• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BiH mora napraviti iskorak u 2021, a vidan je napredak u bh. prvenstvu": Edin Džeko o "zmajevima" i Premijer ligi BiH

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko osvrnuo se na netom okončanu 2020. godinu u kojoj "zmajevi" nisu ostvarili zacrtani cilj - plasman na Evropsko prvenstvo.

 Edin Džeko o reprezentaciji u 2021. i Premijer ligi BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izabranici tadašnjeg selektora Dušana Bajević nisu uspjeli da u kvalifikacijama ostvare plasman na EURO, ali su kroz baraž Lige nacije dobili drugu priliku.

Možda će vas zanimati

Međutim, uprskali su u dvoboju sa Sjevernim Ircima na zeničkom "Bilinom polju", gdje su nakon jedanaesteraca izgubili sve šanse da se po prvi put u istoriji nađu na završnom turniru Starog kontinenta.

U intervjuu za novogodišnji broj "Dnevnog avaza", kapiten Rome i reprezentacije BiH je na direktno pitanje o mogućem iskoraku u 2021. godini odgovorio potvrdno.

"Mora! Jednostavno, 2020. godina nije bila naša, ni po čemu. Sve što se dešavalo bilo je protiv nas i jako je teško ostati sabran i hladne glave. Bili smo na korak do plasmana na Evropsko prvenstvo, ali prvo je korona odgodila martovski baraž, a kasnije se desilo to što se desilo. Ostaje zaista žal za propuštenim, pogotovo jer ja nisam sve mlađi, već sam sve stariji. Međutim, dolaze nove snage i vjerujem i nadam se da ćemo se stabilizovati i u nove kvalifikacije krenuti pobjedama, na koje smo odavno zaboravili", rekao je Džeko.

Priznao je takođe da redovno prati rezultate sarajevskog Željezničara i uopšteno m:tel Premijer ligu BiH.

"Pratim, kada god mogu, a na okupljanjima se dodatno informišem. Liga je dosta bolja u odnosu na prije, to vidi po igračima, koji su sa nama bili na okupljanju. Kvalitetniji su tereni, kvalitetniji treneri i odmah se vidi napredak. Nadam se da će liga dodatno napredovati i da će Željo, barem na 'Grbavici', izgledati bolje nego u prošloj polusezoni. Tokom kratkog odmora u Sarajevu proveo sam neko vrijeme družeći se sa Semirom Štilićem, koji me je dodatno informisao o situaciji, kako u Želji, tako i u kompletnom prvenstvu", dodao je kapiten "zmajeva".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC