malo usporila, ali u ovoj godini počećemo realizaciju tog projekta. Dakle, Srpska će dobiti 20 terena i to ostaje Srpskoj i onima koji se bave sportom", kaže prvi čovjek Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Izvor: MONDO/Slađan Jeremić

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Republike Srpske boravilo je u petak u radnoj posjeti u Doboju i sa čelnicima Područnog fudbalskog saveza razgovarali o aktuelnim temama. Dominiralo je mišljenje da se donesu mjere koje će biti olakšica u egzistiranju fudbalskih kolektiva u periodu pandemije. Takođe, bilo je riječi i o modernizaciji sportske infrastrukture.

Nakon dobojskog sastanka, predsjednik FS Republike Srpske Vico Zeljković rekao je da se dogovaralo o tome kako pomoći klubovima u narednom periodu.

"Uradili smo veliku stvar i donijeli istorijsku odluku pomoći svim klubovima u pogledu 50% kotizacije i troškova službenim licima. To FS RS na godišnjem nivou košta blizu 800.000 KM, a budžet naše asocijacije je oko 700.000 maraka. Dakle, imamo ’rupu’ koju moramo obezbijediti kako bi sve funkcionisalo. U budućnosti će biti prioriet da održimo taj vid pomoći. Sve što smo obećali ispoštovali smo i imamo pozitivne efekte. Niko nije mogao predvidjeti pandemiju i moramo stati uz naše klubove", poručio je Zeljković.

Izvor: MONDO/Slađan Jeremić

Razgovarano je i o podizanju sportske infrastrukture po gradovima i opštinama, odnosno po klubovima.

"Infastruktura je u narednom periodu naš prioritet broj 1. Izgradnja 20 terena sa vještačkom travom je projekat koji će osnažiti fudbal u Srpskoj, okupiti mlade da rade i da treniraju. Pandemija nas je malo usporila, ali u ovoj godini počećemo realizaciju tog projekta. Dakle, Srpska će dobiti 20 terena i to ostaje Srpskoj i onima koji se bave sportom", dodao je Zeljković.

Razgovori u gradu na tri rijeke su zaokret ka boljem. To je potvrdio i prvi čovjek fudbala dobojske regije Petar Jelić.

"Ovakvi sastanci konstruktivni su i za PFS Doboj i za FS RS. Oni najviše koriste i klubovima i fudbalskim radnicima. Ovakav set odluka doprinijeće još efikasnijem funkcionisanju naših fudbalskih kolektiva. Raduje me da smo donijeli određene odluke i zaključke, odnosno da imamo zajednički kurs za djelovanje u narednom periodu. To treba da znači dalji rad u podizanju sportske infrastrukture i lakši rad i takmičenje klubova, da im olakšamo bitisanje", istakao je Jelić.

(mondo.ba)