• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH opet nije izabrao selektora "zmajeva": Zeljković i Sofrenić krive Begića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine ni danas nije dobila selektora, jer je sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH prekinuta.

 FS BiH nije odabrao selektora: Zeljković i Sofrenić: Kriv je Elvedin Begić Izvor: Promo/FS BiH

Ni Sergej Barbarez ni Bugarin Ivajlo Petev nisu dobili dovoljan dvotrećinski broj glasova članova IO pa je sjednica prekinuta i biće zakazana naredna, prenijela je agencija "Anadolija".

Možda će vas zanimati

Na drugoj sjednici za izbor selektora biti će potrebna većina prisutnih članova IO FS BiH, s tim da barem jedan glas bude od člana državne "fudbalske vlade" delegiranog iz različitih entitetskih saveza, odnosno u slučaju Federacije BiH i "iz kantonalnog i županijskog saveza".

Stručna komisija u sastavu Zvjezdan Misimović i Emir Spahić nakon obavljenih razgovora sa potencijalnim kandidatima za nasljednika Dušana Bajevića na klupi popularno zvanih "zmajeva" nije imala jedinstven stav. Spahić je Izvršnom odboru predložio Barbareza, a Misimović je bio za Peteva.

Izvor: FENA

Potpredsjednik Izvršnog odbora Milorad Sofrenić nakon sjednice je optužio predsjednika Saveza Elvedina Begića da opstruše izbor selektora nedolascima na sjednice kao i uticajem na pojedine članove IO da ne glasaju za predloženog kandidata.

"Nažalost, aktuelni predsjednik se nije pojavio na komisiji za izbor ni na sjednici IO. Prošli put opravdao je porodičnim problemima, za što smo imali razumijevanje, ali sada nemamo. Ovaj put smo prekinuli sjednicu i nije bilo glasanja, a ja sam predložio da se izbor dogodi u nastavku ove sjednicu, kada se predsjednik Begić pojavi. Da li će to biti za dva dana ili dva mjeseca zavisi od Begića. Ne razumijem ponašanje da se ne pojavi kad se odlučuje o najvažnijoj stvari", izjavio je Sofrenić.

Istakao je da se formalno-pravno i bez Begića može izabrati novi selektor, ali da to nisu željeli, optužujući ga da insistira kod nekih članova IO da se ne izvrši izbor.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

I budući predsjednik FS BiH Vico Zeljković je, kao i Sofrenić, kritikovao predsjednika Elvedina Begića, koji se uopšte ne pojavljuje na sjednicama na kojima se odlučuje o novom selektoru.

A, kako je rekao Zeljković, prije same današnje sjednice, Begić je napravio telefonski sastanak s pojedinim članovima Odbora i rekao im da “nije bošnjački interes da Petev bude izabran”.

Saslušali smo Stručnu komisiju u sastavu Misimović, Spahić. Oni su dali prijedloge u vidu Ivajla Peteva i Sergeja Barbareza. Dva dobra i legitimna prijedloga. Onda je bio posao da se ide do kraja i da se izabere selektor. Komisija je u sastavu pet članova, izuzev gospodina Begića, koji se ne pojavljuje, donijela jedinstven stav za prijedlog Peteva za novog selektora. Danas taj prijedlog nismo stavili na glasanje jer smo prije same sjednice dobili informaciju od predstavnika federalnog saveza da je Begić napravio telefonski sastanak i rekao da nije bošnjački interes da Petev bude izabran”, rekao je Begić nakon sjednice koja je prekinuta, prenio je "SC Sport.".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC