• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljen novi trener Borca Marko Maksimović: "Igraćemo agresivno - to tražim!"

Autor Dragan Šutvić

Doskorašnji trener juniorske ekipe preuzeo je komandu nad seniorskim timom

 FK Borac predstavljen novi trener Marko Maksimović Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Marko Maksimović, doskorašnji komandant juniora Borca, danas je predstavljen javnosti kao novi trener najjačeg tima.

Bivši igrač, te nekadašnji pomoćni trener, šef omladinske škole i sportski direktor, na klupi kluba iz Platonove ulice mijenja Vladu Jagodića, koji je nedavno, sporazumnim raskidom saradnje, završio peti mandat u Borcu.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Pred Maksimovićem je ogroman izazov, ali i mnogo posla, a prvi cilj je jasan – novi plasman na evropsku scenu.

"Ova nova uloga, prije svega, kod mene budi jednu emociju jer sam u Borcu dugo bio i kao igrač, navijač od malih nogu. Jako velika emocija je prisutna kod mene jer je Borac veliki i težak klub za igrače, a pogotovo za trenere. Ovo je moj prvi najveći samostalni trenerski posao, najveći nivo što postoji u našoj zemlji. Do sad sam radio kao pomoćnik mnogim trenerima, Joviću, Marinoviću, Vojvodiću, Milinkoviću... Jedno vrijeme sam bio sportski direktor, protekle dvije godine sam u tandemu sa Damirom Memiševićem vodio juniore", rekao je Maksimović na početku današnje konferencije za novinare.

Predsjednik Malbašić o trenerskoj promjeni

"Nakon detaljne analize, odlučili smo da Vlado Jagodić u ovom momentu ne bi trebalo da bude šef struke. Analizirali smo sva dešavanja u prethodnom vremenu, a sa Vladom je dogovoren sporazumni raskid. Zahvalni smo Vladi na radu i saradnji, znamo da je imao peti mandat u klubu. Izbor za novog trenera je pao na Marka Maksimovića jer je to čovjek koji radi u klubu već par godina. Imao je bogatu igračku karijeru, a uspješno je vodio i naše juniore. Imaće punu podršku, te vjerujemo da će ispuniti sve što klub očekuje."

Priznaje Maksimović da je poziv Borčeve uprave iznenadio.

"Znao sam da će doći, ali nisam očekivao da će stići ovako brzo. Međutim, rekao sam ljudima iz kluba, sad govorim i vama – Borac nikad ne mogu da odbijem i znam šta mogu da dobijem, a isto tako sam i svjestan šta mogu da izgubim. Sa te strane sam jako oprezan što se tiče svega."

Poznat je i kompletan sastav stručnog štaba.

"Čovjek sam ne može da uradi ništa. Prosto, ako nemate kvalitetne saradnike, ne možete ništa da napravite. Sa mnom će i dalje biti Damir Memišević, koji je bio sa mnom i u BSK-u kad sam bio tamo dvije godine. Tu je i Zoran Dragišić, sa kojim sam imao odličnu saradnju dok sam bio sportski direktor, kad je vodio juniore. Znam ga dugo, znam da ima veliku energiju i da je posvećen. U klubu ostaje i Radovan Gajić, koji je takođe dugo u klubu i koji će i dalje voditi brigu u golmanima, a novo ime je Čedomir Ćulum, koji će takođe biti u stručnom štabu. Riječ je o treneru koji je vodio pojedine klubove iz Republike Srpske poput Slobode iz Mrkonjić Grada i Tekstilca. Sa njim sam završavao za sticanje potrebnih licenci, znam koliko može i nadam se da će mi biti od velike pomoći."

Imao je Maksimović spremnu poruku kako za igrače, tako i za "izbirljivu" banjalučku javnost.

"Volio bih da svi, prije svega javnost i igrači, razumiju da nisam ja došao sad da nešto pametujem. Došao sam da radim maksimalnim angažmanom, kao i sve što sam do sada radio u klubu. To ću tražiti od svih i sa mnom može da ima problem samo onaj koji to ne bude želio da radi. Takođe, kad se nešto dogovori, bitno je da to ispoštujemo. To će biti ključ u radu."

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Sa igračkim kadrom kojim Borac raspolaže Maksimović je, naravno, veoma dobro upućen.

"Tu je, prije svega, Stojan Vranješ. Učestvovao sam u njegovom vraćanju u Borac, a Stojan je kroz ovaj period od povratka dao preko 30 golova, čime je premašio i moja očekivanja. Tu je i Saša Kajkut, sa kim sam direktno igrao. Tu je i dosta mladih igrača, koje sam trenirao u juniorima, a tu je i Đorđe Ćosić, na kojeg bivši trener nije računao u posljednje vrijeme i za kojeg sam tražio da se vrati u prvu ekipu."

Malbašić o finansijskoj situaciji

"Dug prema Lučiću je izmiren, tako da nema nikakve blokade kluba. Što se tiče ličnih dohodaka prema igračima, juče su uplaćene plate, tako da je ostala još plata za novembar što se tiče ove godine, a znate i sami u današnje vrijeme jedna plata i nije neki dug. Postoji mogućnost da i ta plata bude uplaćena do kraja ove godine. Klub je već obezbijedio sredstva za kraj ove sezone, odnosno do ljeta, tako da ne bi trebalo da bude problema što se tiče finansija."

Za kraj obraćanja, novi komandant prvog tima ponovo je najavio određene promjene u igračkom kadru.

"Proljeće je kratko, dva i po mjeseca traje prvenstvo i mislim da mi kao klub nemamo pravo na kiks. Bilo bi dobro da se roster sačuva, a tu mislim na igrače koji su iznijeli gro sezone. Zakariću ističe ugovor, dogovor sa njim je da do 10. januara znamo sve oko njegovog statusa, a ja sam mu lično dao vremena do 29. januara, odnosno do polaska u Antaliju. Međutim, i da svi ostanu, ja sam rekao da mi u svakoj liniji tima moramo da dovedemo po jednog kvalitetnog igrača. Biće kartona sigurno, stil igre koji želim je agresivan, to tražim, a smatram da danas profesionalni fudbaler mora da bude maksimalno spreman. To uopšte ne želim da dovodim u pitanje. Mora da bude fokusiran i da radi ono što se od njega očekuje", istakao je Maksimović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC